صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۳ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۴
در نشست خبری با رئیس جمهوری ویتنام:

روحانی: رقم مبادلات تجاری ایران و ویتنام به 2 میلیارد دلار افزایش می‌یابد

رئیس‌ جمهوری در نشست مشترک خبری با همتای ویتنامی خود گفت: ایران و ویتنام ، تجربیات و منافع مشترکی در سطح منطقه‌ای و جهانی دارند و امروز می‌توانیم این دو مؤلفه را در راستای دستیابی به اهداف مشترک دو کشور هر چه بیشتر فعال کنیم.
کد خبر : 72782

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی در این نشست خبری که روز دوشنبه و پس از پایان نشست هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور برگزار شد، با بیان اینکه مردم ویتنام به عنوان ملتی مقاوم و سختکوش که در برابر تجاوز بیگانگان به خوبی ایستادگی کرده‌اند در افکار عمومی مردم ایران از جایگاه ویژه‌ای برخوردارند، ‌اظهار کرد: هر دو کشور دو تجربه تلخ جنگ تحمیلی و تحریم داشتند که هر دو در مقابل آن به خوبی ایستادگی و مقاومت کردند.


رئیس‌ جمهوری با بیان اینکه تهران و هانوی درباره مسایل منطقه‌ای و جهانی از نظرات نزدیک بهم برخوردار هستند و در مجامع بین‌المللی از جمله سازمان ملل متحد و جنبش عدم تعهد همکاری‌های نزدیکی دارند، گفت: این همکاری‌ها بیش از پیش تقویت خواهد شد.


روحانی افزایش همکاری‌های اقتصادی ایران و ویتنام را مورد تأکید قرار داد و گفت: در زمینه مسایل اقتصادی به رغم ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بسیار خوبی که وجود دارد در سال‌های گذشته عمدتاً به دلیل تحریم نتوانستیم از آن استفاده کنیم، لذا امروز مباحث مفصلی در این زمینه انجام داده و تصمیم گرفتیم رقم مبادلات تجاری خود را طی 5 سال آینده از 350 میلیون دلار کنونی، به 2 میلیارد دلار افزایش دهیم.


رئیس‌ جمهوری اضافه کرد: همچنین تصمیم گرفته شد بین بانک مرکزی ایران و ویتنام، تفاهم‌نامه‌ای منعقد شود که این تفاهم نامه می‌تواند اولین گام برای افزایش سطح همکاری‌های اقتصادی دو کشور باشد.


روحانی خاطر نشان کرد: در زمینه موضوعات مهم اقتصادی از جمله انرژی، صنعت، کشاورزی، گردشگری، سرمایه‌گذاری و فناوری ارتباطات، گفت‌وگوهای مفصلی در جلسه مشترک بین دو طرف انجام و توافقاتی حاصل شد.


رئیس‌ جمهوری اضافه کرد: همکاری‌های فرهنگی بین دو کشور و تبادل استاد و دانشجو و مسایل هنری از دیگر مواردی بود که در جلسه امروز مورد تأکید قرار گرفت.


روحانی به مذاکرات انجام شده درباره مبارزه با تروریسم و همکاری‌های دو کشور در این زمینه اشاره کرد و گفت: در جریان مذاکرات امروز موضوع ضرورت مبارزه با تروریسم و لزوم همکاری و همفکری تهران و هانوی در این عرصه مورد توجه و تأکید دو طرف قرار گرفت.


روحانی تأکید کرد: رئیس‌ جمهوری ویتنام حمایت خود را از قطعنامه پیشنهادی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل در زمینه جهان عاری از خشونت و افراط‌گری و اجرایی شدن این قطعنامه مورد تأکید قرار داد.


رئیس‌ جمهوری خاطر نشان کرد: در این گفت‌وگوها همچنین مسایل شرق آسیا مورد بررسی قرار گرفت و بر این نکته اشتراک نظر داشتیم که رقابت‌ها و تحرکات خطرناکی که کم و بیش در این منطقه به چشم می‌خورد، باید از طریق سیاسی و احترام به مقررات بین‌المللی حل و فصل شود.


روحانی تصریح کرد: مطمئن هستم این سفر آغاز بسیار خوبی برای توسعه روابط دو کشور خواهد بود.


«ترانگ تان سانگ ریئیس‌ جمهوری ویتنام نیز در این نشست خبری‌، لزوم تقویت و تحکیم همکاری‌های دو جانبه و حمایت از یکدیگر برای پیشرفت و توسعه همه جانبه را مورد تأکید قرار داد.


رئیس‌ جمهوری ویتنام با اشاره به اینکه سی نفر از جامعه بازرگانی و تجاری ویتنام را به همراه خود به تهران آورده است، تأکید کرد: دو طرف توافق کردیم که اولویت اصلی ما همکاری‌های اقتصادی و تجاری است و توافق کردیم که شرایط مساعد را برای فعالیت بخش خصوصی دو کشور به منظور استفاده از مزیت‌ها و پتانسیل‌های موجود فراهم آوریم.


ترانگ با اشاره به تبادل نظر انجام شده درباره مسایل مهم منطقه‌ای و بین‌المللی تصریح کرد: امروز صلح و ثبات در سطح منطقه و جهان در خطر است و ضرورت دارد همه کشورها برای برقراری صلح در جهان تلاش کنند.


وی تأکید کرد: دو طرف در گفت‌وگوهای خود به این نتیجه رسیدیم که منازعات منطقه‌ای و بین‌المللی باید به صورت صلح‌آمیز و با احترام به مقررات بین‌المللی حل و فصل شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر