صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۶ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۳
در جلسه حفاظت از منابع آبی؛

پیشنهادهای مقابله با بحران آب تهران ارائه شد

طرح احیا و تعادل بخشی مخازن آب استان از سوی شرکت آب منطقه ای استان پیشنهاد شد.
کد خبر : 7275

به گزارش گروه اجتماعی آنا، جلسه حفاظت از منابع آبی با محوریت ارایه طرح پیشنهادی شرکت آب منطقه‌ای استان تهران به ریاست نعمت الله ترکی، معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری تهران برگزار شد.


در این جلسه طرحی با عنوان «احیا و تعادل بخشی مخازن آبی استان» از سوی شرکت آب منطقه‌ای به منظور کنترل وضعیت بحران آب تهران ارایه شد.


خسرو ارتقایی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان در این جلسه با اشاره به اینکه باید هم مردم و هم مسئولان به این باور برسیم که مخازن آب تهران تمام شده است و با بحران مواجهیم، گفت:‌ حجم کنونی آب سدهای استان 349 میلیون مترمکعب است که سال گذشته این عدد 393 میلیون مترمکعب و سال 91 ، 616 میلیون مترمکعب بود و این نشان از کاهش چشمگیر آب سدها دارد.


وی افزود:‌ خشکسالی های پی در پی میزان فرونشست دشت‌های استان را افزایش داده است که در مناطق شهریار، ورامین و تهران قابل مشاهده است.


ارتقایی به اقدامات شرکت آب منطقه‌ای در کنترل بحران آب اشاره کرد و گفت:‌ یکی از اقدامات اساسی ما جلوگیری از فعالیت چاه‌های غیرمجاز بود که موفق شدیم طی برنامه پنجم توسعه بیش از 2 هزار حلقه چاه غیر مجاز را ببندیم و از اضافه برداشت 132 حلقه چاه جلوگیری کنیم.


مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان با بیان اینکه 13 هزار چاه آب در استان وجود دارد، گفت:‌ در شورای عالی آب در سال جاری وظایف هر یک از دستگاه‌ها در کنترل بحران آب ابلاغ شده است. از آن جمله وزارت نیرو موظف به بستن چاه‌های غیرمجاز و نصب کنتورهای هوشمند با اولویت 4 هزار و 800 چاه کشاورزی شده است.


وی افزود: براساس این مصوبات، ‌وزارت جهاد و کشاورزی اصلاح الگوی کشت و آبیاری، وزارت کشور انجام مطالعات فضای سبز و استانداران نیز تشکیل جلسات ماهانه شورای حفاظت را به عهده دارند.


ارتقایی در ادامه به طرح پیشنهادی شرکت آب منطقه ای استان اشاره کرد و گفت: طرح احیا و تعادل بخشی مخازن عنوان طرحی است که با اجرای آن 15 پروژه در دستور کار قرار می گیرد و با همکاری دستگاه های اجرایی در کنترل بحران آب اثر گذار خواهد بود.


وی افزود:‌ حفر چاه‌های پیزومتری، نصب تجهیزات اندازه گیری روی منابع آب، تهیه بانک اطلاعاتی محدوده مطالعاتی، احیا و تعادل بخشی دشت‌ها و جایگزینی پساب با چاه‌های کشاورزی از جمله پروژه‌ها و برنامه‌های ذیل این طرح است.


ارتقایی لازمه اجرا و راه اندازی پروژه‌های این طرح را کمک و همکاری دستگاه‌های اجرایی در انجام وظایف محوله دانست.


در ادامه و پس از ارایه طرح پیشنهادی شرکت آب منطقه ای، ترکی معاون استاندار با تایید اهمیت و سرعت اجرای این طرح گفت:‌ متاسفانه هنوز برخی از مسئولان به این باور نرسیده‌ا‌ند که منابع آبی استان تمام شده است و در طرح ها و پروژه های آبی روال عادی اداری را پی می‌گیرند.


ترکی افزود:‌ لازم است در جلسات و کمیته‌های مربوط به آب استان مدیران دستگاه‌های اجرایی حضور داشته باشند و از این پس با در نظر گرفتن یک محل استقرار در استانداری با حضور کارشناسان دستگاه‌ها مسایل حوزه آب استان رصد و برنامه‌ریزی می‌شود.


وی افزود:‌ 8 میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شده برای اجرای 15 پروژه طرح پیشنهادی آب منطقه‌ای اختصاص می‌یابد تا در کوتاه مدت برنامه عملیاتی آن احصا شده و توسط استانداری به دستگاه‌ها ابلاغ شود.


همچنین براساس تصمیم معاون استاندار مقرر شد: هر دستگاه اجرایی ظرف 15 روز از بررسی طرح پیشنهادات کارشناسی خود را ارایه دهد.


از دیگر مصوبات جلسه، پیشنهاد راه اندازی شعبه ویژه قضایی و نیروی انتظامی در استان تهران بود تا آرای ارایه شده در بررسی مسایل آب نهایی و به نتیجه برسد.


انتهای پیام/

ارسال نظر