صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۷ - ۰۹ فروردين ۱۳۹۵

در ایام نوروز چگونه چک‌های برگشتی خود را وصول کنیم؟

یک وکیل دادگستری با بیان اینکه در ایام نوروز (هفته دوم) در خصوص وصول چک برگشتی باید دادسراها شکواییه‌ها را دریافت کنند و اجرای ثبت هم باید طبق قانون به وظایف خود عمل کند، به تشریح راه‌های وصول یک چک پرداخت.
کد خبر : 72806

سهیل نظری در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به اینکه به طور کلی از 3 راه می‌توان یک چک را وصول و نسبت به آن اقدام قضایی کرد، اظهار کرد: در راه اول به دارنده چک یک فرصت کیفری 6 ماهه از زمان صدور چک داده می‌شود، یعنی اگر فردی تا 6 ماه از زمان صدور چک، آن را برگشت نزند دیگر نمی‌تواند از فرصت کیفری استفاده کند، علاوه بر آن باید از زمان برگشت چک تا اقامه دعوا بیشتر از 6 ماه زمان نگذرد.


این حقوقدان به تشریح دیگر راه‌های وصول یک چک اشاره و عنوان کرد: راه حل بعدی اقدام حقوقی و مدنی است، دارنده می‌تواند دادخواست مطالبه وجه چک را به دادگاه ارائه دهد و این درخواست مقید به زمان خاصی نیست.
وی با بیان اینکه اقدام از راه اجرای ثبت، راه حل دیگری است که از طریق آن می‌توان یک چک را وصول کرد، اضافه کرد: شخصی که چک در دست او است، می‌تواند به اداره ثبتی که بانک صاحب چک در آنجا واقع شده مراجعه و تقاضای اجرایی ثبتی کند. اداره ثبت اگر مشاهد کند که در گواهی عدم پرداخت امضای صادر کننده با نمونه امضا موجود در بانک مطابقت دارد، اجرایی ثبتی صادر می‌کند و مطابق مقررات آیین‌نامه‌ای که مخصوص اجرا است، وجه را وصول می‌کند.


این وکیل دادگستری در تشریح نحوه وصول چک در ایام تعطیلات نوروز تصریح کرد: به طور معمول در ایام تعطیلات بانک‌ها باز نیستند تا چکی برگشت بخورد اما در دوره‌ای که ما به آن نوروز می‌گوییم و تعطیل رسمی محسوب نمی‌شود باید دادسراها شکواییه‌ها را دریافت کنند و اجرای ثبت هم باید طبق قانون به وظایف خود عمل کند.


نظری در توضیح نحوه جلوگیری از وصول یک چک گفت: اگر دارنده چک در واقع مدعی مفقود شدن چک‌اش باشد و یا چک‌اش مورد سرقت و کلاهبرداری قرار گرفته باشد، این امکان وجود دارد که به بانک دستور عدم پرداخت دهد و بانک موظف است تا یک هفته وجه را در یک حساب مسدود نگهداری کند.


وی اضافه کرد: دارنده چک مکلف است تا در این مدت زمان گواهی از مرجع قضایی دریافت کند، تا مشخص شود که در این زمینه شکایت انجام داده و بانک در این صورت موظف است وجه چک را همچنان در حسابی مجزا نگهداری کند تا تکلیف قانونی مشخص شود.



انتهای پیام/

ارسال نظر