صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۱ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۵
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:

افزایش خطر حملات قلبی و سکته از پیامدهای دیابت

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، گفت: ۸۰ درصد موارد دیابت نوع ۲ با رعایت تغذیه صحیح و تحرک بدنی و بهبود شیوه زندگی قابل پیشگیری است.
کد خبر : 76721

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، زهرا عبدالهی با اشاره به روند افزایشی بیماری دیابت طی ۳ دهه گذشته در دنیا، گفت: سازمان جهانی بهداشت پیش بینی می‌کند که تا سال ۲۰۳۰ دیابت هفتمین علت مرگ در جهان خواهد بود.


وی، یکی از پیامدهای زیانبار دیابت را افزایش خطر حملات قلبی و سکته بیان کرد و افزود: همچنین این بیماری باعث نارسایی کلیوی و کوری می‌شود که علاوه بر تحمیل هزینه‌های سنگین مراقبت‌های بهداشتی درمانی، درد و رنج فراوان به فرد مبتلا و اعضای خانواده بیمار تحمیل می‌کند.


به گفته عبدالهی، بر اساس مطالعات انجام شده در جهان ۸۰ درصد موارد دیابت نوع ۲ با رعایت تغذیه صحیح و تحرک بدنی و بهبود شیوه زندگی قابل پیشگیری است.


وی با اشاره به شیوع دیابت و اختلالات قند خون در کشور، مهمترین عوامل موثر در بروز این بیماری را الگوی غذایی، مصرف زیاد مواد قند و شکر، شیرینی، شکلات، نوشابه‌های گازدار و آب میوه‌های صنعتی حاوی قند افزوده بیان کرد.


مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه سرانه مصرف قند و شکر در کشور ۶۶ گرم است، افزود: این در حالی است که سازمان جهانی بهداشت در توصیه‌های اخیر خود مصرف روزانه قند و شکر کمتر از ۲۵ گرم ( کمتر از ۵ قاشق مرباخوری شکر و یا ۶ حبه قند ) را توصیه کرده است.


به گفته عبدالهی، مصرف زیاد قندهای ساده با مصرف انواع شیرینی، شکلات، بیسکویت، کیک و کلوچه، نوشابه‌های گازدار و آب میوه‌های صنعتی حاوی قند افزوده به علت تحریک ترشح انسولین موجب افت قند خون می‌شود که خود منجر به تمایل بیشتر به مصرف قندهای ساده و متعاقب آن افزایش انرژی دریافتی و اضافه وزن و چاقی می‌شود. هم چنین مصرف بی رویه غذاهای آماده (فست فودها)، غذاهای چرب و سرخ شده با اضافه وزن و چاقی خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد.


وی همچنین، بر لزوم مصرف مواد قندی در حد اعتدال خصوصا قندهای ساده که در انواع شیرینی، شکلات، آب نبات، مربا، عسل و شربت‌ها به منظــور کــاهش مصرف قند و شکر در برنامه غذایی روزانه تاکید کرد و افزود: نوشابه‌های گازدار حاوی مقادیر زیادی قند هستند به‌طوریکه یک نوشابه ۳۰۰ میلی لیتری ۲۸ تا ۳۰ گرم قند دارد ( معادل ۱۲-۱۰ حبه قند و یا ۶ قاشق مربا خوری شکر) بنابر این لازم است در حد اعتدال مصرف شود.


عبدالهی با تاکید بر استفاده از خرما، توت خشک، انجیرخشک و سایرخشکبار به مقدار کم به جای استفاده از قند و شکر همراه با چای، افزود: باید در مصرف این مواد هم رعایت شود چراکه مصرف زیاد این مواد هم موجب اضافه وزن و چاقی و افزایش خطر ابتلا به دیابت می‌شود.


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بر لزوم استفاده از آب و دوغ کم نمک و بدون گاز به جای استفاده از انواع نوشابه و آبمیوه‌های مصنوعی تاکید کرد و افزود: مصرف میوه کامل بهتر از آب میوه است. در صورتی که تمایل به مصرف آب میوه دارید از آب میوه خانگی و یا انواعی که قند افزوده ندارند در حد اعتدال استفاده کنید.


عبدالهی افزود: جهت آگاهی از میزان قند در مواد غذایی آماده به برچسب روی بسته بندی آن ها توجه شود.


وی بر لزوم افزایش مصرف میوه و سبزی‌های تازه در برنامه غذایی روزانه تاکید کرد و افزود: میوه‌ها و سبزی‌ها حاوی فیبر غذایی هستند که جذب قند و چربی را در روده کاهش داده و از اضافه وزن و چاقی، بالارفتن قند و چربی خون جلوگیری می‌کنند.


عبدالهی با تاکید بر استفاده از حبوبات و نان سبوس دار، افزود: فیبر موجود در حبوبات و نان‌های سبوس دار به کاهش جذب قند و چربی از روده کمک می‌کند.


وی افزود: باید مصرف چربی و روغن را با محدود کردن مصرف غذاهای آماده (فست فودها)، اجنتاب از غذاهای چرب و سرخ شده کاهش یابد، چراکه مصرف زیاد چربی و روغن موجب اضافه وزن وچاقی می‌شود که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت و سرطان‌ها را افزایش می‌دهد.


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت همچنین تاکید کرد: باید کودکان را از دوره کودکی به غذاهای کم شیرین و رعایت اعتدال در مصرف شیرینی و شکلات و بطور کلی مواد قندی و شیرین عادت داد.


وی توصیه کرد: برای کنترل وزن بدن و پیشگیری از اضافه وزن و چاقی ،حداقل ۵ روز در هفته و هر بار به مدت ۳۰ دقیقه پیاده روی تند لازم و برای کودکان و نوجوانان روزانه ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی ضروری است.


انتهای پیام/

برچسب ها: دیابت
ارسال نظر