یدالله طاهرنژاد: در مرحله دوم اکثریت مجلس را کسب میکنیم
ارزیابی شما از مرحله دوم انتخابات مجلس چیست؟
در مرحله اول انتخابات راهبرد شورای عالی اصلاحطلبان انسجام حداکثری بود و با شعار «امید، آرامش؛ رونق اقتصادی» که نیاز امروز جامعه ایران از نظر اصلاحطلبان است وارد صحنه انتخابات شدند و با وجود بیمهریهایی که در بررسی صلاحیتها صورت گرفت، با هوشمندی و حضور گسترده مردم کشور در پای صندوقهای رای نتیجه قابل قبولی رقم خورد. در مرحله دوم من پیشبینی میکنم که شرایط بهتر باشد به دلیل نتیجه بسیار درخشانی که در تهران به دست آمد. همیشه رویکرد مردم تهران به گونهای در تصمیمات و رفتارهای مردم سایر مناطق تاثیر میگذارد. لذا پیشبینی میکنیم با تاثیرپذیری از اتفاق مبارکی که در تهران افتاد و نتیجه بسیار خوبی که به دست آمد، مرحله دوم را بتوانیم روانتر جلو رویم و شرایط بهتری را به دست آوریم تا با اطمینان خاطر بیشتری روی مجلس آینده بتوانیم حساب کنیم.
اصلاحطلبان چه رویکرد و استراتژی را برای مرحله دوم انتخابات مجلس باید به کار گیرند؟
به نظر من ادامه برنامههای مرحله اول با تاکید بیشتر بر حضور گسترده مردم در مرحله دوم رویکرد مناسبی است. همیشه در مرحله دوم مردم مقداری کمتر در انتخابات شرکت میکنند و معمولا حضور کمرنگتری را شاهد بودهایم. هنر اصلاحطلبان در این است که در مرحله دوم تاکید کنند که مردم پای صندوقهای رای بیایند. اگر حضور چشمگیری را در مرحله دوم داشته باشیم که باید تلاش کنیم چنین شود، به نتیجه خوبی در این انتخابات خواهیم رسید.
در حوزههای انتخابیه که انتخابها محلی است چه استراتژی باید پیاده شود؟ آیا اصلاحطلبان تجربههایی از مرحله اول انتخابات برای حوزههای انتخابیه کوچک به دست آوردهاند؟
تجربه نشان داده که در این دوره از انتخابات ملاحظات محلی کمتر دخیل بوده و بیشتر گرایشهای سیاسی در انتخاب مردم دخالت داشته است. ما امیدوار هستیم همین رویکرد در مرحله دوم انتخابات نیز به یاری ما بیاید و شرایط انتخابات را به سمت شرایط مطلوب ببرد. من پیشبینی میکنم که روز به روز با گسترش شبکههای اطلاعرسانی و ارتقای فرهنگ انتخابات در ایران و تاثیر مهمی که این انتخاب در زندگی مردم دارد و اینکه مردم این را به عینه لمس میکنند، به سمت انتخابهای سیاسی پیش رویم و انتخاب سیاسی بر انتخابهای قومی، محلی و منطقهای بچربد.
با توجه به تعداد کرسیهایی که در این مرحله توسط اصلاحطلبان کسب شده مرحله دوم انتخابات چقدر اهمیت دارد؟
مرحله دوم بسیار مهم است و میتواند موقعیت اصلاحطلبان و اعتدالگرایان را که از راهبردهای دولت حمایت کرده و همراهی میکنند در مجلس دهم تقویت کند. این همکاری کمک میکند که سیر پیشرفت کشور با سرعت مطلوبتری ادامه پیدا کند. خصوصا در شرایط پسابرجام که ما نیاز به ایجاد تحول و بازنگری در برخی قوانین و مقررات کشور داریم تا بتوانیم شرایط همکاری با سرمایهگذاران خارجی را تسهیل کنیم و لازم است که مجلس با درک مناسبی از شرایط داخلی و بینالمللی و همراهی و همکاری با دولت از ظرفیت کافی برای اعمال این حمایت و همراهی برخوردار باشد. هر چقدر اصلاحطلبان بتوانند در مرحله دوم کرسیهای بیشتری را به دست آورند، بستر مناسب آن بهتر مهیا میشود.
در صورت کسب اکثریت مجلس چه اولویتهایی برای اصلاحطلبان قائل هستید؟
اولویت اصلی کشور در حال حاضر وحدت است و مجلس شورای اسلامی به عنوان عصاره فضایل ملت باید بانی و پیشتاز در بردن جامعه به سمت وحدت باشد. شرایط اطراف به ما این را دیکته میکند که اگر در داخل کشور به سمت وحدت حرکت نکنیم، آسیبپذیر هستیم. این اولویت اول است و تا این موضوع محقق نشود، هیچ برنامه دیگری قابلیت عملیاتی شدن پیدا نمیکند. پس از آن رونق اقتصادی است که اهمیت دارد. در کشور باید رونق اقتصادی ایجاد شود تا فضای کسب و کار متحول شده و با نشاط بیشتری گسترش پیدا کند. خروجی این اتفاق ایجاد فرصتهای شغلی برای جوانان است که امروز به عنوان سرمایه بزرگ کشور بلااستفاده ماندهاند. همه امروز برای اشتغال جوانان نگران هستند. وحدت کلمه، رونق اقتصادی و گسترش فضای کسبوکار اشتغال جوانان را به همراه دارد که این دغدغه بزرگ ملی برطرف شود. همانطور که مقام معظم رهبری بارها تاکید کردهاند، باید با اتکا به ظرفیتهای داخلی این موارد را پیش برد. ستون فقرات اقتصاد مقاومتی اتکا به ظرفیتهای داخلی است.
مجموعا شانس به دست آوردن اکثریت مجلس توسط اصلاحطلبان را چقدر ارزیابی میکنید؟
این اکثریت در مرحله اول نیز محقق شده است و با برگزاری مرحله دوم انتخابات این مساله قطعی خواهد شد. همه جناحهای کشور باید دست به دست هم دهند تا از این شرایط ویژهای که در آن هستیم عبور کنیم. دعواهای جناحی و سیاسی نباید در توسعه ملی کشور تاثیر منفی بگذارد. همه باید دست به دست هم دهند تا در مصالح و منافع ملی ید واحد باشیم.
انتهای پیام/