شایعات منتشر شده در مورد استاد فرشچیان، دروغ سیزده است
سید حسن صائب در گفتوگو با آنا، در خصوص شایعات مطرح شده در مورد درگذشت استاد فرشچیان تاکید کرد: حال استاد فرشچیان، بحمدالله، کاملاً خوب است و اپشان هیچ کسالتی ندارند. این شایعه از دروغهای خاص این ایام است که گاه در شبکه اجتماعی منتشر میشود.
محمود فرشچیان متولد در بهمن ماه ۱۳۰۸ در اصفهان، نقاشی را از کودکی در کارگاه نقاشی استاد حاج میرزا آقا امامی و عیسی بهادری آموخت و پس از تحصیل در مدرسه هنرهای زیبای اصفهان به اروپا رفت و چندین سال به مطالعهٔ آثار هنرمندان غربی در موزهها پرداخت.
استاد فرشچیان پس از بازگشت به ایران کار خود را در اداره کل هنرهای زیبای تهران آغاز کرد و به مدیریت اداره ملی و استادی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران برگزیده شد. وی مکتب خود را در نقاشی ایرانی پایهریزی کرد، مکتبی که پایبند به شکل کلاسیک همراه با استفاده از تکنیکهای جدید برای توسعه دامنه نقاشی ایرانی است. او به این شکل هنر زندگی جدیدی بخشید و آن را از رابطه همزیستی تاریخ با شعر و ادبیات تغذیه کرد، برای آنکه استقلالی به این هنر بدهد که قبلاً ان را نداشت.
نقاشیهای قدرتمند و نوآورانه او پویا و گسترده و پر از جنب و جوش هستند، با تلفیقی جذاب از سنتی و مدرن، که ترکیبات سبک منحصر به فرد او در نقاشی هستند. برخی از تواناییهای او احساس فوقالعاده خلاقیت، نقوش محرک، خلق فضایهای گرد، خطوط نرم و قدرتمند، و خلق رنگهای مواج هستند. آثار استاد فرشچیان یک ترکیب دلانگیز از هر دو ویژگی اصالت و نوآوری است.
آثار او از شعر کلاسیک، ادبیات، قرآن، کتاب مقدس مسیحیان و یهودیان، و همچنین تخیل عمیق خود پرورش یافته است. استاد فرشچیان نقش مهمی در معرفی هنر ایران به صحنه بینالمللی هنر ایفا کرده است. او دعوت شد تا در دانشگاههای متعدد و موسسات هنری صحبت کند. کتابها و مقالات منتشر شده بی شماری در مورد آثار استاد فرشچیان وجود دارد. وزیران امور خارجه ایران بسیاری از آثار این نقاش بزرگ ایرانی را به عنوان هدیه به سفرا و وزرای کشورهای خارجی اهدا کردهاند.
محمود فرشچیان در سال 1393 نشان افتخار جهادگر عرصه فرهنگ و هنر را دریافت کرده است.
انتهای پیام/