صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا

هومن رهنمون: «کله‌پوک‌ها» ایرانیزه نشده، اما قطعاً تحت تاثیر ایرانی‌ بودن گروه است

هومن رهنمون که این روزها نمایش «کله پوک‌ها» را در تالار محراب روی صحنه دارد، گفت: « این نمایش به لحاظ آداپته کردن ایرانیزه نشده است، اگرچه در اجرای آن جلوی خود را نگرفتم که ایرانی بودنم در کار تاثیر نگذارد.»
کد خبر : 80048

هومن رهنمون در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا گفت: «این نمایش که از آثار ویژه نیل سایمون محسوب می‌شود اثری جهان شمول است که توسط شهرام زرگر ترجمه شده است. این نمایش قابلیت این را دارد که در همه جای دنیا اجرا شود.»


وی در معرفی مضمون این اثر تصریح کرد: «این اثر نمایشی قصه نفرین و قصه کله پوک‌های ناشی از نفرین است که باعث عقب‌ماندگی‌ و وضعیت‌های خاص افراد می‌شود. قصه نمایش از این قرار است که معلمی برای تدریس به یکی از اهالی روستا دعوت شده است. او با آدم هایی با رفتارهای عجیب و غریب و غیر عادی روبرو می شود . اهالی روستا علت رفتار احمقانه خود را به اشتباه نفرینی می دانند که از طرف کنت برقرار شده است .معلم پس از دل باختن به دختر دکتر روستا عزم خود را برای باطل کردن نفرین جزم می کند و ...»


رهنمون عنوان کرد: «طبیعی است که در وهله اول فهم نیل‌سایمون و خلاقیت وی در این اثر و بعد آنچه که با ترجمه به دست آمده و در نهایت برداشت من به عنوان کارگردان در این اثر وجود دارد. فهم نیل‌سایمون از فیلتر زرگر گذشته و به من رسیده است و من به عنوان کارگردان فهم خود را به آن افزوده‌ام بنابراین اگرچه این اجرا با رعایت امانت‌داری تفاوت‌هایی با آنچه به نگارش در امده دارد اما بدنه اصلی نمایشنامه دستخوش تغییر نشده است.»


وی درباره بخشی از تغییرات ایجاد شده در این اثر، بیان کرد: «نمایشنامه «کله پوک‌ها» نیل سایمون 10 کاراکتر دارد در حالی که در اجرایی که از این اثر شاهد خواهیم بود نمایش با حضور 20 کاراکتر به اجرا در می‌آید.»


کارگردان «کله پوک‌ها» تصریح کرد: «این نمایش به لحاظ آداپته کردن ایرانیزه نشده است اما اگرچه در اجرای آن جلوی خود را نگرفتم که ایرانی بودنم در کار تاثیر نگذارد. ایرانی بودن این اجرا در موسیقی و اصرار بر روی تاکید ویژه روی کلمات وجود داشته است اما نمایش به هیچ عنوان آداپته نشده است.»


وی درباره طراحی‌های این نمایش عنوان کرد: «مقطع زمانی که نیل سایمون در «کله پوک‌ها» داشته است در اجرایی که در تالار محراب ارائه می‌شود حفظ شده است. طراحی صحنه نمایش نیز قدری انتزاعی است و جدای از آن چیزی است که قصه روایت می‌کند. در بک گراند صحنه نمایش سایه‌های مجسمه‌هایی به واسطه تابیده شدن نور دیده می‌شود که به مثابه آینه بزرگی است که روستای قصه را منحصر به مکان خاصی نمی‌کند.»


رهنمون گفت: «در جای جای این نمایش با ابزارها و شکل‌دهی‌های مختلف سعی کردم چرت تماشاگر را بپرانم و به او یادآوری کنم که من به تفکر تو نیاز دارم. در طول ده اجرایی که تاکنون از این نمایش داشتیم با بازخورد خوبی از سوی مخاطبان مواجه شده‌ایم یعنی هم هنرمندان و هم افرادی که مخاطب همیشگی تئاتر هستند و هم مخاطب عام با رضایت سالن نمایشی را ترک کرده‌اند. مخاطبان همیشگی تئاتر از تعقل در کنار تفنن یاد می کنند و هنرمندان با دید انتقادی دقیق‌تری بخش‌های نمایش را بررسی می کنند.»


وی با اشاره به این‌که این گروه نمایشی آمادگی اجرای نمایش در دیگر سالن‌های نمایشی را دارد، تصریح کرد: «از آنجا که هنرمندان این اثر از رودهن به تهران می‌آیند آنچه هزینه سنگینی برای گروه دارد میزان مبلغ ایاب‌دهاب بازیگران است. این نمایش نقش‌آفرینان زیادی دارد و در صورتی که این مسئله رفع شود ما توانایی خواهیم داشت تا «کله پوک‌ها» را در دیگر سالن‌های نمایشی نیز به اجرا در آوریم.»


وی همچنین در پایان سخنانش به لزوم حمایت مطبوعات و تبلیغات و همچنین وقت نظر مسئولان و مدیران هنری اشاره کرد.


«کله پوک‌ها» با نقش‌آفرینی محمدحسین میربابا، محمد اقبال رجبی، سمیه الیاسی، حسن بصیری، محمد طایفه، عباس کربلایی، هدیه درویشی، مسعود شیرخانی، فریده فکری، امیرحسین فاتحی، هنگامه قدیمی، نوا ابوالقاسم، مهتاب کیوان جو، محمد رضا مفتحی، پیام سپاهی فرد، مونا حیدری، آرزو دانایی، صائب کریمی، یارا رودبار، عماد آقا رفیعیتا 25 اردیبهشت ماه در تالار محراب به اجرا در می‌آید.


انتهای پیام/

برچسب ها: تئاتر
ارسال نظر