ترکان: رفع مشکلات مناطق آزاد نیازمند سیاستهای حمایتی دولت است / سازمان بورس برای تامین اعتبار طرحهای عمرانی تا سقف 3 هزار میلیارد تومان آمادگی دارد
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی (فرینا)، نشست ارزیابی فعالیت مناطق آزاد کشور در سال 94 با محوریت تحقق اقتصاد مقاومتی با حضور مدیران عامل مناطق آزاد کشور و به منظور ارائه گزارش به رئیس جمهور در سازمان منطقه آزاد کیش برگزار شد.
اکبر ترکان در این نشست به نامگذاری امسال با عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل توسط رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: این نامگذاری بیانگر اهمیت و جایگاه ویژه اقتصاد مقاومتی در توسعه همگون و همه جانبه کشور است و مناطق آزاد به عنوان پایلوت اجرای طرحهای توسعهای و تعمیم آن به سایر شهرهای کشور درتحقق اهداف اقتصاد مقاومتی نقش کلیدی دارند.
وی به تاکید رئیس جمهوری بر لزوم توجه ویژه این مناطق برای فعالیت مبتنی بر سیاستهای اقتصاد مقاومتی اشاره و اظهار کرد: صنایع با فناوری بالا، توسعه صادرات، فراهم کردن شرایط تسهیل تولید برای فعالان اقتصادی و تامین منابع مالی و جذب سرمایهگذاریهای خارجی چهار محور اصلی سنجش فعالیتهای مناطق آزاد هستند.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با تاکید بر اینکه برطرف شدن برخی مشکلات در مناطق آزاد کشور نیازمند سیاستهای حمایتی دولت و تعامل گستردهتر دستگاههای اجرایی با سازمانهای مناطق آزاد است، ابراز امیدواری کرد که نگاه ویژه رئیس جمهور به عملکرد و نقش موثر این مناطق در توسعه و رونق اقتصادی کشور زمینهساز حل مشکلات و تسهیل شرایط فعالیت مناطق آزاد باشد.
ترکان تصریح کرد: در هر منطقه منطبق با محور اصلی فعالیتها تلاش شده است تا زیرساختهای لازم برای توسعه و تبدیل شدن به الگوی نمونه کشوری فراهم شود و در مناطق آزاد کیش و ماکو برای تامین زیرساختهای آموزشی ساخت مدارس در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: در بحث بهداشت و درمان نیز جزیره کیش با توسعه و تجهیز تنها بیمارستان منطقه در زمینه ارتقاء شاخصهای سلامت و توسعه گردشگری سلامت پیشرفت چشمگیری داشته است ضمن اینکه این بیمارستان توانسته رتبه ممتاز کشوری را کسب نماید.
مشاور رئیس جمهور در مورد محور شاخص فعالیت در هر یک از مناطق به طرح شهر هوشمند و دولت الکترونیک، واحد تولید همانند ساز بافت و 130 شرکت با فناوری پیشرفته در حفاریهای دریایی در جزیره کیش، کشت گلخانهای پیشرفته در ارس با انتقال فناوری از هلند، پارک فناوری و مرکز تحقیقات زیستی قشم، هشت واحد کوچک پالایشگاهی در اروند، واحدهای نمونه صادرات پوشاک در انزلی و ایجاد سه پایانه صادراتی در ماکو اشاره و تاکید کرد که هریک از مناطق با عملکردی منطبق بر ظرفیتهای خود میتوانند رونق اقتصادی را تسریع و تسهیل کنند.
ترکان درباره اهمیت فراهم شدن زیرساختهای لازم برای جذب سرمایهگذاریهای خارجی و تاسیس بانکهای آف شور(فرا ساحلی) در مناطق آزاد به تفاهمنامه شورای عالی مناطق آزاد با سازمان بورس و اوراق بهادار کشور اشاره کرد و گفت: این سازمان اعلام کرده است که برای تامین اعتبار طرحهای عمرانی و اقتصادی در مناطق آزاد تا سقف سه هزارمیلیارد تومان آمادگی دارد.
همچنین علیاصغر مونسان، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این نشست با اشاره به اینکه در راستای تسهیل شرایط جذب سرمایهگذاری و رونق فعالیتهای اقتصادی با چندین بانک تفاهمنامه امضا شده است، گفت: فعالسازی واحدهای صنعتی غیرفعال، توسعه صنایع با فناوری بالا، تکمیل زیرساختهای لازم در بخشهای گردشگری و حمل و نقل دریایی، منابع انرژی، خدمات بندری و فرودگاه و توسعه گردشگری سلامت از شاخصترین فعالیتهای سازمان منطقه آزاد کیش در دو سال اخیر بوده است.
انتهای پیام/