نشست هماندیشی بررسی نقش زنان استان هرمزگان و جایگاه آنان در انقلاب اسلامی برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، جلسه هم اندیشی نقش و جایگاه زنان در انقلاب اسلامی به همت حوزه هنری انقلاب اسلامی استان هرمزگان، معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس، دفتر امور بانوان و خانواده استانداری هرمزگان و زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان در واحد بندرعباس برگزار شد.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان هرمزگان در این مراسم با توجه به نامگذاری هفته هنری انقلاب اسلامی به منظور پاسداشت از هنرمندان انقلابی، عنوان کرد: در زمانهٔ رسوخ افکار کینه توزانه از سوی قدرتها که سعی در از میان بردن آثار انقلابی دارند، هنرمندان باید با خلق آثار فاخر انقلابی، به مقابله با این جنگ نرم بپردازند.
انوشیروان پیشدار با بیان اینکه از مهمترین اهداف حوزه هنری جمع آوری و ثبت خاطرات دوران دفاع مقدس است، افزود: به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی، مهمترین بخش تاریخ معاصر ماست و باید با شفاف سازی تاریخ شفاهی از مبارزات سال ۵۷ و قبل از آن حضور زنان و مردانی که کوشیدند تا جوانهٔ انقلاب به ثمر برسد، مکتوبی مستدل برای ارائه به نسلهای آتی نگارش و ارائه شود.
وی با مهم دانستن مستند سازی در حوزه انقلاب جهت ترویج گفتمان انقلاب اسلامی و این سوال مهم که در این حوزه، حضور زنان هرمزگانی در مسایل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی قبل از انقلاب اسلامی و در به ثمر رسیدن این انقلاب چه بوده است؟ افزود: به دلیل فقدان هر گونه اثر مکتوب و لزوم ارائه تصویر روشن و شفاف طی سالهای ۴۲ الی ۵۶ بر آن شدیم با چاپ کتابی تحت عنوان «نقش زنان استان هرمزگان در انقلاب اسلامی» به ثبت وقایع حضور انقلابی زنان هرمزگانی که با حفظ اصالت و پوشش خود در تحقق انقلاب اسلامی نقش بیبدیل داشتند، بپردازیم.
مدیر کل امور دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس نیز با توجه به نقش زن در بزنگاههای مختلف تاریخی عنوان کرد: نقش زن در نظام تشکیل خانواده، حوزه تاثیرگذاریاش را از حوزه یک شخص بالاتر میبرد؛ همانگونه که زنان عصر ما ثابت کردند علاوه بر نقش توأمان همسری و مادری، در مجاهده در نقش مبارز هم دوش مردان، بلکه جلوتر از آنها هستند.
احسان محمدینژاد افزود: در بررسی تاریخی وقوع انقلاب اسلامی مشاهده میکنیم که امام خمینی (ره) نقش ویژهای را برای زنان در مبارزات و به ثمر رسیدن انقلاب منصور بودند، کما اینکه مردانی که فاقد همراهی و همدلی زنانشان در عرصه مبارزات انقلابی بودند از این عرصه حذف شدند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری هرمزگان نیز گفت: پراکندگیها و موازی کاریها مانع پیشرفت در مقوله تثبیت مکتوبات فرهنگی-عقیدتی است اما در نگارش کتاب نقش زنان هرمزگانی در انقلاب اسلامی تمامی زوایای فعالیتهای زنان استان به نمایش جامع و کامل و اثری قابل اعتنا و تأمل درخواهد آمد.
یعقوبینژاد هدف از برگزاری این نشست را ایجاد کانال ارتباطی برای دستیابی به هدف دانست و افزود: ثبت مکتوب خاطرات زنان مبارز و انقلابی استان در این برهه میتواند الگوی بیبدیلی برای زنان ما در انتخاب صحیح نحوه پوشش و حجاب و جلوگیری از هدر رفت خاطرات به مرور زمان باشد.
نویسنده «نقش زنان استان هرمزگان در انقلاب اسلامی» عنوان کرد: با پیگیریها و همراهی بیوقفه حوزه هنری استان، به مدت ۷ ماه در مصاحبه با تعداد ۱۸ نفر از زنان مبارز سراسر استان و به مدت ۴۰ ساعت فایل صوتی با پردازش و راستی آزمایی نقل اطلاعات واقعه انقلاب اسلامی به جمع بندی و نگارش این اثر واقعه محور که یک بازه زمانی خاص زندگی افراد را مورد بررسی قرار میدهد، پرداختیم.
انسیه بهبودی در تشریح مکتوب خود افزود: فصلهای این اثر شامل جایگاه استان هرمزگان به عنوان یک منطقه همواره استراتژیک و مورد علاقه قدرتهای استعماری نشان میدهد، که چقدر حضور زنان با پوشش بومی و محلی در مقاطع مختلف در برابر تعدی قدرتهای استعماری و متجاوز پیروزمندانه و افتخار آفرین بوده است.
وی لزوم جمع آوری خاطرات و زندگی زنان مبارز شهرهای میناب، بندرلنگه و هرمز را در انضمام تاریخ شفاهی خود در غنا بخشیدن به اثر موثر دانست.
در ادامه این نشست دو نفر از زنان مبارز انقلابی استان به بیان خاطرات خود از دوران مبارزه پرداختند و در پایان نیز از سرکار خانم اسلامزاده به عنوان زن مبارز انقلابی استان تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام/