صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۳ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۴
در دیدار با قضات ناحیه 28 دادسرا صورت گرفت؛

تأکید دادستان عمومی و انقلاب تهران در مورد رسیدگی به پرونده‌های قدیمی

دادستان عمومی و انقلاب تهران نسبت به رسیدگی و تعیین تکلیف پرونده‌های قدیمی که بعضاً از پرونده‌های مهم است، تأکید کرد.
کد خبر : 73153

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، نشست پایانی عباس جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران با قضات ناحیه‌ 28 دادسرای عمومی و انقلاب تهران که به جرایم کارکنان دولت رسیدگی می‌کند، روز گذشته در دفتر دادستان تهران برگزار شد.


جعفری دولت آبادی در ابتدای این جلسه، با اشاره به افزایش پرونده‌های وارده به مراجع قضایی از جمله دادسراها گفت: علت این امر تا حدی ناشی از لازم‌الاجرا شدن قانون آیین دادرسی کیفری جدید است.


دادستان تهران سپس از بازپرسان خواست نسبت به رسیدگی و تعیین تکلیف پرونده‌های مسن که بعضاً از پرونده‌های مهم است، اقدام کنند.


وی سپس با اعلام آمار قرارهای جلب به دادرسی صادره از شعب بازپرسی، در بیان علت درصد نازل قرارهای جلب به دادرسی نسبت به دیگر قرارها، به عواملی از جمله دیدگاه قضات، اهمیت پرونده‌ها، نوع ارجاعات، شکواییه‌های واهی یا گزارش‌های فاقد مستند اشاره کرد و در تبیین تأثیر دیدگاه قضات در این امر توضیح داد: برخی قضات دیدگاه خوش‌بینانه نسبت به متهمان دارند که این امر موجب می‌شود کم‌تر نظر به جلب به دادرسی بدهند.


دادستان تهران به نقش دادیاران اظهارنظر در پالایش پرونده‌ها و تغییر ترکیب قرارها پرداخت و شمار بیش از پنجاه درصدی قرارهای منع تعقیب و شمار یک هفتمی قرارهای جلب به دادرسی نسبت به کل قرارهای نهایی را قابل توجیه ندانست.


جعفری دولت‌آبادی با اعلام سیاست اتخاذی دادستانی تهران در سال جاری که شامل مطالبه‌گری از دستگاه‌های اجرایی است، اعلام کرد دادستان باید از دستگاه‌های اجرایی بخواهد که در دو زمینه‌ پیش‌گیری از وقوع جرم و مبارزه با جرایم فعال شوند.


وی به عنوان نمونه، از پرونده‌ فساد کلان در بانک تجارت نام برد و افزود: در پی قریب به دو سال رسیدگی در این پرونده، نسبت به بخشی از آن قرار صادر شده که تازه در ابتدای راه است.


دادستان تهران تصریح کرد: امثال این پرونده‌ها از جمله پرونده‌ اتهامی بابک زنجانی و فساد سه هزار میلیاردی وقت زیادی از دادسرا می‌گیرد و لازم است از دستگاه‌های اجرایی بخواهیم که با اتخاذ تمهیدات پیش‌گیرانه، از تشکیل چنین پرونده‌هایی در مراجع قضایی جلوگیری شود.


جعفری دولت‌آبادی برقراری ارتباط منطقی بین ارجاع شکواییه‌ها، دفاع از کیفرخواست، امر تحقیق و اظهارنظر در مورد پرونده‌ها را ضروری خواند و گفت: باید راهکاری اتخاذ کرد که رسیدگی به پرونده‌های جدید طولانی نشود.


وی یکی از راه‌های پیش‌گیری از رسوب پرونده‌ها را پی‌گیری و رصد وضعیت آنها دانست و تشکیل واحد پی‌گیری پرونده‌های دادسرای کارکنان دولت را در این امر موفق ارزیابی کرد.


در پایان، دادستان تهران از قضات دادسرای کارکنان دولت قدردانی کرد و با اذعان به اهمیت پرونده‌های مطروحه در دادسرای کارکنان دولت، بر ضرورت برنامه‌ریزی مناسبی برای رسیدگی سریع‌تر به پرونده‌ها و کاهش موجودی تأکید کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر