صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۰ - ۲۴ فروردين ۱۳۹۵
در صحن علنی مجلس مطرح شد

سخنگوی دولت: امکان حذف یارانه 24 میلیون نفر وجود ندارد/ سخنگوی کمیسیون تلفیق: دولت به خاطر تبعات اجتماعی حاضر نیست حذف یارانه اقشار پردرآمد را بپذیرد

سومین روز از جلسات علنی مجلس برای بررسی بودجه سال 1395، با حضور محمدباقر نوبخت‌، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و سخنگوی دولت برگزار شد.
کد خبر : 77055

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، محمدباقر نوبخت در جلسه علنی امروز ـ سه‌شنبه ـ مجلس در بررسی تبصره 14 بخش درآمدی لایحه بودجه که مربوط به هدفمندی یارانه‌ها می‌شد و در قالب گزارش کمیسیون تلفیق به صحن علنی مجلس ارائه شده است در مخالفت با پیشنهاد کمیسیون تلفیق اظهار کرد: اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها با مشکلاتی روبه‌رو است. پیشنهاد کمیسیون در جهت اصلاح این قانون ارائه شده است و این پیشنهاد سعی دارد منابع حاصل را به سمت تولید و اشتغال هدایت کند، اما متأسفانه این موضوع قابلیت اجرا ندارد.


وی افزود: اگر این مصوبه به تأیید مجلس برسد 24 میلیون نفر از افراد کشور به جهت اینکه در این پیشنهاد مستحق دریافت یارانه نمی‌داند از دریافت آن حذف می‌شوند.


رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تصریح کرد: تا کنون وزارت کار حدود سه میلیون نفر از یارانه‌بگیران را در راستای اجرای قانون بودجه سال 94 حذف کرده است و همگی در این گروه پیشنهادی کمیسیون تلفیق قرار می‌گیرند، کمیسیون تلفیق معتقد است که تجار و صاحبان مشاغل آزاد که حدود 38 هزار و 562 نفر هستند، پزشکان و نمایندگان مجلس که حدود 15 هزارو 826 نفراند و همچنین آنهایی که حقوق‌شان در مجموع یک سال بالای 35 میلیون تومان است که حدود دو میلیون و 694 هزارو 747 نفر می‌شوند و همه ایرانیان مقیم خارج که 23 هزارو 718 نفر هستند و همچنین کلیه مدیران و اعضای هیئت مدیره و بازرسان شرکت‌های دولتی و غیر دولتی که حدود 4 میلیون و 283 هزار نفر هستند از دریافت یارانه حدف می‌شوند. مجموع این تعداد به 7 میلیون و 656 هزارو 52 نفر می‌رسد از این رو تعداد حذف ‌شدگان 24 میلیون نفر نیست با عنوان شدن حذف 24 میلیون نفر از دریافت یارانه افرادی نگران می‌شوند که این یارانه در زندگی‌شان مؤثر است آنهایی که این یارانه در زندگی‌شان مؤثر نیست نگران نیستند.


نوبخت ادامه داد: فکر می‌کنید با حذف این موارد می‌توانیم چه مقداری را بدست آوریم ما ناگزیریم پیشنهادی را عملیاتی کنیم که در ذیل آن حتما به افراد معسر و نیازمند یارانه بپردازیم و به افراد غیر مستحق یارانه ندهیم. آنچه در مصوبه کمیسیون آمده است جامعیت لازم را ندارد و امیدوارم که نمایندگان به آن رأی ندهند.


در ادامه علی لاریجانی، رئیس مجلس در پاسخ به اظهارات نوبخت گفت: در دو سال گذشته خانواده‌هایی که نیازمند نیستند باید حذف می‌شدند هر ماه هم دولت برای پرداخت یارانه مشکل دارد، اگر این افراد حذف نشوند شما می‌خواهید چه کار کنید؟


در ادامه نوبخت گفت: ما تبصره 20 گوشه سال 94 را مرتب اقدام کردیم و یک بار 4/5 میلیون نفر حذف شدند با اصلاحاتی که صورت گرفت سه میلیون نفر حذف قطعی شدند وزارت کار مستمراً در حال اجرای آن تبصره در بودجه سال 94 است درست است که دولت اکنون در پرداخت یارانه به ویژه غیر نقدی دچار مشکل است ولی این پیشنهاد نمی‌تواند زمینه حذف 24 میلیون نفر را به وجود آورد.


پورابراهیمی: یارانه 30 درصد از ایرانیان باید حذف شود


در ادامه محمدرضا پور ابراهیمی سخنگوی کمیسیون تلفیق در دفاع از مصوبه کمیسیون اظهار کرد: پرداخت یارانه‌ها باید بر اساس میزان درآمد افراد باشد از ابتدای اجرای این قانون باید به اقشار کم‌درآمد بیشتر و به اقشار پردرآمد کمتر یارانه می‌دادیم متأسفانه این موضوع در دولت قبل محقق نشد و به همه یارانه یکسان داده شد.


وی افزود: این دولت هم همان روش را در پیش گرفته است، پیشنهاد کمیسیون این است که 70 درصد مردم یارانه بگیرند و 30 درصد حذف شوند، 30 درصد همان 24 میلیون نفر است البته ما نمی‌خواهیم به طور کامل یارانه 24 میلیون نفر را حذف کنیم بلکه می‌خواهیم این یارانه به اشتغال و تولید برود.


سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال 95 کل کشور تأکید کرد: دولت در پرداخت یارانه دچار مشکل است و نمی‌دانم که چرا این پیشنهاد را قبول نمی‌کند شاید دولت به خاطر تبعات اجتماعی حاضر نیست این امر را اجرایی کند، دولت قبلا این پیشنهاد را در کمیسیون پذیرفته بود ولی اکنون مخالف است. دولت اگر به فکر آینده سیاسی خود است باید به فکر اشتغال باشد.


در نهایت اصل تبصره 14 لایحه بودجه سال 95 کل کشور در بخش درآمدی در میان نمایندگان به رأی گذاشته شد و وکلای ملت با 125 رأی موافق، 67 رأی مخالف، 4 رأی ممتنع از مجموع 212 نفر نماینده حاضر با اصل این تبصره که در قالب گزارش کمیسیون تلفیق آمده است موافقت کردند.


انتهای پیام/

ارسال نظر