صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۰ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۴
تاکید معاون وزیر علوم بر افزایش دوره‌های پست‌دکترا

صدیقی: افزایش دوره‌های کوتاه‌مدت در دانشگاه‌های خارج از کشور، به عنوان بخشی از تحصیل دانشجویان دکتری

رئیس سازمان امور دانشجویان و معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد دانشگاه‌ها باید با تبادلات علمی و فرهنگی با کشورهای دیگر، ظرفیت‌های پست‌داک را افزایش دهند تا بتوانند از ظرفیت‌های علمی بین‌المللی استفاده کنند.
کد خبر : 72905

دکتر مجتبی صدیقی، معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: «باید تلاش کرد که دانشجویان ایرانی بیشتر از امکانات دانشگاه‌های داخل کشور استفاده کنند و کمتر برای ادامه تحصیل به کشورهای خارجی بروند. برای تحقق این مسئله باید هم کمیت و هم کیفیت را افزایش دهیم. در بحث کمی حوزه‌های تحصیلات تکمیلی بسیار توسعه پیدا کرده‌ و ظرفیت‌های خوبی ایجاد شده است. اما کیفیت این دوره‌ها باید از طرق مختلفی نظیر بهبود تجهیزات آزمایشگاهی، استفاده از ارتباطات بین‌المللی و... افزایش پیدا کند.»


او افزود: «قرار شد سال آینده بودجه‌ای بیشتری برای تجهیز آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها در نظر گرفته شود.»


صدیقی گفت: «در زمینه ارتباطات بین‌المللی تلاش شد تعداد دانشجویان دوره دکتری که می‌توانند بخشی از تحصیل خود را در قالب دوره‌های کوتاه‌مدت در دانشگاه‌های خارج از کشور ادامه دهند افزایش پیدا کند. زیرا چنین برنامه‌هایی به دانشجویان کمک می‌کند با محیط‌های آکادمیک جدید آشنا شوند و این امر در بحث کیفیت دکتری بسیار تاثیرگذار است.»


او افزود: «دانشگاه‌ها می‌توانند از دانشجویانی دوره دکتری که در خارج از کشور همه یا بخشی از دوره تحصیل خود را طی کرده‌اند، به عنوان هیات علمی استفاده کنند. به دانشگاه‌ها توصیه می‌شود برای دانشجویانی که در خارج از کشور تحصیل کرده‌اند نیز شرایطی فراهم شود تا بتوانند در رقابتی سالم با فارغ‌التحصیلان داخل کشور و در صورت واجد شرایط بودن، در دانشگاه‌های کشور به عنوان هیات علمی جذب شوند.»


ظرفیت جذب هیات علمی محدود است، دیگر دستگاه‌های اجرایی برای اشتغال فارغ‌التحصیلان دکتری به صحنه بیایند


رئیس سازمان امور دانشجویان و معاون وزارت علوم گفت: «البته همه فارغ‌التحصیلان چه داخل و چه خارج نمی‌توانند به عنوان هیات علمی جذب شوند زیرا تعداد جذب محدود است، در نتیجه سایر دستگاه‌های اجرایی و بخش‌های تحقیق و توسعه آن‌ها می‌توانند از این فارغ‌التحصیلان استفاده کنند، به گونه‌ای که هم آموزش عالی و هم دستگاه‌هایی که کارهای تحقیقاتی و توسعه‌ای دارند، باید برای جذب فارغ‌التحصیلان برنامه داشته باشند.»


او افزود: «دوره‌های کوتاه مدت صرفا محدود به فرصت‌های مطالعاتی نمی‌شود بلکه برخی از دانشگاه‌ها هم پذیرش دانشجویان پست‌داک در داخل و هم اعزام دانشجویان به خارج از کشور را شروع کرده‌اند. بعضی از دانشگاه‌ها اعلام کردند که جذب فارغ‌التحصیلان برای هیات علمی منوط به گذراندن دوره‌های کوتاه‌مدت و یا دوره‌های پست داک است تا این افراد هم تجربه تحصیل در داخل و هم تجربه تحصیل در خارج را داشته باشند.»


صدیقی گفت: «دوره‌های پست‌داک بیشتر از سال 94 در دانشگاه‌ها توسعه پیدا کرده است و امیدواریم که با کمک دانشگاه‌‌ها، وزارت علوم و معاونت علمی ریاست جمهوری هم بتوانیم فارغ‌التحصیلان داخل را بهتر پرورش دهیم و هم بتوانیم از فرصت‌های و بستر‌هایی که در خارج از کشور امکان دارد به وجود آید، استفاده کنیم.»


او افزود: «باید تبادلات علمی و فرهنگی با کشورهای دیگر و ظرفیت‌های پست‌داک را افزایش دهیم، دانشگاه‌ها می‌توانند به جای اینکه دانشجویان را به صورت کامل بورس کنند از طریق دوره‌های کوتاه‌مدت توان فارغ‌التحصیلان را افزایش دهند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر