صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۰ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۳
تکرار/ موسوی لاری در کنگره حزب مردم سالاری:

ما نمی‌خواهیم چتر قانون اساسی و نظام از سر ما برداشته شود/ چرا نمی‌توانیم واژه‌ «مراجعه به آرای عمومی» که در قانون اساسی هم آمده بکار بگیریم؟

یک عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز گفت: وقتی می‌گوییم اصلاحات، یعنی این‌که می‌خواهیم زیر چتر قانون اساسی و این نظام مشکلات را رفع کنیم.
کد خبر : 722

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام سید عبدالوحید موسوی لاری در سیزدهمین کنگره حزب مردم‌سالاری با مورد توجه قرار دادن ایام‌ دهه فجر، اظهار کرد: امیدوارم با حضور در مناسبت‌های مرتبط با دهه فجر از اندیشه‌ها و راه و رسم حضرت امام (ره) پاسداری و این شایستگی را پیدا کنیم که رهروان خوبی برای آن امام عزیز باشیم.


وی افزود: اولین پیام چنین نشستی مورد توجه قرار دادن موضوع تحزب و حرکت در چارچوب تشکیلات قانونی به عنوان امری نهادینه شده در نظام جمهوری اسلامی است، با این‌که قانون اساسی به مسأله تحزب اهتمام داشته است و قوانین موضوعه کشور در جهت سامان یابی‌ نهادهای مدنی راه را باز کرده است، اما همواره این موضوع، موضوعی بوده که نمی‌توانیم مدعی باشیم که خوب، صحیح و کامل نهادینه شده است.


وزیر کشور دولت اصلاحات با بیان اینکه نگاه به مقوله تحزب همواره با شک و تردید همراه بوده است، تصریح کرد: البته سیر حرکت به گونه‌ای است که همه ‌آنها که با شک و تردید به این موضوع نگاه داشتند امروز قبول دارند که راه منطقی برای رسیدن به وحدت تحزب است و کسانی که روزی برای وجیهالمله بودن از عضویت در تحزب فراری بودند در حال حاضر این‌گونه فکر نمی‌کنند.


موسوی لاری با بیان اینکه به هر ترتیب در جمهوری اسلامی اصل وجود سلایق متعدد در قالب احزاب، تشکل‌ها و نهادهای مدنی به رسمیت شناخته شده است، به شعار این کنگره (اصلاحات لازمه اعتدال) اشاره کرد و گفت: وقتی در قالب یک حزب و نهاد مدنی حرکت خود را سامان می‌دهیم باید هدف خود را نیز مشخص کنیم و قاعدتاً هدف ما این است که جامعه‌مان به بهترین وجه در زمینه‌های مختلف از جمله فرهنگ، اقتصاد،‌ مدیریت اجرایی، ارتباطات بین آحاد جامعه و همچنین ارتباط بین حاکمیت و توده‌های مردم به بهترین وجه اداره شود.


این فعال سیاسی، اصلاحات را به معنای تلاش در جهت دیدن راه رفته و ارزیابی کاستی‌ها و اشتباهات در این مسیر عنوان کرد و گفت: باید به آینده‌ای که چنین کاستی‌هایی وجود ندارد دقت و راه و هدف خود را به خوبی انتخاب کنیم و در مسیر از بهترین روش‌ها استفاده کنیم.


وی اظهار کرد: چه بگوییم اصلاحات لازمه اعتدال و چه بگوییم لازمه اصلاحات، اعتدال است باید روی یک اصل تکیه کنیم و آن این است که نمی‌شود راه اصلاح‌طلبی را با پرخاشگری و خشونت‌گری پیمود.


این عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز با بیان این‌که اعتدال‌گری یک راه، روش و وسیله برای رسیدن به هدف و تبیین گفتمان است، اظهار کرد: گفتمان حاکم بر جامعه ما گفتمان اصلاح‌طلبی است و طبیعتاً از مسیر اعتدال می‌توان به آن رسید.


وی در ادامه اظهار کرد: وقتی می‌گوییم اصلاحات یعنی این‌که ما می‌خواهیم زیر چتر قانون اساسی و این نظام مشکلات را رفع کنیم و نمی‌خواهیم این چتر از سر ما برداشته شود. در واقع اصلاحات زیر چتر قانون اساسی حرکت می‌کند.


