برای کاهش آسیبهای اجتماعی دانشجویان نقش خود را ایفا کنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر روزبه کردونی در همایش آسیبهای اجتماعی جوانان که در واحد امیدیه برگزار شد، افزود: آسیبهای اجتماعی را نمیتوان با دستور، از بالا و پایین و با یک فرمول یکسان تدبیر کرد بلکه باید در تمام مراحل سیاست گذاری از تشخیص مساله، تدوین سیاست و اجرای سیاست، صاحب نظران و نخبگان شریک سیاست گذاری باشند.
مدیر کل امور آسیبهای اجتماعی وزارت رفاه با توجه به کلید واژه «عزم ملی» که رهبر معظم انقلاب بارها از آن یاد کردهاند، عنوان کرد: برای کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی باید دانشجویان نقش خود را ایفا کنند و به تعبیر رهبری نظام «چشم بینا و گوش شنوای نظام» باشند.
کردونی به ضرورت مقوله مسئولیت اجتماعی صنایع بزرگ و ملی در سطح مناطق پرداخت و تاکید کرد: صنایع ملی بویژه نفت و گاز باید در حوزه اجتماعی مسئولیت منطقهای خود را به بهترین نحو انجام دهند.
در دولتهای نهم و دهم، آمارها حاکی از افزایش آسیبهای اجتماعی است، ولی ما اکنون در دولت جدیدی هستیم و نباید نگاه به گذشته داشته باشیم. باید از گذشته عبرت بگیریم و برای آینده کار کنیم |
کردونی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان که از وی پرسید خودکشی در کشور آیا افزایش داشته است یا کاهش گفت: بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی نرخ مرگ و میر ناشی از خودکشی در جهان بین ۱۱ تا ۱۲ در هر صد هزار نفر است، در واقع هر ۴۰ ثانیه یک نفر در جهان بر اثر خودکشی از بین میرود و ۲۰ برابر تعداد خودکشیهای موفق منجر به مرگ (۸۰۰ هزار نفر)، اقدام به خودکشی در جهان انجام میشود.
وی افزود: نرخ مرگ و میر ناشی از خودکشی در ایران بر اساس دادههای منابع مختلف بین ۴/۲ تا ۵/۲ تخمین زده شده است. کشورهایی مانند مجارستان، کره، روسیه، ژاپن با نرخ خودکشی بالای ۲۰ بیشترین آمار را دارند و جمهوری اسلامی ایران در کنار سایر کشورهای مسلمان و برخی کشورها نظیر یونان و ایتالیا در زمره کشورهایی با نرخ پایین مرگ و میر ناشی از خودکشی به حساب میآید.
وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان که پرسید عملکرد دولتهای نهم و دهم در زمینه آسیبهای اجتماعی را چگونه ارزیابی میکنید گفت: در دولتهای نهم و دهم، آمارها حاکی از افزایش آسیبهای اجتماعی است، ولی ما اکنون در دولت جدیدی هستیم و نباید نگاه به گذشته داشته باشیم. باید از گذشته عبرت بگیریم و برای آینده کار کنیم.
رئیس واحد امیدیه هم با بیان اینکه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی یک از مسائل مهم هر جامعهای است، گفت: آسیبهای اجتماعی است که در هر جامعهای و با توجه به شرایط برای مقابله، کنترل و کاهش آن اقدامات متعددی صورت گرفته و هدف کلی پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در میان جوانان افزایش آگاهی به منظور کنترل و کاهش آن است.
دکتر اسداله جوع عطا بیرمی در خصوص پیشگیری آسیبهای اجتماعی بین دانشجویان گفت: در امر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، علاوه بر شناخت عوامل زمینهساز بروز آسیبهای اجتماعی به عواملی که میتوانند زمینه تقویت دانشجویان را برای مقابله با مشکلات افزایش دهند، باید توجه شوند که از جمله آنها میتوان از آموزش مهارتهای زندگی (مهارتهای مقابلهای) به دانشجویان نام برد.
انتهای پیام/