سرای نوآوری و مرکز رشد پل ارتباطی کشاورزان با جامعه علمی
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از آذرشهر، در راستای حمایت از تولید و حل مسائل اجتماعی، سرای نوآوری صنعت نسل 4 نشست هماندیشی بررسی مشکلات باغات و مزارع شهرستان آذرشهر با حضور باغداران منتخب و مسئولان جهاد کشاورزی کشاورزی در دانشگاه آزاد اسلامی آذرشهر برگزار شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آذرشهر، هدف از برگزاری این جلسه را عمل به مسئولیت اجتماعی و کمک به شبکهسازی علمی در شهرستان آذرشهر دانست و اظهار کرد: سرای نوآوری و مرکز رشد در نظر دارد بهعنوان پل ارتباطی رابط کشاورزان با جامعه علمی کشور باشد.
علی کارگری رضاپور عنوان کرد: اگر به این حدیث گهر بار ( زکات علم نشر آن است) اقدام عملی کنیم، بسیاری از مشکلات ابتدایی و اساسی رفع خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به سند چشمانداز۲۰ ساله کشور، سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب، سیاستهای کلی مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش و برنامههای توسعهای وزارت جهاد کشاورزی، سند ملی الگوی اسلامی توسعه کشاورزی، قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی در این حوزه را از جمله اسناد بالادستی و تعیینکننده راهبردهای توسعه این بخش عنوان کرد.
فرماندار شهرستان آذرشهر هم تشریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی آذرشهر بهعنوان پرچمدار و عمل به شعار سال دانشبنیان شهرستان آذرشهر است.
شمسعلی محمودیان تأکید کرد: با توجه شرایط اقیلمی شهرستان همجوار بودن در کنار دریاچه ارومیه، نیاز مبرم به حضور عملی دانشگاهیان در راستای رفع مشکلات منطقه و کشاورزان بوده و حرکت خودجوش دانشگاه آزاد اسلامی واحد آذرشهر در میزبانی قابل تحسین است و موجب ایجاد امید در نزد کشاورزان و باغداران بهخصوص در من شده است.
وی، پیشنهاد انعقاد تفاهمنامه سهجانبه به مرکزیت و محور واحد آذرشهر با شرکت خدمات کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی استان و جهاد کشاورزی شهرستان آذرشهر با همکاری و نظارت شخص فرماندار شهرستان ارئه کرد تا استادان دانشگاه تجربیات، تحقیقات و یافتههای علمی خود را بهصورت پایلوت بسته به اولویت شهرستان در اختیار جامعه کشاورزی و باغداری شهرستان قرار دهند.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان آذرشهر هم گفت: ازجمله چالشهای حوزه «زراعت و باغبانی» شامل ضعف برنامهریزی برای کنترل و مهار خشکسالی از طریق اجرای طرحهای کاهش مصرف آب و افزایش بهرهوری و استفاده از بذور و درختان با نیاز آبی پایین و ارقام زودرس، ناتوانی در تدوین و اجرای برنامه الگوی کشت در استانها؛ نداشتن برنامه و دغدغه برای حفظ خودکفایی و خوداتکایی در تولید محصولات استراتژیک؛ عدم تأمین بهموقع و بهاندازه نیاز نهادههای موردنیاز ازجمله کود، بذر و سم و افزایش بیرویه قیمت نهادهها، نداشتن نظارت کافی بر عملیات آمادهسازی، کاشت، داشت و برداشت در طول فصل زراعی و ناهمگن بودن برنامه توسعه مکانیزاسیون در استانهای کشور است.
حسن علیوند ادامه داد: بیتوجهی به نیاز و ظرفیت مکانیزاسیون در بخشهای مختلف کشاورزی در ایران؛ متناسب نبودن قیمتهای تضمینی اعلامشده با قیمت تمامشده محصولات کشاورزی، رها کردن برنامه توسعه باغات و گیاهان دارویی در اراضی شیبدار، ضعف شدید در اجرای برنامه اصلاح و احیای باغات، رها کردن توسعه گلخانهها در کشور با توجه به نقش و اهمیت آن در افزایش بهرهوری مصرف آب، افزایش تصاعدی تولید و صادرات، ایجاد اشتغال پایدار و... و پرداختن به آمار و اطلاعات غلط و غیرواقعی از میزان توسعه این فعالیت در کشور از دیگر مشکلات بخش زراعت و باغبانی است.
وی، اصلیترین مسئله جامعه کشاورزی و باغداری شهرستان آذرشهر را ضعف مدیریت و حاکم شدن سیستم دلالی بر شبکههای توزیع و وجود مشکلات حاد در حوزه بازرگانی ازجمله تأمین، توزیع و تنظیم بازار و نبود آگاهی درباره استفاده از روشهای علمی و مطالعه شده استادان دانشگاهی و آگاه به مسائل دانشبنیان دانست.
انتهای پیام/4078/
انتهای پیام/