علی یونسی: چرا برخی از شادی مردم در نوروز میترسند؟
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، حجتالاسلام علی یونسی دستیار ویژه رئیسجمهوری در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی، روز سهشنبه در افتتاحیه نمایشگاه «آیین ملی نوروز» این آیین را «بزرگترین آیین مردمی، صد درصد مردمی، بدون وابستگی به دولتها و دینها» نامید که در طول چندین هزار سال با وجود تغییرات بنیادین در جغرافیای ایران زمین پا بر جا مانده است.
به گفته حجتالاسلام یونسی با وجود اینکه سرزمین ایران در طول تاریخ گاهی برای مدتی طولانی به اشغال بیگانگان درآمده، آیین نوروز همچنان بر جای مانده و از این لحاظ که «عمومیت دارد، ریشهدار است و صد درصد مردمی است، هیچ آیینی به گرد پای آن نمیرسد».
یونسی درباره ریشهدار بودن این آیین در تاریخ ایران گفت که نوروز «آنقدر ریشهدار است که این ما نیستیم که این آیین را نگه داشتهایم. با کمی تسامح میشود گفت این نوروز است که فرهنگ ما را، ملیت ما را، هویت ما را نگاهداشته است».
وی افزود: «نوروز به ما نیازی ندارد. این ماییم که به نوروز محتاجیم.»
یونسی تأکید کرد: «هر ایرانی خود یک نوروز است. هر ایرانی خود یک آیین و یک رسم نوروزی است.»
یونسی با ذکر شواهد تاریخی از دوران اشغال ایران به دست بیگانگان که گاهی به چندین قرن کشیده شد، گفت: «این آیین به دولتی، به رژیمی، به نظامی، وابسته نیست. حتی به دینی هم وابسته نیست ولی با هیچ دینی هم دشمنی ندارد. هر دولتی و هر نظامی و هر دینی که بخواهد با این آیین دشمنی کند، خود شکست میخورد و خود مشکل پیدا میکند.»
وی افزود: «در منطقه دولتهایی داریم که با نوروز مشکل دارند و هزینههای سنگینی هر سال تحمل میکنند و بیجا با این آیین دشمنی میکنند.»
یونسی با اشاره به حرکت بسیار خوبی که در سالهای اخیر در ایران آغاز شد که بین دولتهای منطقه و مردمان آنها آشتی برقرار شود، گفت: «این آشتی از برکت نوروز است. دولتها نترسند از اینکه مردمانشان این آیین را به شادی بنشینند. چرا برخی از نوروز میترسند؟ چرا از شادی مردم میترسند؟»
دستیار ویژه رئیسجمهوری در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی در مورد اینکه این آیین نماد تمدن و خردورزی و اعتدال و آینده نگری ایرانیان است، گفت نوروز ظرفیت آن را دارد که مردم را به یکدیگر پیوند دهد. وی پیوندهای خانوادگی و کمک کردن به محرومین را وظیفهای که نوروز به خوبی در سطح جامعه ایفا کرده و پیوند مردمان منطقه در حوزه نوروز (ایران فرهنگی شامل 12 کشور) و سیاست تنشزدایی منطقهای، صلح و آشتی و مقابله با خشونتها و جنگهای فرقهای و قومی و «تحکیم پیوندهای منطقهای با کمترین هزینه از سوی دولتها» از نقشهایی دانست که نوروز می تواند به خوبی بر عهده بگیرد.
یونسی همچنین به جنبه معنوی نوروز و پیوند انسان با خدا با تماشای «این رستاخیز مکرر» و پیوند انسان با طبیعت و «آشتی با طبیعت» اشاره کرد.
وزیر اسبق اطلاعات همچنین نوروز را «یک رخداد منحصر بهفرد از هوش و نبوغ و تمدن و دانش ایرانیان» نامید و به اوج فهم و درک دانشمندان ایرانی از علم نجوم و ریاضیات و از جمله خیام به عنوان «یک نابغه بینظیر ایرانی که متأسفانه ما فقط با رباعیات او را تعریف میکنیم» اشاره کرد.
افتتاحیه رسمی نمایشگاه «آیین بزرگداشت نوروز» صبح سهشنبه 18 اسفند در موزه ملی ایران برگزار شد. برنامههای گوناگون مرتبط با این نمایشگاه علاوه بر روزهای پایانی اسفند ماه در تهران و چندین شهرستان در تعطیلات نوروزی ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/