صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۱ - ۲۱ فروردين ۱۳۹۵

آغاز عصر کامپیوترهای زیستی با ساخت دیودی از جنس DNA

محققان دو دانشگاه آمریکا در همکاری با هم موفق به ساخت نوعی دیود شدند که از اندازه ژنوم انسان هم کوچکتر است و تنها با میکروسکوپ الکترونی قابل مشاهده خواهد بود. این دیود می‌تواند آغاز عصری نوین و مولکولی برای کامپیوترهای آینده تلقی شود.
کد خبر : 75935

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از NATURE، بیش از 50 سال است که دانش الکترونیک توانسته با استفاده از قابلیت‌های سیلیکون، ابعاد قطعات الکترونیکی مانند ترانزیستورها و دیودها را کوچک‌تر کند؛ اما این قابلیت‌ها امروز به مرزهای خود رسیده است و دو دهه اخیر، الکترونیک با توجه به محدودیت‌های نیمه‌هادی‌ها در کوچک شدن، در حصار آنها گرفتار شده بود. اکنون تحقیقات در حوزه نیمه‌هادی‌های زیستی، افقی نو پیش روی علوم کامپیوتر و الکترونیک گشوده است که ساخت دیود از DNA نوعی نقطه عطف در آن محسوب می‌شود.


یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه جورجیا به همراه تیم تحقیقات دانشگاه بن‌گورین موفق شدند با استفاده از جفت نوکلئوتیدها، دیودی بسازند که حتی با میکروسکوپ‌های معمولی نیز قابل دیدن نیست و خاصیت یکسوسازی آن تقریبا قطعی‌ است. این دیود از مجموعه 11 جفت نوکلئوتید به علاوه مولکولی به نام «coralyne» ساخته شده است که در قیاس با ژنوم انسان که حداقل 3 میلیارد جفت نوکلئوتید دارد، بسیار کوچک‌تر است. در آزمایش‌های نخستین، شدت جریان عبوری منفی از این دیود 15 برابر شدت جریان عبوری مثبت بود که خاصیت نیمه‌هادی بودن آن‌ را به کمک مولکول کورالین قطعی می‌کند.


دانشمندان با استفاده از این دیود می‌توانند گجت‌های کامپیوتری در ابعاد نانو بسازند که با استفاده از سیلیکون کاملا غیرممکن است. نیمه‌هادی‌های سیلیکونی در ابعاد کوچک ناپایدار می‌شوند و خاصیت نیمه‌هادی خود را از دست می‌دهند اما نیمه‌هادی‌های زیستی مانند این DNA، می‌توانند در ابعاد میکرو میکروسکوپی هم خاصیت بالایی از نیمه‌هادی بودن را ارائه دهند و این دست مهندسان را برای کوچک‌کردن قطعات باز می‌گذارد. تیم تحقیق قصد دارد به‌زودی مقاله حاصل تحقیقات خود را به‌طور کامل منتشر کند تا عنوان انقلاب الکترونیک را برای اختراع خود به ثبت برساند.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا






انتهای پیام/

ارسال نظر