سرمایهگذاری سوئیس، ژاپن، فرانسه، سنگاپور و استرالیا در قشم نهایی شد/ تاسیس بانک چینی در قشم
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، حمیدرضا مومنی در نشست خبری امروز خود اظهار کرد: اعتقاد بر این است که چنانچه بانکها و بیمههای خارجی و همچنین سوییفت در مناطق آزاد برقرار نشود، امکان انجام عملیات مالی و پذیرش سرمایهگذاران خارجی وجود نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه در این راستا یکی از مواردی که در مذاکرات با سرمایهگذاران خارجی مطرح شده، ایجاد بانک و بیمه خارجی در مناطق آزاد است، افزود: بر این اساس شرطهای مناطق آزاد مورد موافقت چینیها قرار گرفته و قرار است بانکی از سوی چینیها در این منطقه تاسیس شود.
مومنی ضمن تاکید بر اینکه هدفگذاری ما بر این است که قشم به هاب مالی منطقه تبدیل شود، تصریح کرد: در اینباره مذاکراتی با سرمایهگذاران ژاپنی صورت گرفته و مقرر شده است که در صورت پذیرش پیشنهاد پروتکلهای لازم برای مدیریت بازارهای مالی و سرمایهای در قشم صورت گیرد.
وی ادامه داد: ایجاد شعب بانکهای خارجی در اولویت قرار دارد. هرچند ضوابط خاصی از سوی بانک مرکزی برای تاسیس این بانکها در نظر گرفته شده، اما محدودیت خاصی برای این کار وجود ندارد.
مدیرعامل منطقه آزاد قشم از برنامهریزی برای ایجاد تاسیسات 750 هزار بانکرینگ خبر داد و گفت: اوایل سال آینده تاسیسات 50هزار تنی بانکرینگ افتتاح میشود.
وی اظهار کرد: براساس برنامهریزی صورت گرفته تاسیسات 750 هزار تنی بانکرینگ در جزیره قشم احداث میشود که برای این منظور 400هکتار زمین در نظر گرفته شده است.
مومنی با بیان اینکه برای سرمایهگذاری در این پروژه سه متقاضی داخلی و خارجی اعلام آمادگی کردند، افزود: علاوه بر این، دو نیروگاه 500 هزار مگاواتی علاوه بر تولید برق 200 هزار مترمکعب آب نیز تولید خواهند کرد.
وی ادامه داد: همچنین این نیروگاهها در حوزه صادرات برق نیز فعالیت خواهند داشت تا بتوانیم به کشورهای عمان و امارات و همچنین سرزمین اصلی برق صادر کنیم.
مدیرعامل منطقه آزاد قشم از مذاکره با وزارت نیرو برای تفویض اختیارات خبر داد و گفت: اکنون روزانه 27 هزار مترمکعب آب در جزیره قشم تولید میشود اما برق مورد نیاز از سرزمین اصلی میآید در حالیکه ما توانایی تولید برق و صادرات آن را داریم.
وی درباره میزان سرمایهگذاری لازم برای توسعه منطقه آزاد قشم اظهار کرد: تا خرداد ماه سال 95 میتوان رقم دقیقی از میزان سرمایه موردنیاز داخلی و خارجی برای توسعه قشم اعلام کرد؛ زیرا باید در ابتدا با سرمایهگذاران خارجی به توافق برسیم تا در نهایت بتوان شرایط را برای اعلام رقم دقیق سرمایهگذاریها فراهم آورد.
مومنی درباره آخرین وضعیت راهاندازی پل خلیجفارس نیز توضیح داد: در طرح جامع حملونقل و شبکه ارتباطی خلیجفارس یک پل، یک ریل قطار و نیز بندر کاوه در نظر گرفته شده است که در صورت تکمیل آن کریدور جنوب به شمال راهاندازی شده و هند و چین و قشم به سرزمین اصلی و از شمال، ایران و اروپا به یکدیگر متصل خواهند.
وی تصریح کرد: شبکه خلیج فارس به 850 میلیون یورو اعتبار نیاز دارد که 131 میلیون یورو مربوط به راهآهن، 133 میلیون یورو مربوط به اتوبان، 134 میلیون یورو مربوط به بندر کاوه و 540 میلیون یورو به پل خلیجفارس مربوط است.
مومنی ادامه داد: برای این سرمایهگذاری اروپاییها و چینیها وارد عمل شدند هرچند ما اعلام کردهایم که نیازمند سرمایهگذاری هستیم نه فاینانسور.
وی تاکید کرد: امروز سوئیس، ژاپن، فرانسه، سنگاپور و استرالیا شرطهای ما را برای سرمایهگذاری پذیرفتهاند و پروتکلی را نیز امضا کردهایم که بر این اساس قرار است در حوزه فولاد، نیروگاه، شهر فرودگاهی و پروژههای گردشگری سرمایهگذاریهایی صورت گیرد.
مدیرعامل منطقه آزاد قشم خاطرنشان کرد: به دنبال ایجاد شهر فرودگاهی با امکانات اقامتی، فرودگاه و دانشگاه هستیم و پیشنهاد آن در حال بررسی بوده و به زودی میان سرمایهگذاران ایرانی و خارجی انتخاب لازم صورت میگیرد.
وی همچنین تاکید کرد: قرار است شهرک پوشاکی در قشم با همکاری چینیها راهاندازی شود و همچنین در حوزه گردشگری در این منطقه نیز برنامهریزی داریم.
مومنی تصریح کرد: 8 کمپ پارک برای این منطقه طراحی شده است که امیدواریم تا 25 اسفند به بهرهبرداری رسیده و مسافران نوروزی بتوانند در آن مستقر شوند.
انتهای پیام/