برای نوروز خشکبار «خام» تهیه کنید/ چگونگی تشخیص آجیل تازه
دکتر کوروش جعفریان در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به خطرات مصرف خشکبار فلهای گفت: به دلیل نامساعد بودن شرایط نگهداری خشکبار فلهای احتمال کپک زدن این محصولات وجود دارد. کپکهای موجود در خشکبار سمی بنام «آفلاتوکسین» را از خود تولید میکند که این سم سلامت افراد را با خطر مواجه میسازد.
وی افزود: در ایام نوروز میزان مصرف و خرید خشکبار بسیار افزایش مییابد و این در حالی است که متاسفانه در این فصل دسترسی به خشکبار تازه وجود ندارد، بنابراین به افراد توصیه میشود، حتما خشکبار خام را تهیه و استفاده کنند.
این متخصص تغذیه و رژیم غذایی در ادامه تصریح کرد: مردم میتوانند تا حدودی به خشکبار بستهبندی شده توسط برخی کارخانهها نیز اطمینان داشته باشند اما باید توجه داشته باشند بستهبندی لزوما نشانه سلامتی این محصولات نیست زیرا برخی کارخانهها از مواد شیمیایی جهت خوش رنگ و بو ساختن خشکبارها استفاده میکنند.
جعفریان، با توجه به نکاتی که افراد باید در تهیه خشکبار بدان توجه داشته باشند گفت: افراد باید در تهیه خشکبار خام یا فرآوری شده به صورت فلهای به برخی نکات از قبیل رنگ، بو و مزه آن توجه بسیاری داشته باشند. برای مثال در هنگام خرید باید در ابتدا رنگ محصولات را مورد بررسی قرار دهند اگر این مساله مشکلی نداشت باید بوی آن را استشمام کنند در صورتی که خشکبار بوی نامطبوع یا کپک میدهد به هیچ عنوان آن را تهیه نکنند و در آخر میتوانند از طریق مزه به سلامت خشکبار پی ببرند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: به افراد توصیه میشود خشکبار نوروز را حتما از فروشگاهها معتبر تهیه کنند.
انتهای پیام/