گونههای رو به انقراض: در آستانه بهار با یادی از فتحالله بینیاز
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، یادداشت علیرضا زرگر به شرح زیر است:
«در جلسات داوری جایزه مهرگان علم در حوزه محیط زیست بیشتر وقتها بحث حفاظت از طبیعت ایران و گونههای رو به انقراض آن پیش میآید و دلواپسیها برای چند و چون مراقبت از حیات وحش رو به انقراض و نوع رفتار ما انسانها با آنها زیاد است.
ما آدمها اما چه میکنیم با گونههای رو به انقراض خودمان؟
چشم که به گستره علم و ادبیات و هنر امروز ایران میچرخانی، شماری از این انسانهای نادر و رو به انقراض را میبینی؛ کنارت هستند، بعضیهاشان واقعاً نادرند، تکرار نمیشوند. از اندیشه و اخلاقشان باید به موقع و تا هستند تصویربرداری کرد. ذرات و سلولهای جسمشان را باید به آزمایشگاهها سپرد. به یاری کلونینگ و آخرین متد علمی باید شبیهسازیشان کرد. باید از قلم و عملشان قلمه زد تا دوباره جوانه بزنند؛ شاید سرزمین ما به یمن نمونههای شبیهسازی شده آنها رنگ و بوی دیگری بیابد.
در آستانه نوروز بیشتر به فکر باشیم، به فکر گونههای رو به انقراض.
زندهیاد فتحالله بینیاز که مهر ماه امسال از میان ما رفت، نمونه شاخصی از گونههای انسانی رو به انقراض بود. خوب نشناختیمش و قدرش را ندانستیم. کم حرف میزد، زیاد میخواند، تجربه زیسته فراوان داشت و دانش او عمیق و چندلایه بود. مهربان بود و صبور...
به دلیل صمیمیتی که در گفتارش بود و ارتباط خودمانی و نزدیکی که با جوانها خصوصاً شهرستانیها داشت، در سالهای طولانی حضورش در داوری جایزه مهرگان ادب خیالمان جمع بود که داستان و قلم نویسندگان جوان و گمنام در مهرگان ادب جایگاهی در خور و شایسته دارد. یادش به خیر.»
* مدیر جایزه مهرگان
انتهای پیام/