افتتاح مرکز آموزش زبان فارسی برای غیرفارسیزبانان در دانشگاه شیراز
اکبر صفوی قائم مقام دانشگاه شیراز در گفتوگو با خبرنگار آنا گفت: «در رابطه با حوزه همکاریهای بینالمللی دانشگاه شیراز در یک سال و نیم گذشته برنامهریزی زیرساختاری خوبی انجام شده است. اولین برنامه ما تشکیل شورای توسعه بینالملل دانشگاه شیراز بوده که متشکل از رئیس دانشگاه و معاونان او است و برنامهریزیهای کلان توسعه بینالملل دانشگاه شیراز در این شورا انجام میشود.»
او گفت: «عمدتا دانشگاههایی که دانشجوی خارجی دارند از راه بورسیه و از طریق هزینههای دولت در دانشگاههای ما مشغول به تحصیل شدند و ما نیز همیشه چندصد نفر از این دانشجویان را در دانشگاه شیراز داشتهایم. ما سعی داریم با برنامهریزیهای مناسبی که انجام میدهیم دانشجوی خارجی را ترغیب به تحصیل در دانشگاههای ایران کنیم.»
صفوی افزود: «برنامههای زیرساختی دانشگاه شیراز برای جذب دانشجوی خارجی، بهبود سایت و سیستمهای پذیرش دانشجوی خارجی و استفاده از زبانهای خارجی مختلف و همچنین اطلاعرسانی به تمام سفارتخانههای دنیا بوده و این برنامهها در حال حاضر انجام شده است. در میان دانشگاههای کشور غیر از دانشگاه آزاد اسلامی ما تنها دانشگاهی بودیم که در خارج از کشور از جمله امارات شعبههایی داشتهایم. در شعبه امارات هم دانشجویان خارجی و هم ایرانی مشغول به تحصیل بودند که اخیرا به دلیل مسائل سیاسی با مشکلاتی مواجه شده است.»
او به مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه شیراز اشاره کرد و گفت: «مرکز آموزش زبان فارسی برای غیرفارسیزبانان در دانشگاه شیراز راهاندازی شده و در فروردین 95 با حضور مسوولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افتتاح میشود و میتواند کمک شایانی در جذب دانشجوی خارجی داشته باشد. دانشجویان ایرانی و غیرایرانی خارج از کشور نیز در واحد مجازی دانشگاه شیراز مشغول به تحصیل هستند و در حال حاضر حدود 50 تا 100 دانشجو از کشورهایی مثل مالزی، امارات و کویت در این واحد تحصیل میکنند و سعی داریم از کشورهای فارسیزبان مجاور دانشجویان بیشتری را به این دانشگاه جذب کنیم.»
قائم مقام دانشگاه شیراز گفت: «همچنین در زمینه جذب استادان ایرانی خارج از کشور فعالیتهایی را اخیرا آغاز کردهایم اما از برنامههای اصلی ما برای سال آینده توسعه همکاریها و فعالیتهای مشترک علمی و بینالمللی با دانشگاههای اروپایی، آمریکایی و آسیایی در زمینه تبادل دانشجو، تبادل استاد و ... است. تفاهمنامههایی نیز در این زمینه امضا شده و سعی میکنیم تا دیپلماسی علمی را در سال 95 با قوت برای پیشبرد ارتباطات بینالملل ایران به پیش ببریم.»
صفوی افزود: «در چند سال گذشته به دلایل متعددی ارتباطات بینالمللی ما محدود شده بود و استادان، هیات علمی و دانشجویان نمیتوانستد به نشریات علمی بینالمللی دسترسی داشته باشند که این ارتباطات از یک سال گذشته مجددا آغاز شده و سعی داریم در زمینه اعزام اعضای هیات علمی در قالب فرصتهای مطالعاتی به کشورهای خارجی فعالیت بیشتری داشته باشیم.»
او به اعتبارات پژوهشی دانشگاه شیراز اشاره کرد و گفت: «از کل اعتبارات دانشگاه شیراز برای سال 95، 13درصد آن به پژوهش اختصاص داده شده در حالیکه دانشگاههای زیادی در کشور هنوز نتوانستند از 10درصد اعتبارات دانشگاهشان برای پژوهش استفاده کنند.»
انتهای پیام/