صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۴ - ۱۷ فروردين ۱۳۹۵

آملی لاریجانی: هرچه برای دولت مصیبت خواندیم گریه‌ای نکردند/ سالانه 15 میلیون پرونده در دستگاه قضا وجود دارد

رئیس قوه قضاییه در مراسم تودیع و معارفه روسای سابق و جدید دیوان عدالت اداری با اشاره به کمبود‌های دستگاه قضایی کشور گفت: ما هرچه از مصیبت‌هایمان برای دولتی‌ها خواندیم گریه‌ نکردند.
کد خبر : 75673

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از فارس، صبح امروز با حضور آیت الله صادق آملی لاریجانی،رئیس قوه قضاییه، سید ابراهیم رئیسی،تولیت آستان قدس رضوی و دادستان پیشین کل کشور، غلامحسین محسنی اژه‌ای،معاون اول قوه قضاییه، ناصر سراج،رئیس سازمان بازرسی کل کشور و جمعی دیگر از مسئولان عالی قضایی مراسم تودیع و معارفه رئیس دیوان عدالت اداری برگزار شد.


آملی لاریجانی در این مراسم اظهارداشت: کار دستگاه قضایی سنگین است و میزان مراجعه مردم به دستگاه قضایی بسیار بالاست. تمام سازمان‌ها و نهادهای زیرمجموعه قوه قضاییه تلاش می‌کنند تا خدمت‌رسانی خوبی را به مردم ارائه دهند.


آملی لاریجانی با بیان اینکه براساس آمار سالانه 15 میلیون پرونده در این دستگاه وجود دارد، گفت: اگر به مجموعه دستگاه قضایی منصفانه نگاه کنیم که مجموع خدمات این دستگاه قابل تقدیر است.


وی ادامه داد: اگر واقعاً دست قوه قضاییه باز بود جذب قاضی و خدمت‌رسانی بیشتری به مردم انجام می‌شد و تا این اندازه با انباشت پرونده مواجه نبودیم البته ما جزیره‌ای جداگانه نیستیم، این مشکلات مربوط به کل کشور است چرا که اعتبارات دولت محدود است و این مشکلات گریبان قوه قضاییه را هم گرفته است.


رئیس قوه قضاییه ادامه داد: من برخی از شکایاتی را که به مرکز 129 می‌شود، گوش دادم که گاهی خیلی بد و بیراه می‌گویند. عمده دلیل بخاطر این است که محدودیت دستگاه قضایی را نمی‌دانند و با قوانین آشنایی ندارند.


آملی لاریجانی با بیان اینکه در ابتدای ورود بنده به دستگاه قضایی برخی از همکاران ما با جذب قاضی مخالف بودند، گفت: این در حالیست که نیاز دستگاه قضایی فراتر از وضع موجود است و امیدواریم با تلاش‌هایی که در برنامه ششم می‌شود مشکلات فعلی کاهش یابد.


آملی لاریجانی ادامه داد: ما تاکنون هرچه از مقام معظم رهبری خواسته‌ایم ایشان با ما همراه بوده‌اند، در برنامه ششم هم از مقام معظم رهبری درخواست کردیم تا مشکلات قوه قضاییه ملاحظه شود. البته دولت توجهی نکرده، ما آنچه که از مصیبت بود خواندیم اما گریه‌ای نکردند و اثر نکرد. قرار شده در برنامه ششم در بحث جذب قاضی کمک ویژه‌ای شود و دستگاه قضایی یک تنفسی کند.


آیت‌الله آملی لاریجانی گفت: حجت‌الاسلام رئیسی در بیش از 30 سال خدمت خود در دستگاه قضایی یکی از چهره‌های برجسته و خدوم قوه قضاییه شناخته شده و من جز تلاش، خدمت و نیت خیر از ایشان چیزی ندیدم.


وی ضمن قدردانی از اقدامات حجت‌الاسلام رئیسی در دادستانی کل کشور گفت: قطعاً با رفتن ایشان ما از خدماتشان در دادستانی کل محروم می‌شویم اما تولیت آستان قدس رضوی با دستور مقام معظم رهبری به ایشان سپرده شده که از این بابت خوشحالیم و این موضوع نشان دهنده عاقبت بخیری ایشان است. البته من از آقای رئیسی خواهش کردم همچنان ارتباطشان را با دستگاه قضایی حفظ کنند و به من به عنوان مشاور عالی کمک کنند که ایشان هم قبول کردند.


آملی لاریجانی با اشاره به انتخاب حجت‌الاسلام جعفر منتظری،رئیس سابق دیوان عدالت اداری به سمت دادستانی کل کشور گفت: ایشان پس از 30 سال خدمت در دستگاه قضایی آماده خدمت‌رسانی در دادستانی کل کشور شدند و تلاش و سابقه خوب آقای منتظری در دستگاه قضایی قطعاً‌ می‌تواند منشاء آثار و برکات زیادی در دادستانی کل کشور هم باشد.


وی گفت: پس از مشورت با دوستان و از بین افراد مختلفی که پیشنهاد شد در نهایت آقای منتظری به عنوان دادستان کل کشور انتخاب شدند.


آیت‌الله آملی لاریجانی در مراسم تودیع و معارفه با بیان اینکه دادستانی کل کشور وظایف مختلفی را بر عهده دارد، گفت: در قانون آئین دادرسی جدید نظارت بر دادسراهای کل کشور هم بر عهده دادستان کل قرار داده شده ضمن اینکه بیش از 70 وظیفه و اختیار برای دادستان از قوانین استفتا شده است.


وی تصریح کرد: برای مثال یکی از این وظایف حضور دادستان کل در شورای پول و اعتبار است که این موضوع بحث بسیار مهمی به شمار می‌رود مخصوصاً که امسال بنابر فرمایش مقام معظم رهبری سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نام‌گذاری شده است بنابراین همه باید به دولت کمک کنیم تا بتواند وظایف خود را انجام دهد و در این زمینه دادستان کل نقش ویژه‌ای دارد.


آملی لاریجانی با اشاره به نقش موثر دادستان کل کشور در بحث رسانه‌ها و سایت‌ها گفت: دادستان کل کشور به عنوان ظرفیت بزرگ دستگاه قضایی برای ایجاد امنیت و حفظ حقوق شهروندی نقش مهمی بر عهده دارد.


وی افزود: امیدواریم حجت‌الاسلام منتظری با تجارب خوبی که در طول 30 سال خدمت خود در دستگاه قضایی کسب کرده در سمت جدید هم عملکرد موفقی داشته باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر