صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۴ - ۱۸ فروردين ۱۳۹۵

زنگنه: تولید نفت ایران امسال به ٤ میلیون بشکه در روز می‌رسد

وزیر نفت گفت: مقدار صادرات نفت ایران امسال در بودجه، ٢ میلیون و ٢٥٠ هزار بشکه در روز پیش بینی شده است بنابراین تولید نفت ما به روزانه چهار میلیون بشکه در روز می‌رسد.
کد خبر : 75845

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شانا، بیژن زنگنه در همایش تقسیم کار ملی و منطقه‌ای برای افزایش تولید ملی عنوان کرد: بعد از رفع تحریم‌ها خوشبختانه صادرات نفت ما افزایش یافته است، به گونه ای که میانگین صادرات ما در ١٠ ماه سال ٩٤ روزانه یک میلیون و ٣٥٠ هزار بشکه در روز بود که پیش‌بینی می‌شود این رقم در دو ماه اسفند و فروردین امسال به بالای ٢ میلیون بشکه در روز برسد.


وی افزود: امسال یکی از بخش‌هایی که به افزایش تولید ناخالص داخلی ما کمک خواهد کرد، افزایش صادرات و تولید نفت خام و میعانات گازی است.


زنگنه به افزایش تولید گاز در کشور اشاره و تصریح کرد: تولید گاز در کشور امروز به بالاترین رشد تاریخی خود رسیده است، در ابتدای دولت یازدهم و در سال ٩٢ حدود ٤٧ تا ٤٨ درصد سوخت نیروگاه‌های کشور، سوخت مایع و مازوت بود، در سال ٩٣ این رقم به ٢٧ درصد و درسال ٩٤ به ١٨ درصد رسید که پیش‌بینی می‌شود، امسال استفاده از سوخت مایع در نیروگاه‌های کشور به زیر ١٠ درصد برسد و این تاثیری بسزا در حفاظت از محیط زیست کشور خواهد داشت.


وی با بیان اینکه امیدواریم بهره‌برداری از طرح‌های پارس جنوبی در این دولت به پایان برسد، اظهار کرد: تاکنون پنج فاز پارس جنوبی به بهره‌برداری کامل رسیده است، فازهای ١٧ و ١٨ نیز امسال به بهره‌برداری خواهند رسید که امیدواریم دو فاز از فاز ١٩ و همچنین فازهای ٢٠ و ٢١ نیز امسال به بهره‌برداری برسند.


وزیر نفت به وارد مدار شدن واحدهای عظیم پتروشیمی در کشور اشاره کرد و گفت: ارزش تولید این واحدها حدود پنج میلیارد دلار خواهد بود، واحدهای پتروشیمی در عسلویه، شیراز، یک واحد متانول در عسلویه با ظرفیت ٢ و نیم میلیون تن، ٣ واحد پلی اتیلن در مناطق سنندج، مهاباد و لرستان با ظرفیت ٣٠٠ هزار تن و واحدهای دیگری در عسلویه و بندر امام وارد مدار خواهند شد که کار بزرگی محسوب می‌شود.


وی به گازرسانی به روستاها اشاره و تصریح کرد: گاز رسانی به روستاها کار فعالی است، ما پارسال حدود چهار تا پنج هزار میلیارد تومان به کمک بانک‌ها در این امر سرمایه‌گذاری کردیم که امیدواریم با فعالیت‌های انجام شده بالای ٩٠ درصد روستاها گازرسانی شوند، البته در این موضوع به کمک استانداران نیز نیاز داریم زیرا برنامه وسیعی برای توسعه گازرسانی وجود دارد.


زنگنه با بیان اینکه باید کمک کنیم که همه صنایع از سوخت گاز بهره‌مند شوند، افزود: با گازرسانی به صنایع، قاچاق گازوییل و مازوت برچیده خواهد شد، توزیع گاز به صنایع برای ما نسبت به گازوییل و نفت کوره ارزان‌تر تمام می‌شود البته این موضوع آثار مثبت زیست محیطی نیز به همراه خواهد داشت.


وزیر نفت به موضوع تامین سوخت برای کامیون‌ها و اتوبوس‌ها از طریق بارنامه و GPS اشاره کرد و گفت: این کار باید امسال عملیاتی شود زیرا به صرفه‌جویی در مصرف سوخت کمک می‌کند.


وی ادامه داد: در داخل شهرها حمل و نقل خودروهای گازوئیلی سامانه مناسبی ندارند که در این باره شهرداری‌ها باید مشکلات را مرتفع کنند، همچنین باید عنوان کرد که نیروگاه، صنایع خوابیده و کامیون‌هایی که به هیچ‌وجه کار نمی‌کنند از دلایل اصلی قاچاق گازوئیل به شمار می‌آیند.


زنگنه به موضوع احداث جایگاه‌های تک پمپه یا تک سکو سوخت در شهرهای بزرگ اشاره و تصریح کرد: این جایگاه‌ها باید در شهرهای بزرگ احداث شوند زیرا افزون بر رفاه مردم، سبب صرفه‌جویی در مصرف سوخت می‌شود و به اشتغال‌زایی نیز کمک خواهد کرد.


وزیر نفت به چالش ارتباط جایگاه‌داران سوخت با وزارت نفت اشاره و عنوان کرد: هم اکنون حدود سه هزار و ٨٠٠ جایگاه بنزین و گازوییل داریم که همه آنها به صورت تک نفره با ما ارتباط دارند در حالی که این سیستم در هیچ کجای دنیا یافت نمی‌شود.


وی با بیان اینکه باید جایگاه‌های سوخت به صورت برند ایجاد شوند و آنها الزاما نباید مالک جایگاه باشند، افزود: حدود ٥٠ جایگاه باید با ما در ارتباط باشند و این موضوع کنترل آنها را نیز سهل خواهد کرد. جایگاهداران باید خود به انبار اصلی بنزین مراجعه و از ما سوخت دریافت کنند نه این که ما سوخت را به جایگاه برسانیم.


زنگنه به توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی نیز اشاره کرد و گفت: هرچند این وظیفه اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت است اما ما این موضوع را دنبال می‌کنیم، تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی یکی از مسائلی است که در اقتصاد مقاومتی به آن اشاره شده است.


وزیر نفت خاطر نشان کرد: پالایشگاه‌های کوچک با ظرفیت ٥ یا ١٠ هزار بشکه‌ای خروجی مناسبی ندارند اما صنایع پتروشیمی در حد ٤٠ تا ٥٠ هزار تن جواب خواهد داد و اشتغال‌زایی نیز به همراه دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر