صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۶ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۳
بنیانگذار مرکز بررسی خطرات توسعه هوش مصنوعی در جهان:

قوانین توسعه هوش مصنوعی باید ضروری­‌تر از مسائل سیاسی بین‌المللی شمرده شود

برنامه‌نویس استونیایی معتقد است که به احتمال 50 درصد در اواسط این قرن انسان قادر خواهد بود به تکنولوژی هوش مصنوعی در سطح انسان یا حتی فرا انسانی دست یابد و این بزرگترین چالش بشر به شمار می‌رود.
کد خبر : 7422

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از Zdnet، دانشمندان با استفاده از هوش مصنوعی به پیشبرد تحقیقات علمی سرعت بخشیدند و حالا شرکت­‌ها بدون آگاهی از خطرات این فناوری به طور فزاینده­ای در حال استفاده از آن هستند.


در اوایل سال جاری الون ماسک، بنیانگذار «تسلا موتورز»، شرکت سازنده خودروهای برقی و «اسپیس‌اکس»، شرکت سازنده تجهیزات فضایی، مبلغ 10 میلیون دلار به برنامه تحقیقات جهانی با هدف اطمینان یافتن از این موضوع که هوش مصنوعی به سود انسان است یا خیر، به موسسه «آینده حیات» اهدا کرد.


موسسه آینده حیات به طور داوطلبانه تحقیقاتی را درباره خطرات احتمالی هوش مصنوعی انجام می­‌دهد. بنیانگذار این موسسه جان تالین، یکی از کارآفرینان تکنولوژی و برنامه‌نویس استونیایی است که تاکنون برنامه‌های مهمی مثل اسکایپ را ساخته است.









ساختن هوش مصنوعی پیشرفته به اندازه پرتاب موشک خطرناک است. اولین چالش ما به حداقل رساندن سرعت پیشرفت این فناوری است و وقتی که کار روی غلتک افتاد، باید روی هدایت صحیح این روند تمرکز کنیم



تمرکز تحقیقات موسسه آینده حیات بر خطرات بالقوه ناشی از گسترش هوش مصنوعی در سطح بشر است و اعضای هیئت مدیره این موسسه را استیون هاوکینگ، فیزیکدان معروف جهان، الون ماسک و برخی از استادان دانشگاه­‌های MIT، آکسفورد، کمبریج و برکلی کالیفنیا تشکیل می­‌دهند.


تالین در زمان سرمایه‌گذاری ماسک گفت: «ساختن هوش مصنوعی پیشرفته به اندازه پرتاب موشک خطرناک است. اولین چالش ما به حداقل رساندن سرعت پیشرفت این فناوری است و وقتی که کار روی غلتک افتاد، باید روی هدایت صحیح این روند تمرکز کنیم».


تالین افزود که به لطف داشتن سال­‌ها تجربه در صنعت بازی­‌های ویدیویی همیشه به هوش مصنوعی علاقه‌مند بوده اما این علاقه در زمینه اطمینان حاصل کردن از ایمنی فناوری­‌های در حال توسعه بیشتر بوده است.



جان تالین


تالین علاوه بر همکاری‌­اش با موسسه آینده حیات بنیانگذار، دو سازمان تحقیقاتی دیگر را در زمینه تهدید انسان به وسیله هوش مصنوعی نیز مدیریت می‌کند. به گفته او، تکنولوژی و تاثیرات آن بر آینده نسل بشر یکی از علایق اصلی‌اش است.


تالین ترجیح می‌دهد تا راهی برای کنترل مشکل بیابد. وی خاطر نشان می­‌کند که یافتن راهی برای پیش‌بینی یا محدود کردن سیستم­‌های خودمختار هوشمند از چالش برانگیز­ترین مشکلات در حال حاضر به شمار می­‌رود.­


تالین بر این باور است که که با توسعه سریع هوش مصنوعی انسان­ها با مشکلات متعددی روبه‌رو خواهند شد. وی در اینباره می‌گوید: «اگر حیات تریلیون‌ها انسان متولد‌نشده را در نظر بگیریم، خطرات وجودی بر هر مسئله دیگری چیره می‌شود و اگر زندگی نسل بشر امروزی را در نظر بگیریم با چالش­‌هایی مانند اختلال در بازار کار توسط سیستم­‌های هوشمند مواجه می­‌شویم».








طبق آمار به دست‌آمده از پژوهش‌‌های کارشناسان هوش مصنوعی، به احتمال 50 درصد در اواسط این قرن انسان قادر خواهد بود به تکنولوژی هوش مصنوعی در سطح انسان یا حتی فرا انسانی دست یابد

تالین معتقد است با وجود اینکه هنوز قادر به پیش‌بینی زمان دقیق پیشرفت شگرف هوش مصنوعی در سطح انسانی نیستیم اما باید برای زمان وقوعش آماده باشیم. به گفته وی، طبق آمار به دست آمده از پژوهش‌­های کارشناسان هوش مصنوعی، به احتمال 50 درصد در اواسط این قرن انسان قادر خواهد بود به تکنولوژی هوش مصنوعی در سطح انسان یا حتی فرا انسانی دست یابد.


تالین اصرار دارد که قوانین و ضوابط در خصوص توسعه و گسترش هوش مصنوعی باید ضروری­‌تر از مسائل سیاسی بین‌المللی شمرده شود. وی از نبود درک صحیح سیاست‌مداران از این موضوع ابراز ناخرسندی کرده و گفت: «هیچ نشانه‌ای از درک ضرورت این مسئله و مشکلات امنیتی که در بردارد از سوی دولت مردان نمی­‌بینم. این امر متاسفانه پشیمانی عظیمی به همراه خواهد داشت».


تالین انتظار دارد قدم عظیم بعدی در صنعت هوش مصنوعی ساخت ماشین‌­های خودرو باشد که وی این اتفاق را برای اقتصاد ناخوشایند می‌­داند.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر