صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۶ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵
رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفت‌وگو با آنا خبر داد

افزودن مطالب تغذیه‌ صحیح به کتب درسی دانش‌آموزان/ بازنگری استانداردهای مواد غذایی

رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از افزودن مطالب تغذیه‌ صحیح به کتب درسی دانش آموزان خبر داد و گفت: استانداردهای میزان قند و نمک و چربی مواد غذایی باید مورد بازنگری قرار گیرد و این استانداردها باید در صنایع غذایی و در الگوی مصرفی مردم رعایت شود.
کد خبر : 79278

زهرا عبداللهی،‌ رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به اولویت امسال سازمان غذا و دارو با تاکید بر سلامت و امنیت فرآورده‌های غذایی اظهار کرد: خوشبختانه سازمان غذا و دارو بر تولید و عرضه غذاها و فرآورده‌های سلامت محور متمرکز شد و به تولید غذاهای کم قند، کم نمک و کم چربی توجه ویژه‌ای کرده است، زیرا یکی از مهمترین علل بروز و افزایش بیماری‌های غیرواگیر مانند سرطان، دیابت، بیماری قلبی و اضافه وزن تغییر الگوی غذایی مردم است.


وی افزود: امروزه مردم میوه و سبزی کمی مصرف می‌کنند در حالی که میزان مصرف مردم از غذاهای سرخ کردنی، فست‌فود، نوشابه‌های گازدار بسیار افزایش یافته است و این فرآورده‌ها سرشار از مواد قندی،‌ چربی و نمک است بنابراین باید برنامه‌های سال گذشته مبنی بر اصلاح الگوی مصرف و کاهش میزان قند، نمک و چربی در سبد غذایی مردم به صورت مستمر پیگیری شود.


رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: با توجه به تغییر الگوی غذایی مردم باید محصولات غذایی پرمصرف در سبد غذایی محور برنامه‌ها قرار گرفته و بر استانداردهای غذایی تاکید و مورد بازنگری قرار گیرد. البته تدوین استاندارد به‌تنهایی راه‌گشا نیست و باید پس از تدوین و بازنگری استانداردهای غذایی اجرای آن نیز در دستور کار قرار گیرد.


بازنگری استانداردهای مواد غذایی


عبداللهی ادامه داد: براساس سیاست‌ها و برنامه‌های سال 95 باید کاهش میزان مصرف نمک، قند و چربی در اولویت برنامه‌ها قرار گیرد به طوری که براساس استاندارد میزان قند نوشابه، نمک در نان، پنیر و دوغ به اندازه 10 درصد کاهش یابد و استانداردهای محصولات غذایی و نوشیدنی بازنگری شود.


وی تاکید کرد: باتوجه به اینکه وزارت بهداشت متولی سلامت مردم است بنابراین در بحث غذا و تغذیه هر برنامه‌ای که مرتبط با سلامت مردم است وزارت بهداشت باید در آن نقش عمده و مهمی داشته باشد حتی سیاست‌های واردات و صادرات مواد غذایی و تدوین استانداردهای تولید باید با تاکید بر سلامت مردم اتخاذ شود.


کاهش میزان قند نوشابه‌های گازدار


رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: هم‌اکنون نمک موجود در نان از 2.3 درصد در فاز اول به 1.8 درصد و در فاز دوم به 1.6 درصد کاهش پیدا کرد اما باید به کمتر از یک درصد کاهش یابد زیرا این میزان، تصویب شده و باید حتماً اجرا شود. همچنین استاندارد میزان قند موجود در انواع آبمیوه‌ها، میزان افزودنی در نوشیدنی‌های صنعتی و میزان قند در نوشابه‌های گازدار باید کاهش یابد.


عبداللهی با تاکید بر نقش آموزش در فرآیند مصرف مواد قندی و چربی و فست‌فود‌ها گفت: باید از کودکی نحوه تغذیه سالم را به فرزندان خود آموزش دهیم زیرا ذائقه از کودکی شکل می‌گیرد اما برای شکل‌گیری رفتار تغذیه صحیح باید همه ارگان‌ها و مردم مشارکت کنند. همچنین برای ترویج الگوی صحیح مصرف، آموزش و پرورش نقش بسیار مهمی دارد و دانش آموزان نیز باید در مورد تغذیه اطلاعات لازم را داشته باشند بنابراین باید این موضوع در کتب درسی وارد شود حتی در دانشگاه نیز همه دانشجویان باید حداقل اطلاعات را در مورد تغذیه سالم را داشته باشند در حالی که امروز اینچنین نیست و تنها دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی چنین دروسی را می‌گذرانند ولی رشته‌های تحصیلی دیگر هیچ اطلاعاتی از تغذیه سالم و صحیح ندارند.


افزودن مطالب تغذیه‌ صحیح به کتب درسی دانش‌آموزان


وی ادامه داد: هم‌اکنون در حال تعامل با وزارت آموزش و پرورش هستیم و کتاب های درسی دانش آموزان در حال بازنگری است تا مطالب تغذیه‌ای متناسب با مقطع تحصیلی آنان در کتب درسی وارد شود. علاوه بر این در دانشگاه نیز همه دانشجویان در همه رشته‌های تحصیلی باید حداقل اطلاعاتی از تغذیه داشته باشند در حالی که کسی که عمران و برق می‌خواند هیچ اطلاعاتی از تغذیه سالم ندارد در حالی که این فرد در آینده مادر و یا سرپرست خانوار می‌شود و هیچ علمی در مورد چگونگی تهیه غذای سالم ندارد.


انتهای پیام/

برچسب ها: زهرا عبداللهی
ارسال نظر