بازار بسته داخلی و نبود مرکز آزمون جادهای، نقاط ضعف صنعت خودروسازی ایران
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا وحید مرندیمقدم در مراسم گشایش خط تولید وانت آریسان که صبح امروز در ایرانخودرو تبریز انجام شد با بیان اینکه جایگاه نخست ایران در تولید کمی خودرو خاورمیانه از نقاط قوت این صنعت به شمار میرود، افزود: صنعت خودروی کشور دارای نقاط ضعف و قوتی است که باید برای توسعه هر چه بیشتر این صنعت در کشور مورد بررسی جدی قرار گیرند.
مرندیمقدم با بیان اینکه به علت برخی مشکلاتی که تحریمها در چند سال گذشته برای صنعت خودروسازی کشور پدید آورد تا حدودی جهش صادراتی این صنعت بزرگ داخلی با کندی و گاهی با توقف روبرو شد، تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر بازار خودروی کشور انحصاری است و همین امر موجب شده تا صنعت خودروی داخلی نتواند در یک فضای رقابتی تولید و به بازار عرضه شود.
وی خواستار باز شدن بازار داخلی خودرو شد و ادامه داد: رقابت موجب پویایی و تحرک در هر صنعتی از جمله صنعت خودرو میشود.
مرندیمقدم به تدوین استاندارد و کیفیت از سوی سازمان استاندارد در داخل کشور به عنوان یکی از نقاط قوت و نرم افزارهای کارآمد برای ارتقای سطح استاندارد و کیفیت کالاها و خدمات در کشور اشاره کرد و گفت: هم اکنون در زمینه تدوین استانداردهای به روز وضعیت مناسبی داریم و استانداردهای تدوین شده داخلی کاملا هم گام و مطابق با استانداردهای به روز اروپا است.
معاون نظارت بر استاندارد سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه ایران از چند دهه اخیر به جمع کشورهای تولیدکننده خودرو پیوسته است، اظهار کرد: باید هر چه سریعتر یک مرکز جادهای در کشور ایجاد شود تا دیگر مجبور نباشیم آزمایشات مربوط به استاندارد و کیفیت خودروهای تولیدی خود را در خارج از کشور انجام دهیم.
وی عنوان کرد:هم اکنون برخی از کشورها که حتی تولید کننده خودرو هم نیستند، ۴ مرکز آزمون جادهای دارند. این در حالی است که حتی در برخی دیگر از کشورها هر شرکت خودروساز به صورت مجزا از یک مرکز آزمون جادهای منحصر به فرد برخوردار است.
همچنین در این مراسم محسن صالحینیا معاون صنایع وزیر صنعت معدن و تجارت با بیان اینکه برای سال جاری تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه خودروی داخلی هدفگذاری شده بود، گفت: تا انتهای هفته آینده ۹۵ درصد از هدفگذاریهای برنامه سال ۹۳ محقق میشود و شاهد تولید یک میلیون و ۱۲۰ هزار دستگاه تولید خودرو در کشور خواهیم بود.
انتهای پیام/