صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۴ - ۱۳ مرداد ۱۴۰۱
توسعه دانش‌های نو با انجمن‌های‌ علمی(۸۸)/ ابوک در گفت‌وگو با آنا:

صنایع با انجمن‌های علمی همکاری کنند/ نقش دانشجویان فعال در توسعه علم و فناوری

دبیر یک انجمن علمی دانشجویی خواستار همکاری و فعالیت صنایع با انجمن‌های علمی عمران و به‌کارگیری افراد فعال شد و گفت: نقش دانشجویان در توسعه علم و فناوری کشور بسیار حائز اهمیت است.
کد خبر : 800445

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ انجمن‌های علمی دانشجویی متشکل از دانشجویان فعال، باانگیزه و با ظرفیت‌های بالا هستند که موجب تجمیع و متمرکزشدن دانشجویان مشتاق به فعالیت‌های پژوهشی و علمی می‌شوند. بخش عمده این ظرفیت‌ها، ابتدای کار به‌صورت بالقوه هستند و اگر دانشگاه‌ها بستر مناسبی را برای فعالیت انجمن‌ها فراهم آورند؛ بالفعل‌شدن این ظرفیت‌ها دور از دسترس نخواهد بود؛ بنابراین در راستای ترویج روحیه علمی، توانمندسازی و ایجاد انگیزه در دانشجویان، دانشگاه باید انجمن‌های علمی دانشجویی را فعال و حمایت کند.

انجمن‌های علمی در دانشگاه آزاد اسلامی چند سالی است که زیر نظر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه در هر واحد دانشگاهی فعالیت می‌کنند و سالانه فعالیت آنها رتبه‌بندی و اعلام می‌شود.


بیشتر بخوانید:

آغوش باز انجمن‌ نانوبیوتکنولوژی برای جذب کارآفرینان

تعامل انجمن‌های علمی در بررسی و جلوگیری از جرم و جنایت

اعطای امتیازهای ویژه به استادان برای حضور در انجمن‌های علمی

تقویت انجمن‌های علمی با حمایت مستمر از دانشجویان پژوهشگر


خبرنگار خبرگزاری آنا در شماره ۸۸ از پرونده «توسعه دانش‌های نو با انجمن‌های‌ علمی» درباره مأموریت‌ها، اهداف، برنامه‌ها، دستورکارها و دستاوردهای انجمن علمی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان با ماهان ابوک دانشجوی ترم ۶ کارشناسی عمران و دبیر این انجمن گفت‌وگو کرده است.

ابوک در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با تشریح چگونگی تشکیل انجمن علمی عمران دانشگاه آزاد واحد گرگان اظهار کرد: این انجمن خرداد 83 توسط جمعی از دانشجویان رشته عمران تشکیل شد. اکنون تعداد اعضای فعال این انجمن حدود ۱۰۰ نفر است و ازجمله فعالیت‌های آن می‌توان برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های علمی (اتوکد، ایتبس، سیف و...) و برگزاری مسابقات بتن و ... را نام برد.

وی انجمن‌های علمی دانشجویی را مانند پل‌های ارتباطی بین دانشجویان و دانشگاه دانست و افزود: وجود این انجمن‌ها در دانشگاه‌ها بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا در هر رشته تعداد زیادی دانشجو بوده و به همین دلیل درخواست‌های متفاوتی برای برگزاری انواع کارگاه و کلاس آموزشی و ... از طرف دانشجویان وجود دارد. انجمن‌های علمی با برقراری ارتباط با مدیر گروه هر رشته و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان این بستر را فراهم می‌کند تا بهترین کیفیت درسی را به دانشجو ارائه دهیم.