موسوی لاری خاطرنشان کرد: البته در جاهایی قانون اساسی مورد بی‌مهری قرار گرفته که باید این بی‌مهری‌ها را برطرف کرد و اگر این اتفاق بیفتد مسیر درستی شکل خواهد گرفت که ما اسم آن را اصلاحات می‌گذاریم.


وی افزود: در قانون اساسی آمده است که مردم ما می‌توانند در سرنوشت خود مشارکت داشته باشند. البته گاهی اوقات در نوع تلقی از قوانین اشتباهاتی رخ می‌دهد. وقتی گفته می‌شود که مردم حق انتخاب دارند باید پرسید که چه زمانی این حق بروز و ظهور پیدا می‌کند. در اینجا یک موضوعی محل اختلاف است و آن این‌که آیا مقامات مسئول در انتخابات اعم از ناظر و مجری وقتی می‌خواهند احراز صلاحیت کنند اول از همه باید با عینک بدبینی به همه نگاه کنند؟ یک سری دیگر هم معتقدند که همه را اصالتاً صالح بدانیم مگر این‌که خلاف آن ثابت شود.


موسوی لاری گفت: اصلاح‌طلبان در این موضوع این‌که از همان اول با عینک بدبینی به همه کنشگران سیاسی نگاه کنیم را قبول ندارند.


این عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز همچنین اظهار کرد: در قانون اساسی آمده است که ابراز نظر جامعه و حضور مردم در عرصه کدگذاری و قانون‌گرایی یکی به شکل انتخاب نماینده‌ای است که در مجلس قانون‌گذاری می‌کند و دیگر این‌که آمده است در مواردی می‌شود مستقیماً از مردم نظر خواست. نمایندگانی که روی صندلی سبز مجلس می‌نشینند از کجا این حق را پیدا کرده‌اند مگر نه این است که از طرف مردم چنین حقی پیدا کرده‌اند. حال مواردی است که می‌شود که خود مردم مستقیماً نظر دهند.


وی با بیان این‌که چرا ما نمی‌توانیم واژه‌ای را که در قانون اساسی آمده بکار بگیریم و بگوییم که در مواردی می‌شود به آرای عمومی مراجعه کرد، ادامه داد: گاهی اوقات مسأله‌ای ساده است اما مراجعه به آرای عمومی می‌تواند کمک کند و البته این‌که چه موضوعی در این حد است خود مسأله‌ای است.


موسوی لاری در ادامه با بیان این‌که پیش روی اصلاحات یک سلسله مشکلات و موانع وجود دارد که باید آنها را شناسایی کرد،‌ گفت: وقتی شما می‌گویید اصلاح‌طلبم یعنی پرخاشگر افراطی و مرز نشناس نیستم. یک عده نانشان در دعواست و دلشان می‌خواهد جامعه همیشه مشکل و درگیری بین اقشار جامعه وجود داشته باشد تا آنها فلسفه وجودی‌شان را شکل دهند و یا اینکه موجودیت‌شان را حفظ کنند.


وی افزود: از آنجا که فضای انتخابات را پیش رو داریم باید بدانیم که جریانی آرامش جامعه را به نفع خودش نمی‌بیند و می‌خواهد جامعه را به سمت چالش و درگیری بکشاند و می‌خواهد و دوست دارد با لطایف‌الحیل کاری کند که از فضای آرامش دور شویم. حال باید یک راهبرد اصلی را مدنظر قرار دهیم و آن، این‌که نباید بگذاریم فضای جامعه به سمت تندی رود.


این عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز افزود: باید مراقبت کنیم سلایق متنوع و اختلاف برداشت‌ها به اختلاف مسیر و هدف منتهی نشود و اجماع اصلاح‌طلبان اصلی است که نباید هیچ کدام از تشکل‌های اصلاح‌طلب از آن عبور کنند. ممکن است دست‌هایی تلاش کنند فضایی به وجود بیاید که طی آن یک جبهه حیدری نعمتی درون خود داشته باشیم.


وی با بیان این‌که وحدت یعنی این‌که در هدف مشترک مسیرمان را طی کنیم و راهمان را بشناسیم، خاطرنشان کرد: چگونه راه رفتن را باید با هم تمرین کنیم چرا که در غیر این صورت همین موضوع می‌تواند باعث اختلاف شود. اصلاح‌طلبان در مسیر پیش رو باید با هم اجماع کنند و چاره‌ای جز این نیست.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: موسوی لاری
ارسال نظر