سالانه 2 میلیون نفر در دنیا بر اثر بیماری سل جان خود را از دست میدهند
دکتر مسعود مردانی در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با توجه به روز جهانی سل(۴فروردین)، گفت: سل عفونتی است که به صورت حاد و مزمن بروز پیدا میکند و شایعترین خواستگاه آن «ریه» است اما میتواند سایر ارگانهای بدن را نیز درگیر کند.
وی افزود: سالانه حدود یک درصد جمعیت جهان دچار عفونت سلی میشوند.
این فوق تخصص بیماری های عفونی و گرمسیری، تصریح کرد: سالانه 5 تا 10 درصد مبتلایان به عفونت سلی در طول عمر خود دچار بیماری سل می شوند که این آمار در افراد مبتلا به ویروس HIV بیشتر است.
وی با بیان اینکه سالانه دو میلیون نفر در دنیا بر اثر بیماری سل جان خود را از دست می دهند، گفت: سالانه هشت میلیون نفر در جهان دچار بیماری سل میشوند و این در حالی است که سل عامل 25 درصد موارد مرگ در زمینه HIV و ایدز است و بیش از یک سوم بیماران مبتلا به HIV با بیماری سل فوت میکنند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره راههای انتقال بیماری سل عنوان کرد: سل از طریق تنفس ذرات آلوده، تماس با لوازم و وسائل آلوده، پوست، مخاط، تماس جنسی و تماس با حیوانات آلوده منتقل میشود.
وی افزود: سل یک بیماری بومی ایران است و در سال 2010 حدود 17 مورد در هر یکصد هزار نفر در کشور ما به این بیماری مبتلا بودند.
این فوق تخصص بیمارهای عفونی و گرمسیری در ادامه یادآور شد: کشور ما به لحاظ مجاورت با کشور افغانستان در معرض خطر این بیماری قرار دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: استان سیستان و بلوچستان و گلستان در سال 1389 بیشترین آمار مبتلایان به این بیماری را داشتند.
انتهای پیام/