حسگری که ویتامینهای موجود در میوهها و سبزیجات را در لحظه اندازهگیری میکند
اندازهگیری میزان ویتامینهای موجود در میوهها و سبزیجات به زودی به لطف یک حسگر زیستی ارزان قیمت که از سوی پژوهشگرانی از آلمان، بلژیک و هلند ساخته شده است، به واقعیت تبدیل خواهد شد.
در هلند پروژه اروپایی «غربالگری مواد غذایی» (EMR) با هدف حمایت از تولیدکنندگان در هنگام تغییرات آب و هوایی در حال اجرا است.
دستگاه شاخص این پروژه، یک حسگر زیستی است. این حسگر میتواند ویتامینهای موجود در خیار و سایر میوهها و سبزیجات را در لحظه اندازه گیری کند.
این اطلاعات برای کشاورزان و تولیدکنندگان مواد غذایی حیاتی است، زیرا آنها را قادر میسازد تا متغیرهایی مانند میزان رطوبت گیاهان را برای بهبود کیفیت محصولات خود تنظیم کنند.
اندازهگیری میزان ویتامینها در سبزیجات یا میوهها در حالت معمولی دستکم روزها طول میکشد زیرا نمونهها باید به آزمایشگاهها فرستاده شوند اما با استفاده از این حسگر میزان ویتامینها در لحظه مشخص میشود.
حسگر زیستی ویتامینهای مواد غذایی را از طریق کدگذاری رنگ تشخیص میدهد. پژوهشگران دانشگاه ماستریخت در حال توسعه گیرنده حسگر زیستی هستند که بتواند میزان دقیق ویتامین یک میوه را تعیین کند.
هزینه پروژه «غربالگری مواد غذایی» (EMR) ۱.۹ میلیون یورو برآورد شده که نیمی از آن توسط برنامه «سیاست انسجام» اتحادیه اروپا تامین شده است.
این فناوری جدید همچنین علاوه بر تولیدکنندگان مواد غذایی، به مصرفکنندگان این امکان را میدهد تا از کیفیت مواد غذایی خود مطلع شوند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/