صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۷ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۴
بعیدی‌نژاد :

عرب علیه عرب شمشیر گرفته است

حمید بعیدی‌نژاد، مدیرکل سیاسی و امنیت بین‌الملل وزارت امور خارجه در واکنش به قطعنامه اتحادیه عرب علیه حزب‌الله لبنان و تروریستی اعلام کردن این جنبش، با انتشار یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود، نسبت به تاثیرات مخرب عربستان سعودی بر رویدادهای منطقه هشدار داد.
کد خبر : 72568

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، بعیدی‌نژاد در این یادداشت نوشته است: عربستان سعودی نه تنها تا این لحظه به توصیه متحدین خود برای کاهش تنش با ایران گوش فرا نداده است بلکه با تلاش جهت مجبور کردن کشورهای عربی جهت دفاع از سیاست‌های غیرمنطقی خود، اتحادیه عرب را به عرصه‌ای برای باز شدن اختلافات میان کشورهای عربی تبدیل نموده است. جلسه اخیر کشورهای عضو اتحادیه عرب تماما مملو از اختلاف میان کشورهای عربی بود که تماما ناشی از فشارهای سیاسی فزاینده سعودی بر کشورهای عربی بود.


عربستان بعد از آنکه با فشارهای سیاسی و نادیده گرفتن برخی نقطه‌نظرات کشورهای عربی، سوریه را از اتحادیه عرب اخراج کرد، گمان می‌کرد که با اینکار مقدمه سقوط دولت سوریه را فراهم نموده است. حالا بعد از ناتوانی از سرنگونی دولت سوریه، عربستان تصمیم گرفته است کشورهای عربی را علیه یک کشور دیگر عربی یعنی لبنان بسیج کند.


عربستان که کینه حزب‌الله لبنان را بخاطر حمایت از دولت سوریه در دل دارد، حالا با فشار بر دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و همراهی آنان، دولت لبنان را تحت فشار قرار داده اند که باید حزب‌الله لبنان را از صحنه سیاسی لبنان خارج نماید. و برای اینکار اصرار داشته است که اتحادیه عرب، لبنان را یک گروه تروریستی معرفی کند. لبنان و عراق با این تصمیم اتحادیه عرب همراهی نکرده‌اند. متعاقبا سعودی و متحدینش ناجوانمردانه برای تنبیه لبنان اعلام نمودند که تمامی اتباع آنها باید لبنان را ترک کنند. تنها امارات بوده است که در موضعی آسانتر تنها سفر اتباع خود به لبنان را ممنوع کرده است. برای نشان دادن نارضایتی خود از تصمیم عراق نیز وزیرخارجه سعودی به نگام سخنرانی وزیر خارجه عراق جلسه را ترک کرده است.


سعودی، بحرین، کویت، امارات و قطر نیز به هنگام تصویب قطعنامه سنتی اعلام همبستگی اعراب با لبنان در برابر تهدیدات صهیونیستی به این تصمیم رای ممتنع دادند. عمان تنها کشوری از اعضای شورای همکاری خلیج فارس بوده است که با هیچ‌یک از تصمیمات جمعی دیگر اعضای شورای همکاری همراهی نکرده است. امروز لبنان هدف ناجوانمردانه سعودی قرار گرفته است که از جمله کمک وعده داده چهار میلیاردی خود به آن کشور را متوقف نمود. این در شرایطی است که حزب‌الله بخش مهمی از نظام سیاسی لبنان و بویژه بخشی از دولت و مجلس این کشور است و تهدید به اخراج این مظهر مقاومت علیه صهیونیسم واقعا با هیچ منطقی همخوانی ندارد. عربستان به جای تلاش برای جبران اشتباهات خود در سوریه هنوز دنبال قربانی می‌گردد و حالا قصد تنبیه لبنان را دارد. در جلسه اخیر اتحادیه عرب، این عرب بود که علیه عرب و مقاومت شمشیر می کشید و صهیونیستها هم آرام و با لبخند نظاره گر بودند.


عربستان سعودی با فشار بر متحدین خود در نشست اخیر وزیران خارجه، اتحادیه عرب را مجبور کرد که ایران را یک تهدید قلمداد کنند و از ایران بخواهند که از دخالت در امور کشورهای عربی خودداری کند. اینجاست که باید گفت اگر کشورهای عرب گوش شنوا به نصیحت کشورهای دیگر و دیگر خردمندان کشورهای خود ندارند اقلا به دیدگاه متحدین خود گوش فرا دهند. اوباما متحد خود آنها در کمتر از یک سال پیش در مصاحبه معروف خود با توماس فریدمن تحلیل گر معروف روزنامه نیویورک تایمز خطاب به عربستان و متحدینش چنین گفت:


«متحدین سنی مذهب ما مانند عربستان در کنار تهدیدات واقعی خارجی با تهدیدات داخلی چندی مواجه هستند؛ مردم زیادی از جمعیت خود که در واقعیت با حکومت بیگانه هستند، جوانانی که بیکارند، یک ایدئولوژی حاکم که مخرب و پوچ‌انگارانه است و در مواقعی این احساس که هیچ برون‌رفت مشروع سیاسی برای مواجهه با نارضایتی‌ها وجود ندارد. بنابراین بخشی از کار ما با این کشورها آنست که به آنها بگوییم: در کنار آنکه چگونه می‌توانیم توان آنها را در برابر تهدیدات خارجی افزایش دهیم اما همینطور چگونه می‌توانیم نهاد سیاسی آنها را هم در کشورهای خود تقویت کنیم تا جوانان سنی احساس کنند که چیز دیگری بغیر از داعش هم وجود دارد که آنها امکان انتخاب آنرا دارند. من فکر نمی‌کنم که بزرگترین تهدیدی که آنها با آن مواجه هستند حمله ایران به آنها باشد. بزرگترین تهدید علیه این کشورها نارضایتی درونی در خود این کشورهاست. این البته مباحثه سختی است که ما با آنها خواهیم داشت اما بحثی است که چاره‌ای نداریم که با آنها داشته باشیم.»


انتهای پیام/

ارسال نظر