صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۹ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۵

فضای حفاظتی را باید از روی موزه‌ها برداریم/ موزه‌ها متعلق به مردمند، باید از صبح زود تا آخر شب باز باشند

مدیرکل موزه ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی سازمان میراث فرهنگی کشور از ورود به مرحله تغییر عمومی در نگاه به میراث فرهنگی خبر داد و گفت مردم و نهادهای اجتماعی باید نقش حفاظتی از این میراث را بر عهده بگیرند. وی تأکید کرد که نگاه حفاظت فیزیکی باید از روی موزه‌ها باید برداشته شود.
کد خبر : 76743

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا در نشست خبری معاون میراث فرهنگی کشور به مناسبت روز جهانی حفاظت از یادمان‌ها و محوطه‌های تاریخی و ارائه عملکرد یک‌ساله این معاونت که صبح یکشنبه 22 فروردین در محل سازمان میراث فرهنگی برگزار شد، محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به ارائه آمار و اطلاعاتی از عملکرد سال 1394 این معاونت پرداخت و از تحول بی‌نظیر در این حوزه ناشی از شرایط جامعه و رویکردهای دولت در سال همراهی و همدلی ملت و دولت خبر داد.



طالبیان با ذکر مثال‌های متعدد از توسعه تقویت میراث‌ ملموس و ناملموس، از جمله در حوزه‌هایی مانند توسعه و مرمت، آموزش، تشکیل 790 کارگاه فعال مرمتی در کشور، توسعه موزه‌ها، بوم‌گردی، تبدیل اماکن تاریخی به فضاهای صنایع دستی یا اقامتی، بیش از 700 تفاهم‌نامه با دارندگان آثار تاریخی و تقویت همکاری‌های بین‌المللی و منطقه‌ای، سال 94 را با وجود وضع نامناسب اعتبارات مالی یک سال موفق در این عرصه دانست و ابراز امیدواری کرد که در سال 1395 شاهد شکوفایی هر چه بیشتر در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باشیم.


در این جلسه محمدرضا کارگر مدیرکل موزه ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی سازمان میراث فرهنگی کشور نیز از حرکت به «آستانه تغییر عمومی در نگاه به میراث فرهنگی» خبر داد و گفت: «این رویکرد به جایی می‌‌رسد که روزی میراث فرهنگی از بحث حفاظت خارج شود.»


وی افزود: «روزی که مردم حفاظت کنند، روز موفقیت ماست؛ یعنی سازمان میراث فرهنگی نقش حفاظتی دیگر ندارد و مردم و نهادهای اجتماعی نقش حفاظتی از میراث را بر عهده می‌گیرند.»


کارگر در بخش با ذکر مثال و تجربه‌ای از کشور آلمان گفت:«(در آن کشور) اگر دولت بخواهد اثری را تخریب بکند، مردم جلوی آن را می‌گیرند. یعنی حفاظت در مقابل دولت بود، نه در مقابل مردم».



همچنین در جلسه پرسش و پاسخ با خبرنگاران، محمدرضا کارگر تأکید کرد که نگاه حفاظت فیزیکی باید از روی موزه‌ها باید برداشته شود. وی در تشریح سیاست این سازمان گفت: «ما رویکردی جدی در مورد موزه‌ها داریم؛ فضای حفاظتی را از روی موزه‌ها باید برداریم.» مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی با اشاره به نمونه خانه هنرمندان گفت: «آن‌چه در میراث فرهنگی روی موزه‌ها سایه انداخته، فضای حفاظت است. یعنی هر برنامه‌ای که می‌خواهیم بگذاریم، گفته می‌شود باید حفاظت (فیزیکی) نظر بدهد.» وی افزود: «موزه‌ها مکان‌هایی متعلق به مردم هستند و ما اعتقاد داریم از صبح زود تا آخر شب باید باز باشند و محل حضور مردم باشند. برنامه‌های موزه‌ها صرفاً در چارچوب برنامه‌های نمایشگاهی نمی‌ماند و موزه به مکانی برای اتفاقات فرهنگی و رویدادهای هنری و تحولات اجتماعی بدل می‌شود.»


در این مورد همچنین محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان بر تغییر نگاه این سازمان نسبت به روش‌های حفاظت و رویکرد حفاظت الکترونیک و نامحسوس تأکید کرد.


در جلسه نشست خبری معاون میراث فرهنگی کشور به مناسبت روز جهانی حفاظت از یادمان‌ها و محوطه‌های تاریخی و ارائه عملکرد یک‌ساله معاونت میراث فرهنگی، همچنین فرهاد نظری مدیر کل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای آثار معنوی و طبیعی سازمان میراث فرهنگی، غلامرضا میثاقیان مدیرکل دفتر بازاریابی و تبلیغات گردشگری و فرهاد عزیزی مدیر کل امور پایگاه های میراث جهانی در مورد عملکرد مجموعه تحت نظارت خود توضیحاتی ارائه کردند.


انتهای پیام/

ارسال نظر