صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۴ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۳
«آنا» گزارش می‌دهد

سال 94 «سال امید» حوزه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی

سال 93 سال افزایش فشارهای برخی گروه های سیاسی به دانشگاه آزاد اسلامی و به خصوص به حوزه علوم پزشکی این دانشگاه بود. هر چند اقدامات مسئولان دانشگاه آزاد نشان داد با وجود این چالش‌ها، آینده‌ای روشن پیش روی حوزه پزشکی دانشگاه قرار دارد.
کد خبر : 7827

به گزاش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پس از ارائه ناکام گزارش بحث برانگیز تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد اسلامی، ادعاهای برخی درباره توسعه تحصیلات تکمیلی بدون مجوز شورای گسترش وزارت علوم آغاز شد و حوزه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی نیز از این حملات بی نصیب نماند.


زمستان سال جاری فشارها به حدی افزایش یافت که دکتر حمید میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، از رییس جمهوری درخواست کرد شخصا وارد این مساله شود و مشکلات پیش پای دانشگاه آزاد را مرتفع کند. همزمان دکتر باقر لاریجانی، قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه پزشکی گزارش کاملی از برنامه‌ها و چالش‌های موجود حوزه پزشکی دانشگاه آزاد را ارائه داد.


بر اساس گزارش دکتر لاریجانی، مأموریت‌گرایی مهم‌ترین رویکرد حوزه علوم پزشکی در دوره مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی است.


بیم‌ها و امیدها


بنا بر این گزارش، این حوزه با لحاظ کردن عموم اسناد بالادستی ملی، فعالیت‌های خود را در قالب نقشه توسعه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی سازماندهی کرده است. وضع تحصیلات تکمیلی در علوم پزشکی، وضعیت هرم هیأت علمی، بستر آموزش‌های بالینی، کیفیت واحدهای مجری رشته‌های علوم پزشکی و کیفیت داوطلبان ورودی دانشگاه از مهم‌ترین چالش‌های حوزه علوم پزشکی در عرصه آموزش پزشکی است و اقدامات مهمی در جهت رفع این چالش‌ها برداشته شده است.









در حوزه پزشکی دانشگاه آزاد تفاهم نامه‌های مهمی با مراکز معتبر دنیا به امضا رسیده است که اجرایی شدن هر کدام زمینه حضور دانشگاه را در عرصه‌های جهانی بیش از پیش فراهم خواهد کرد



بر اساس اعلام قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه پزشکی به زودی در دانشگاه آزاد اسلامی PUBMED راه‌اندازی خواهد شد. از سوی دیگر ۱۴ مجله بین‌المللی نمایه‌شده شبکه مجازی آزمایشگاه‌های دانشگاه با عضویت ۲۴۰ آزمایشگاه تحقیقاتی، از دیگر اقدامات مهم حوزه علوم پزشکی در این خصوص است.


وضعیت مراکز درمانی دانشگاه آزاد اسلامی نیازمند توجه است .چالش‌های مهمی از جمله تأمین نیروی انسانی، تأمین مالی و ارتقای کیفیت خدمات در این زمینه وجود دارد. حوزه علوم پزشکی تلاش کرده است با تسهیل و تسریع راه اندازی مراکز در حال ساخت و همچنین ارتقای استانداردهای درمانی در مراکز فعال، زمینه را برای ارائه خدمات بهتر به جامعه فراهم کند.


در این گزارش هم چنین آمده است:‌ در حوزه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تفاهم‌نامه‌های مهمی با مراکز معتبر دنیا به امضا رسیده است که اجرایی شدن هر کدام زمینه حضور دانشگاه را در عرصه‌های جهانی بیش از پیش فراهم خواهد کرد و اعضای هیأت مؤسس دانشگاه با مثبت شمردن روند تغییرات در حوزه علوم پزشکی، گسترش این حوزه را از مهم‌ترین اولویت‌های دانشگاه در دوره حاضر دانسته و بر حمایت از اقدامات حوزه علوم پزشکی از سوی کلیه نهادهای داخل و خارج دانشگاه تأکید کردند و قرار شد پیگیری‌های لازم برای توسعه و بهبود استانداردهای حوزه پزشکی به عمل آید و از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخواست شد، همکاری‌های لازم را در این مورد با دانشگاه آزاد اسلامی به عمل آورند.


بر اساس اعلام دکتر باقر لاریجانی، دانشگاه آزاد اسلامی بنا دارد تا ۱۴ اردیبهشت ۹۴ گزارش کاملی از فعالیت های خود را در حوزه علوم پزشکی ارائه دهد.


هم اندیشی در روزهای پایانی 93


۱۷ اسفند سال جاری نشست راهکارهای ارتقا رشته پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی با حضور مدیران و روسای دانشگاه‌های سطح کشور برگزار شد. برخی از اعضای شرکت‌کننده در این نشست در گفت‌و‌گو با آنا به تشریح شرایط کنونی و چشم‌انداز پیش روی حوزه پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی پرداختند.


اعتباربخشی علوم پزشکی دانشگاه آزاد


جبرائیل نسل سراجی رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی با بیان حضور روسای واحد‌های دانشگاهی و معاونان و روسای بیمارستان‌ها در این جلسه، اظهار کرد: مرور چگونگی ارتقا آموزش پزشکی در دانشگاه آزاد با حضور این عزیران موجب ارائه مدلی از ارتقا توانمندی‌ها خواهد شد.


وی در ادامه به آنا گفت: وجود این مدل به مدیران واحد‌ها برای اجرای برنامه‌ها کمک شایانی خواهد کرد و با دریافت بازخورد آن می‌توان با یک گروه بیرونی اصلاحات لازم را انجام داد که نتیجه آن اعتبار‌بخشی کشور و حضور در رتبه‌بندی خواهد بود.


نسل سراجی در ادامه با تاکید بر اینکه باید اعتباربخشی بین‌المللی در دانشگاه آزاد منطبق با مدارک تحصیلی در کشورهای پیشرفته باشد، خاطر نشان کرد: تلاش ما رسیدن به متدولوژی آموزشی هم‌تراز با کشورهای اروپایی و پیشرفته است تا با برگزاری اینگونه کارگاه‌ها در راستای ارتقا بخشی دانشگاه آزاد گام برداریم.








۱۷ اسفند سال جاری نشست راهکارهای ارتقای رشته پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی با حضور مدیران و روسای دانشگاه‌های سطح کشور برگزار شد

رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی به توسعه علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: امروز مسیر برای ارتقای حوزه علوم پزشکی مشخص است اما برای توسعه علوم پزشکی نیارمند تلاش وافر هستیم و تاکنون روش‌های گوناگون ارزشیابی درونی را انجام داده و در رتبه بندی جهانی نقاط قوت و ضعف و جذب هیات علمی در دانشکده‌ها راپیش بردیم.


دکترعلی عرب خردمند معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه در این جلسه تاکید بنده بر این بود که رتبه‌بندی بین الملل و شاخص‌های موسسات مختلف در عرصه بین‌المللی ملاک مقایسه دانشگاه قرار گیرد، اظهار کرد: موسسات بر اساس تمایلات شاخص‌های متفاوتی را دنبال می کنند ملاک‌های مختلفی از جمله آموزش، تحقیقات، تسهیلات و گرایش با صنعت در این زمینه وجود دارد.


وی در ادامه با یادآوری این نکته که برخی دانشگاه‌ها گرایش با صنعت را مثبت تلقی می‌کنند، افزود: در داخل کشور لازم است که شاخص‌های مختلف بین‌المللی را شناسایی کنیم و نقاط قوت و ضعف را بر اساس شاخص‌ها بسنجیم.


معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران وجود این شاخص‌ها را برای ارتقای دانشگاه در سطح بین‌الملل لازم دانست و گفت: جایگاه آموزش عالی به تناسب قدمت ۸۰ ساله در دنیا رتبه خوبی است.


دکتر حسین ملک افضلی استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز که در این نشست حضور یافته بود با یادآوری اینکه در گذشته توسعه دانشگاه آزاد حساب نشده بود، اظهار کرد: امروزه کشورمان با داشتن نیروی انسانی مناسب لازم است که موسسات آموزش عالی دانشگاه آزاد را سازمان یافته کند.


وی در ادامه به جلسه راهکارهای ارتقای رشته پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: مسئولان آموزش پزشکی دانشگاه آزاد بر اساس ساز وکار و استانداردهای علوم پزشکی و وزارت بهداشت عمل کنند.


ملک افضلی با یادآوری دوران ادغام وزارت بهداری و وزارت بهداشت، اظهار کرد: آن زمان وزارت بهداشت از نظر کیفیت با استانداردهای مناسب پیش نمی‌رفت اما با گذشت زمان عملکرد بهتری را از خود نشان داد با وجود تعداد مناسب دانشجویان در دانشگاه آزاد انتظار می‌رود که دانشگاه آزاد نیز‌‌ همان مسیر وزارت بهداشت را سریع‌تر دنبال کند.


این استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره ارزشیابی درونی دانشگاه آزاد خاطر نشان کرد: در قدم اول باید ارزشیابی درونی دانشگاه را مطابق با استاندارد‌ها پیش برد و بعد از این به ارزشیابی بیرونی پرداخت در این جلسه ارزشیابی درونی به خوبی شرح داده شد.








در روزهای پایانی اسفند دکتر باقر لاریجانی از ارزشیابی کلیه دانشکده‌های ۱۴ گانه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در ماه نخست سال 94 خبر داد، دکتر مصداقی نیا، معاون پزشکی دانشگاه آزاد از راه اندازی 50 مرکز تحقیقاتی حوزه علوم پزشکی در نیمه اول سال94 گفت و قرارداد 10 ساله واگذاری بیمارستان پیامبر اعظم قشم به دانشگاه آزاد اسلامی نهایی شد

ملک افضلی با تاکید بر اینکه باید استاندارد‌های جهانی را شناخت و خود را به آن استاندارد‌ها نزدیک کرد، افزود: با تربیت دانشجویان این فرایند را طی کنیم و برای رسیدن به استاندارد‌های جهانی در درجه اول باید شناخت پیدا و راه‌های رسیدن به آن را فراهم کرد.


«سال امیدواری» در حوزه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی


بدون شک برگزاری نشست راهکارهای ارتقا رشته پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی نشانه عیانی از توجه ویژه مسئولان دانشگاه آزاد برای بهبود وضعیت این حوزه مهم در آموزش عالی کشور است. در روزهای پایانی اسفند دکتر باقر لاریجانی از ارزشیابی کلیه دانشکده‌های ۱۴ گانه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در ماه نخست سال 94 خبر داد، دکتر مصداقی نیا، معاون پزشکی دانشگاه آزاد از راه اندازی 50 مرکز تحقیقاتی حوزه علوم پزشکی در نیمه اول سال94 گفت و قرارداد 10 ساله واگذاری بیمارستان پیامبر اعظم قشم به دانشگاه آزاد اسلامی نهایی شد. دکتر میرزاده، رییس دانشگاه آزاد اسلامی نیز وعده داد در سال 94 اعتبار حوزه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی 1000 میلیارد تومان خواهد رسید.


با کنار هم قرار دادن این نشانه ها می توان نتیجه گرفت که سال آینده سال ارتقای حوزه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی خواهد بود. دانشگاهی با 60 هزار دانشجوی در رشته های پزشکی سهمی 26/5 درصدی از رشته های پزشکی کشور را در اختیار دارد.



انتهای پیام/

ارسال نظر