دبیر انجمن علمی عمران دانشگاه آزاد واحد گرگان گفت: از اهداف انجمن‌های علمی ارتباط مستمر با انجمن‌های علمی دیگر، برگزاری کارگاه‌های آموزشی، سخنرانی‌ها، همایش‌ها و سمینارهای علمی، بازدیدهای علمی مرتبط با رشته تحصیلی، ارائه طرح‌های پژوهشی و هرگونه فعالیت علمی دیگر که به تصویب کمیسیون مرکزی دانشگاه برسد.

ابوک با برشمردن نقش انجمن‌های علمی در پیشبرد علمی، توسعه علم و دانش به‌ویژه دانش‌های نوین بیان کرد:  تولید علم همواره یکی از مهم‌ترین مسائل هر کشوری محسوب می‌شود که عصاره آن می‌تواند از دل دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی بیرون بیاید.

وی ادامه داد: امروزه یکی از مهم‌ترین تشکل‌هایی که می‌توانند به صورت جدی به موضوع تولید علم ورود پیدا کنند، انجمن‌های علمی دانشجویی هستند؛ چراکه نقش دانشجویان در توسعه علم و فناوری کشور بسیار حائز اهمیت است. در انجمن‌های علمی با برقراری ارتباط بین ارگان‌ها و شرکت‌های مرتبط با دانشگاه با برگزاری بازدیدها، کارگاه‌ها و همکاری با این شرکت‌ها باعث آشنایی بیشتر و علاقه‌مند شدن دانشجویان به این حوزه‌های علمی می‌شوند.

دبیر انجمن علمی عمران دانشگاه آزاد واحد گرگان با ارزیابی حمایت دانشگاه از انجمن‌های علمی دانشجویان بیان کرد: حمایت دانشگاه سهم بسزایی در عملی کردن اهداف انجمن‌ها داشته و در این واحد دانشگاهی این حمایت به خوبی انجام می‌شود و باعث اشتیاق بیشتر انجمن در این امر دارد.

ابوک درباره چگونگی تقویت انجمن‌های علمی برای پیشبرد علم مطرح کرد: برگزاری بازدیدهای علمی، انجام پروژه‌های عملی، برگزاری مسابقات در هر رشته، دادن استقلال به انجمن‌ها و واگذاری اختیار در بعضی از تصمیم‌گیری‌ها موجب آزادشدن ظرفیت انسانی موجود در آنها شده و باعث پیشبرد علم می‌شود.

وی توضیح داد: امکاناتی که دانشگاه در اختیار هر انجمن علمی دانشجویی قرار می‌دهد، علاوه بر دفتر انجمن و لوازم اداری لازم، پژوهشکده برای بررسی و تحقیق با تجهیزات لازم نیز ایجاد می‌کند و اگر انجمن در انجام فعالیت‌هایی مانند سخنرانی، سمینار، طرح پژوهشی نیاز به امکانات موجود دانشگاه داشته باشد با هماهنگی مسئولان امر، این امکانات در اختیار آنها قرار داده و با تعیین بودجه مشخص برای انجمن علمی  مشکلات مالی نیز رفع می‌شود.

دبیر انجمن علمی عمران دانشگاه آزاد واحد گرگان تببین کرد: این انجمن در سال ۱۴۰۰ موفق به برگزاری مسابقه بتن استانی، مسابقه بتن درون واحدی و کلاس ایتبس و اتوکد شد. در ۲ سال اخیر به دلیل شیوع ویروس کرونا و حضور نداشتن دانشجویان هیچ فعالیتی اعم از ثبت اختراع و تولیداتی نظیر آن نداشتیم؛ اما با برگزاری چند کارگاه ایده‌یابی و ایده‌پردازی در زمینه مبارزه با کرونا (ثبت اختراع) داشته‌ایم.
 
ابوک بیان کرد: ازجمله درخواست‌های و دغدغه‌های این‌جانب ارتباط و فعالیت صنایع عمرانی با انجمن‌های علمی عمران و به‌کارگیری افراد فعال در این انجمن است.

انتهای پیام/۴۱۲۱/

 

انتهای پیام/

ارسال نظر