صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۳ - ۲۹ فروردين ۱۳۹۵

رئیس پلیس پیشگیری ناجا تاکید کرد: بسیج عمومی راهکار حل معضل حاشیه‌نشینی/ اقدامات پلیس پیشگیری در راستای کاهش آسیب‌ها‎

رئیس پلیس پیشگیری ناجا با تشریح اقدامات پلیس پیشگیری در راستای کاهش آسیب‌های حاشیه‌نشینی گفت: بسیج عمومی راهکار حل این معضل است.
کد خبر : 78141

به گزارش گروه اجتماعی آنا به نقل از پایگاه خبری پلیس، سردار محمد شرفی رئیس پلیس پیشگیری ناجا با بیان اینکه حاشیه نشینی پدیده‌ای است که در طول 60 سال گذشته در شهرهای ایران به ویژه شهرهای بزرگ پدیدار شده است، اظهار کرد: گسترش این پدیده ناشی از تحولات اجتماعی، اقتصادی و روند شهرنشینی و شهرگرایی ناهمگون در نیم قرن اخیر است.


رئیس پلیس پیشگیری ناجا افزود: حاشیه نشینان افرادی هستند که در محدوده شهرها در شرایط نامطلوب از نظر سکونت، دریافت خدمات عمومی، اجتماعی و تسهیلات زیربنایی شهری زندگی می‌کنند.


وی ادامه داد: حاشیه نشینان به علت نداشتن مهارت‌های فنی و حرفه‌ای که لازمه زندگی شهری است به طور معمول سرگرم و درگیر فعالیت‌هایی هستند که در بازار کار شهر غیرمولد تلقی می‌شود.


عوامل ایجاد حاشیه نشینی


عالی ترین مقام پلیس پیشگیری خاطرنشان کرد: بخشی از شهر که در آن ویرانی، نارسایی عرضه خدمات عمومی، تراکم زیاد جمعیت در واحدهای مسکونی و فقدان استانداردهای شهری و اجتماعی وجود دارد، تعریف مفهوم استنباطی حاشیه نشینی است.


سردار شرفی اضافه کرد: عدم امنیت، جرم زا بودن و نیز مأمن و پناهگاه امن برای بزهکاران نیز از شاخصه‌های محدوده حاشیه نشین است.


این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: کمی درآمد خانوار، بالا بودن بهای زمین و هزینه ساخت و ساز رسمی مهاجرت از عوامل موثر حاشیه نشینی است.


وی بیان کرد: دافعه‌های مبدأ، موجب گریز ساکنینی از زادگاه‌های خویش و سرازیر شدن آنها به سوی شهرها می‌شود.


پیامدهای منفی حاشیه نشینی


رئیس پلیس پیشگیری ناجا، تراکم جمعیت، مشاغل کاذب، بیکاری، بزهکاری، عدم احساس امنیت، بحران هویت فردی و جمعی، بی‌نظمی و بی‌ثباتی ، فقدان بهداشت و عدم قانون پذیری را از نتایج حاشیه نشینی عنوان کرد.


عزم پلیس پیشگیری برای رفع چالش‌های امنیتی و اجتماعی حاشیه نشینی


وی ادامه داد: واگرایی، ارتکاب و فراوانی جرایم خرد، بروز و رواج رفتارهای خشن، سست بودن پایه‌های رفتار و تعلقات خانوادگی نیز از پیامدهای منفی حاشیه نشینی است.


سردار شرفی با اشاره به تاکید فرمانده معظم کل قوا در رابطه ساماندهی حاشیه نشینی و چالش‌های امنیتی و اجتماعی آن تصریح کرد : لازم است همه دستگاه‌های مسئول و متولی در راستای مبارزه با حاشیه نشینی بسیج شوند.


اقدامات پلیس پیشگیری در راستای کاهش آسیب‌های حاشیه نشینی


این مقام ارشد انتظامی تاکید کرد: پلیس پیشگیری نیز حل معضل حاشیه نشینی را یکی از اولویت‌های اساسی کار خود می‌داند و در این راستا برطرف کردن معضل حاشیه نشینی شهر مشهد را در وهله اول مد نظر قرار داده است.


وی ادامه داد: در گام‌های بعدی این پلیس به تدریج برنامه‌هایی را برای حل مشکل حاشیه نشینی سایر کلان شهر ها عملیاتی خواهد کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر