صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۱۳ - ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵

همایش تدبیر در علوم جنایی با حضور صادرکننده رای 4000 پرونده قتل

قاضی صادرکننده رای 4000 پرونده قتل از پرونده ای گفت که قاتل چندین مرتبه اقرار به قتل کرد و شهود نیز شهادت به قتل رخ داده توسط وی کرده بودند. منتها اقرار عقلائی نبود و شهادتها نیز با یکدیگر تناقض داشت و زمینه شرعی و قانونی نداشت و رد شد.
کد خبر : 79813

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از نجف آباد،دومین همایش تدبیر در علوم جنایی با حضور دادستان نجف آباد، جمعی از وکلا، قضات،حقوقدانان، اعضای هیات علمی و دانشجویان رشته حقوق و قاضی نورالله عزیز محمدی از قضات با سابقه دستگاه قضایی کشور با محورهایی همچون قتل با اعتقاد مهدورالدم بودن، اثبات از طریق قسامه و نقش انگیزه در قتل در دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد برگزار شد.


قاضی نورالله عزیزمحمدی که در کارنامه کاری خود صدور چهار هزار رای مرتبط با پرونده های قتل را دارد، در جمع دانشجویان حقوق دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد به تشریح پرونده های جنایی قتل هایی با محوریت مهدورالدم بودن پرداخت و گفت:«وجود اعتقاد، تفکر، معیارهای شخصی و تعصبات قومی مذهبی دلیل کافی بر مهدور الدم بودن نیست. مهدور از واژه هدر و به معنای باطل بودن است و مهدورالدم یعنی کسی که خونش باطل است و در برابر آن قصاص یا دیه ای نیست. لذا کسی که شرعاً مستحق کشتن است و به او اصطلاحاً مهدورالدم گفته می شود، کشتن او نه تنها قصاص ندارد بلکه دیه نیز از چنین شخصی ساقط است.»



عزیزمحمدی تصمیم گیری قضات را بر اساس قانون و ادله قانونی دانست و افزود:« 5 مورد در قانون هست که شخص مهدور الدم می‌شود. مرتد، ساب النبی، محارب، زانی محصن و باغی. همچنین اثبات قتل از طریق اقرار، شهادت، علم، قسامه و سوگند امکان پذیر است.»



عزیزمحمدی با توجه به اثبات قتل از طریق قسامه ادامه داد:« قسامه عبارت است از سوگندهایی که در صورت فقدان ادله دیگر غیر از سوگند منکر و وجود لوث شاکی برای اثبات جنایت عمدی یا غیر عمدی یا خصوصیات آن متهم برای دفع اتهام از خود اقامه می کند. در یکی از پرونده هایی که در دست داشتم قاتل چندین مرتبه اقرار به قتل کرد و شهود نیز شهادت به قتل رخ داده توسط وی کرده بودند. منتها اقرار عقلائی نبود و شهادتها نیز با یکدیگر تناقض داشت و زمینه شرعی و قانونی نداشت و رد شد. در بحث قسامه به دلایلی که گفته شد وارد نمی شویم مگر اینکه دلایل دیگر وجود نداشته باشد. حتی ظن هم نمی تواند دلیل کافی برای صدور رای باشد.»


وی خاطرنشان کرد:«با شناختن انگیزه قتل زودتر به واقعیت ها می رسیم. در گذشته بیشتر انگیزه های ارتکاب قتل مسائل فرهنگی و خانوادگی بود، ولی در سالهای اخیر انگیزه‌های اقتصادی، ابهامات و مسائل طلب و بدهی‌های مالی، سرقت و قتل‌هایی که بر اثر فشارهای روانی و بدون انگیزه قبلی رخ می دهد در صدر قرار گرفته اند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر