صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۶ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی:

امام(ره) این‌طور نبود که جلوی خانه زیلو پهن کند و در خانه قالی داشته باشد/ اتفاق خوب انتخابات این بود که خواست آمریکا و صهیونیسم اتفاق نیفتاد

صبح امروز نشست هم‌اندیشی برگزیدگان مرحله اول و نامزدهای مرحله دوم انتخابات مجلس دهم شورای اسلامی با حضور آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی، محمدرضا عارف و دیگر شخصیت‌های سیاسی در سالن همایش‌های کتابخانه ملی برگزار شد.
کد خبر : 72374

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این مراسم گفت: خوشحالم در این مجموعه‌ صحبت می‌کنم و امیدوارم این مجموعه در تاریخ انقلاب، تاریخ‌ساز شود. تحولات بسیاری را پشت سر گذاشتیم. آخرین بخش آن در سال 84 شروع و در 92 خاتمه پیدا کرد که وضع انقلاب و کشور را در شرایط نامناسبی قرار داد. مردم گام اول را در سال 92 خوب برداشتند و راه را باز کردند.


باید با صبر و استقامت، مسیر انحرافی که به انقلاب ضربه زد را اصلاح کرد


وی با بیان اینکه «اگر این راه باز نشده بود، نتیجه قابل قبولی در این دوره به دست نمی‌آمد»، تأکید کرد: با این دو گامی که برداشته شد، شرایط اجتماعی جامعه و مردم ایران و سیاستمداران فرهیخته کشور به گونه‌ای شد که می‌توان با جدی بودن و صبر و استقامت، راه و جریان انحرافی که به راه افتاد و به انقلاب ضربه زد را اصلاح کنیم؛ اما شرط این مسئله این است که در کارها جدی باشیم.


آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در ادامه افزود: افرادی که در این نشست حضور دارند اشخاصی هستند که انتخاب شدند یا در آستانه انتخاب شدن قرار دارند.


او به بیانات روز گذشته رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: خوشبختانه رهبری، انتخابات مجلس دهم را خوب توصیف کردند و نکات برجسته انتخابات و صحت آن را تأکید کردند.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: من هم این مسئله را کاملا قبول دارم که بیم آن می‌رفت که فتنه بزرگی را در این دوره شاهد باشیم اما آرامش کم‌نظیری را در انتخابات مجلس دهم که در هفتم اسفندماه برگزار شد مشاهده کردیم در حالی که چنین قضیه‌ای در هیچ جایی وجود ندارد.


وی خاطرنشان کرد: آمریکایی که به برگزاری انتخابات در آرامش معروف است، شب گذشته شاهد سخنرانی آقای ترامپ بود که با درگیری ایجاد شده سخنرانی‌اش را نیمه‌تمام گذاشت. در انتخاباتی که ما برگزار کرده‌ایم آن چیزی که آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها می‌خواستند اتفاق نیفتاد و این اتفاق خوبی است.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به حضور و مشارکت حداکثری مردم در انتخابات اشاره کرد و در این باره افزود: مردم وارد میدان رقابت شدند و این رشد سیاسی مردم را نشان می‌دهد. در ایران چند حزب فعالیت دارند و ما از رشد و آگاهی ملت فهمیدیم که مردم به افراد حزبی علاقه داشته و با آنها در معاشرت هستند به دلیل اینکه مردم به دو لیست رأی دادند.


آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تأکید کرد: این آمادگی مردم و انفجار فضای مجازی که تأثیرگذارتر از رسانه‌های اطلاع‌رسانی تصویری و مکتوب ما شده است، بسیار خوب بود.


مجلس نباید هرچه دولت می‌گوید را قبول کند


او با اشاره به در پیش بودن دوره‌ دوم انتخابات مجلس خاطرنشان کرد:‌ دوره‌ دیگری در پیش داریم و باید سعی کرد همین شیوه‌ای را که در مورد هفتم اسفند داشتیم را ادامه دهیم. مجلسی که تشکیل می‌شود مجلسی با آرای یکنواخت نیست. بلکه تضارب آرا و اختلاف نظرها وجود خواهد داشت که بسیار مفید است ما نمی‌خواهیم همه نظرهایی که از مجلس بیرون می‌آید مانند تولیدات یک کارخانه‌ یک شکل به نظر بیاید. بلکه عقیده داریم اختلاف نظر هم باید باشد اما در نظر خواهیم گرفت که ملاک نظر اکثریت است؛ باید تابع باشیم. به نظر می‌رسد مجلسی خواهیم داشت که توانایی همدلی با دولت را دارد.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: زمانی که رئیس‌جمهوری یا رئیس مجلس بودم، خودم هم فکر نمی‌کردم که مجلس باید هر چه دولت می‌گوید را قبول کند، بلکه نظرم آن بود که مجلس آزادانه باید حرف بزند و رأی خودش را بدهد. این‌گونه است که می‌توانیم مجلسی ارزشمند داشته باشیم.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه بیان کرد: ما نیاز به مجلسی زنده داریم تا مسائل کشور را به خوبی بررسی کند. به نظر می‌رسد مجلس دهم می‌تواند با دولت همدلی داشته باشد.


وی با اشاره به آیاتی از قرآن تصریح کرد:‌ در آیه‌ای از قرآن آمده است که ما شما را امتی معتدل و میانه‌رو می‌خواهیم. راه را باز کردیم برای این‌که شما بتوانید به عنوان امتی وسط برای همه الگو باشید. ما الگویی به نام پیغمبر (ص) داریم. خداوند از ما خواسته تا ایشان را الگوی خود قرار دهیم و خودمان الگوی مردم دنیا باشیم. بنده با تحقیقاتی که کردم به این نتیجه رسیدم که منظور خداوند از امت وسط ملتی معتدل است. الان ما هم می‌خواهیم مجلسی معتدل داشته باشیم تا در کنار دولتی معتدل بتواند کار واقعی برای مردمی همیشه در صحنه که کمبودها و سختی‌ها را تحمل کرده است انجام دهد.


هاشمی‌رفسنجانی با بیان اینکه «مردم ما آخرین امتحان‌شان را در همین انتخاباتی که گذشت دادند»، گفت: باید خالصانه به مردم خدمت کرد چرا که سال‌ها در راه انقلاب مبارزه و جان‌فشانی کرده‌اند. سال‌ها با کمبودها ساخته‌ و مشکلات اقتصادی را تحمل کرده‌اند.


متأسفانه برخی بر این باورند که اگر عسرت و ریاضت داشته باشیم بهتر ساخته می‌شویم


هاشمی‌رفسنجانی به شعار اصلاح‌طلبان و حامیان دولت اشاره کرد و گفت: امید و آرامش و رونق اقتصادی خواست همه مردم ایران است و به همین دلیل مردم به این لیست رأی داده‌اند. متأسفانه برخی بر این باورند که اگر عسرت و ریاضت داشته باشیم بهتر ساخته می‌شویم در حالی‌که من چنین قضیه‌ای را قبول ندارم.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: قرآن هم چنین حرفی را قبول ندارد و مسلمانان را از عسرت کشیدن پرهیز می‌دهد. هر سه بخش شعار «امید، آرامش و رونق اقتصادی»، شعار قرآنی است.


هاشمی رفسنجانی خطاب به اصلاح‌طلبان و اعتدالیون اظهار کرد: شعارهای شما یعنی امید، آرامش و رونق اقتصادی شعاری بسیار خوب است. مفهوم این شعار قرآنی است. ما می‌توانیم به آیه‌های 63 تا 76 سوره فرقان اشاره کنیم که خداوند بندگان خاص خودش را معرفی می‌کند. عبادالرحمن یکی از این ویژگی‌هاست. خداوند رحمان است و بندگانی که عبادالرحمن هستند را قبول می‌کند. این صفت به طور متفرقه بارها در قرآن تصریح شده است. این خط مشی‌ای است که خداوند برای انسان‌ها پذیرفته است.


وی در ادامه تصریح کرد:‌ پیامبر مدتی در عسرت و حبس بود. عده‌ای می‌گویند ما هم باید مانند آن زمان زندگی کنیم اما توجه نمی‌کنند که به محض آن‌که خداوند به ایشان کمک کرد و از آن شرایط خارج شدند به سراغ کار اساسی‌شان که حکومت بر مسلمانان بود شتافتند. کجا را پیدا می‌کنید که پیامبر از بودن در عسرت راضی باشد، مگر می‌شود امروز در دنیای کنونی در شرایطی محصور باشیم و از محصور بودن‌مان خوشحال باشیم؛ چرا می‌خواهیم از ابزار اطلاع‌رسانی دنیا استفاده نکنیم و با آن قهر باشیم. این ترامپ که در آمریکا صحبت می‌کند حرف‌های ضد اسلامی می‌زند. می‌گوید مسلمانان را به این کشور راه ندهید و تبلیغ‌های ضد اسلامی می‌کند. آن‌ها می‌خواهند مردم را از اسلام دور کنند و ما نباید کاری کنیم که دنیا ما را به تروریسم بشناسد.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: دو شب پیش اوباما می‌گفت باید پای‌مان را از منطقه خون بیرون بکشیم؛ در منطقه ما داعش، بوکوحرام، القاعده و امثال آن‌ها وجود دارد، این در حالی است که منطقه ما می‌توانست بهشت روی زمین باشد. منطق قرآن ما آن‌قدر مترقی است که اگر آن را بفهمیم می‌توانیم بر تمام این مشرکان پیروز شویم. من عقیده دارم این دوره از مجلس با فهم قرآن و همراهی دولت می‌تواند پیشرفت‌های چشم‌گیری حاصل کند.


ریاضت‌هایی که در مورد زندگی امام خمینی(ره) می‌گویند درست نیست


هاشمی‌رفسنجانی ادامه داد: ریاضت‌هایی که در مورد زندگی امام خمینی(ره) می‌گویند درست نیست. من از جوانی در خانه ایشان بودم. ایشان هرچه داشتند را نشان می‌دادند. این‌طور نبود که جلوی خانه زیلو پهن کنند و در خانه قالی داشته باشند. بلکه از همان جلوی خانه‌شان قالی پهن می‌کردند، تظاهر نمی‌کردند. خیلی از ریاضت‌کشی‌های این روزها ریاکاری است. قرار نیست مردم با ریاضت زندگی کنند. آن‌هایی که ریاضت‌کشی مردم را می‌خواهند و مردم را به عسرت تشویق می‌کنند، خودشان طور دیگری زندگی می‌کنند.


وی ادامه داد: در روی زمین آدم‌های تندرو و بدجنس وجود دارند و شیوه کارها یکنواخت نیست. آدم‌هایی با صفات قرآنی اگر با چنین افرادی روبه‌رو شده‌اند باید با مضمون سلام با آن‌ها برخورد کنند. به آن‌ها بگویند که اهل دعوا نیستیم بلکه منطق را قبول داریم. به جای دعوا با صلح حرف می‌زنیم. کلمه سلام و صلح مهمترین کلمه دین است. وقتی در بهشت و آخرت هم می‌رویم همه چیزش بر پایه سلام است. حرف سلام معنای آرامش، مسالمت و رفتار دوستانه را در بر می‌گیرد. از همه این‌ها بالاتر خود خداوند هم به بندگانش سلام می‌کند. همه این صحبت‌ها نشان می‌دهد که ما باید به اعتدال برسیم و در همه امورمان معتدل زندگی کنیم. و افراط و تفریط نداشته باشیم.


آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به مفهوم انفاق گفت: انفاق به معنای هزینه کردن است و دو بخش دارد؛ انفاق کردن در راه خدا و انفاق در راه زندگی خود شخص. جامعه باید بداند که چگونه کسب درآمد و چگونه آن را خرج کند. این کار مهم شما مجلسی‌ها خواهد بود که درآمدها را منطبق با آیه‌های خدا برای خرج کردن آماده کنید. در آیه‌ای از قرآن آمده، آن‌هایی که می‌خواهند پول خرج کنند چه در راه خدا و چه در راه زندگی خود، نباید اسراف و ابطال کنند که جفتش حرام است.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: یکی از ضربه‌هایی که در تاریخ خوردیم از جریان‌های انحرافی تصوف است، به همین دلیل است که کشورهای اسلامی عقب افتاده شدند. کسانی که می‌خواهند در راه خدا باشند نه افراط می‌کنند و نه تفریط می‌کنند بلکه در راه اعتدال حرکت می‌کنند. یکی از کارهای مهمی که شما مجلسی‌ها باید انجام دهید برقراری اعتدال بین هزینه‌ها و درآمدهاست. در حد انسان‌های معتدل باید زندگی کرد. پیغمبر اکرم(ص) هم همین‌طور زندگی کردند.


وی خطاب به نمایندگان آتی مجلس گفت: از مجموعه صفاتی که شما باید داشته باشید پرهیز از گناه در اخلاق فردی، خانوادگی و اجتماعی است. همچنین همیشه باید صبور باشید و در همه حالت دعاگو باشید و اعتدال‌خواه باشید. افراط و تفریط در همه این صفات مشکل ایجاد می‌کند. خداوند می‌فرماید کسانی که این صفات را دارند بالاترین مقام یعنی غرفه را خواهند گرفت. اگر دچار اصراف شوید و یا صبر نکنید که دیگر عبادالرحمن نیستید. با وجود این‌که گوشه‌ای از صفات قرآنی را بیان کردم فکر می‌کنم شما وظایف مهم خود را در این چند آیه متوجه شده‌اید. مجموعه‌ای را تشکیل می‌دهید که ما را در دنیا و آخرت سربلند می‌کند.


طرد جناح مقابل نباید در دستور کار ما باشد


وی با اشاره به پیروزی ایران در مذاکرات هسته‌ای خاطرنشان کرد‌: حالا که دولت حاضر با همراهی آقایان روحانی و ظریف، حصر را شکستند و راه‌های بانکی و تجارت هم باز شده است، مجلس باید منطق با آنان هماهنگ باشد. ما باید وارد تجارت جهانی شویم. این افکار متعادل از طریق مجلس باید به مردم برسد. مردم از این طریق امیدوار می‌شوند. ان‌شاءالله که مجلس آینده پیشرو خواهد بود. البته این به معنای طرد جناح مقابل نیست. کاری که آن‌ها با ما کردند را نباید بکنیم. باید خواهرانه و برادرانه کنار آن‌ها قرار بگیریم و به پیشرفت کشور توجه کنیم.


تقدیر از حضور زنان در لیست انتخاباتی اصلاح‌طلبان و حامیان دولت


آیت‌الله هاشمی رفسنجانی ورود بانوان به مجلس را یک نقطه عطف دانست و گفت:‌ این‌که خانم‌ها را در لیست انتخاباتی خود قرار داده‌اید کار درستی بود، نصف جامعه ما را خانم‌ها تشکیل می‌دهند. چیزی نمانده که دانشمندان خانم ما وارد جامعه شوند. آن‌ها فراغت و استعداد علمی بیشتری دارند. خوب است که خانم‌های به نسبت جوان را وارد مجلس کردید.


انتهای پیام/

ارسال نظر