صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۷ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۴

کشف فسیل ۵۲۰ میلیون ساله با دستگاه عصبی

دانشمندان موفق به کشف فسیل یک جاندار میگومانند شده‌اند که سری زره‌پوش دارد و مهم‌تر از همه سیستم عصبی آن قدیمی‌ترین موردی است که تا این حد به خوبی حفظ شده است.
کد خبر : 71427

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ساینس‌نیوز، این فسیل متعلق به موجودی آبزی از نوع سخت‌پوستان است که ۵۲۰ میلیون سال قبل می‌زیسته و در چین کشف شده است.


در این فسیل یک رشته دراز عصبی در طول بدن جاندار دیده می‌شود که بندهای بافت‌های عصبی منظم در مرکز آن مشهود است. دانشمندان می‌گویند که حتی ساختارهای عصبی به‌ صورت مجزا در این بافت‌ها به روشنی دیده می‌شود.


این تحقیق می‌گوید که یافته‌های جدید روی این فسیل بر درک ما از چگونگی تکامل زیستی سیستم عصبی در جانداران بسیار کمک می‌کند چراکه این مورد یکی از کامل‌ترین سیستم‌های عصبی جانوری دوران باستانی کامبرین است؛ دوره‌ای که ۵۰۵ تا ۵۷۰ میلیون سال قبل را دربرمی‌گرفته است.



در این دوره از تاریخ باستان زمین، تنوع جانوری با آهنگ سریع‌تری آغاز شد و از یک نوع بندپا جانورانی از رسته عنکبوتیان، حشرات و خرچنگ‌ها به وجود آمدند که سر آنها سخت‌پوست، بدن آنها طویل و بند بند بود و در هر بند سه تا چهار جفت پا دیده می‌شد.


اورتگا هرنانتز، از دانشگاه کمبریج، می‌گوید که طول برخی از این جانداران به بالای ۱۵ سانتی‌متر می‌رسید و حداقل ۸۰ پا داشتند.


براساس این گزارش، این رشته عصبی به یک جفت پای بسیار کوتاه وصل است که در امتداد بدن رشد کرده‌اند.


همچنین یک دسته رشته‌ عصبی نیز در فواصل منظم در نزدیکی رشته عصب مرکزی در پایین‌تنه این بندپا دیده می‌شود که تداعی‌کننده سیستم عصبی برخی از کرم‌های مدرن است اما در بندپایان کنونی دیده نمی‌شود. این وضع سرنخ‌هایی از تکامل زیستی سیستم عصبی بندپایان کنونی نسبت به دودمان باستانی آنها برای وفق با شرایط زیستی متفاوت را نشان می‌دهد.



اهمیت فسیل یادشده در این است که معمولا فسیل‌ها آثاری از دندان‌ها، استخوان‌ها و صدف‌ها در اختیار پژوهشگران می‌گذارند و معمولا هیچ آثاری از سیستم عصبی جانوران حفظ نمی‌شود.


قبلا نیز فسیل‌هایی از بندپایان پیدا شده بود و حتی شواهدی مبنی بر اینکه آنها مغز داشتند نیز به دست آمده بود اما این برای نخستین بار است که سیستم عصبی آنها به این شکل آشکار دیده می‌شود.


انتهای پیام/

برچسب ها: سیستم عصبی فسیل
ارسال نظر