صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۵ - ۱۲ فروردين ۱۳۹۵

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران: آب تا یکی، دو سال پیش در محاسبات اقتصادی منظور نمی‌شد

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه موضوع تغییر اقلیم و کمبود آب در کشور بسیار جدی است، گفت: متاسفانه طی سال‌های اخیر آب را در محاسبات اقتصادی کشور منظور نکرده‌ایم.
کد خبر : 73338

ابراهیم الهام‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه تا کنون در تولید محصولات کشاورزی هزینه آب در نظر گرفته نشده است، افزود: دولت یازدهم طی یکی دو سال اخیر به جدی بودن بحران آب پرداخته که باید این موضوع در میان همه افراد جامعه به موضوعی عمومی تبدیل شود.


وی با تاکید بر اینکه بسیاری از استان‌های کشور برای تامین آب با مشکل مواجه هستند، تصریح کرد: تامین آب استان سیستان و بلوچستان از طریق رود هیرمند صورت می‌گیرد که باید از افغانستان عبور کند و از سوی دیگر ترکیه بر روی رود فرات سد بزرگی را احداث کرده است که منابع آبی را دچار مشکل می‌کند.


الهام‌پور اظهار کرد: بحث خشکسالی ایران نه تنها در خاورمیانه مطرح است بلکه طبل آن در کل دنیا نیز به صدا درآمده است و باید برای صرف منابع آبی کشور به صورت دقیق برنامه‌ریزی شود.


عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه ریزگردهای جنوب کشور ناشی از خشک شدن مرداب‌هاست، ادامه داد: کشاورزی جزیی از اقتصاد کشور است اما بدون آب امکان انجام آن وجود ندارد.


وی اضافه کرد: بسیاری از اتفاقات کنونی به علت تصمیمات اشتباه گذشته است. از طرفی بحث مدیریت آب به‌تازگی مطرح شده است.


الهام‌پور تاکید کرد: 90 درصد هندوانه از آب تشکیل شده است بنابراین تولید مازاد بر نیاز بازار مصرف با هدف صادرات آن صرفه اقتصادی ندارد چرا که هزینه واردات آب بیش از درآمد حاصل از صاردات این محصول خواهد بود. به همین علت باید به سمت تولید حساب‌شده پیش برویم.


وی خاطر نشان کرد: بدنه کارشناسی فعال بخش کشاورزی می‌تواند به تولید سمت و سو بدهد اما این امر در بازه زمانی کوتاه مدت یکی دو ساله عملی نیست.


انتهای پیام/

ارسال نظر