صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۴ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۴

رئیس اتاق بازرگانی ایران: مشکلات ساختاری اقتصاد بروز پیدا کرده است

رئیس اتاق بازرگانی ایران درباره رفع مشکلات در عرصه بین‌المللی پس از برجام گفت: مشکلات اصلی اقتصاد ایران پابرجاست و اکنون مشکلات ساختاری اقتصاد بروز پیدا کرده است.
کد خبر : 71195

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا محسن جلال‌پور در آخرین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در سال 94 با بیان اینکه سال 94 در مجموع برای ایران سال سختی بود، ‌عنوان کرد: افزایش تنش‌های قومی در منطقه، افت شدید قیمت نفت، رکود اقتصادی سنگین و طولانی عرصه را به دولت و بنگاه‌های بخش خصوصی تنگ‌تر کرد.


وی به پیروزی‌های امیدبخش و پیام‌آفرین این سال اشاره کرد و گفت: وصول به توافق هسته‌ای با شش قدرت بزرگ جهانی پس از مذاکرات طولانی و سنگین و احقاق حق و حقوق هسته‌ای کشور بدون تسلیم در مقابل زیاده‌خواهی‌ها و همچنین اجماع مثال‌زدنی و اتحاد همه آحاد ملت در عرصه تفاهم هسته‌ای از جمله اتفاقات مثبت در سال 94 بود.


جلال‌پور ادامه داد: ظهور و ثبوت قدرت نظام در حل یک معضل و بحران پیچیده بین‌المللی، رفع و دفع حصار چند لایحه تحریم‌ها به دور ایران همچنین آشکار شدن قدرت گفتمان کارشناسی و مذاکره ایران برای جهانیان از دیگر مواردی است که می‌توان به آن اشاره کرد.


به گفته وی، پذیرش ایران به عنوان یک قدرت منطقه‌ای تعیین‌کننده در خاورمیانه و همچنین درخشش قدرت مذاکره تیم هسته‌ای در کنار اقتدار غیر قابل انکار سرداران ایران از دیگر پیروزی‌های امیدبخش برای ما بود.


رئیس اتاق بازرگانی ایران به توفیق بزرگ مردم ایران در انتخابات مجلس و حضور یکپارچه مردم در 7 اسفند ماه اشاره و اظهار کرد: برگزاری آرام و متحدانه ماراتن انتخابات و همچنین کسب اقتدار و احترام فراوان برای نظام و مردم ایران از جمله دستاوردهای سال 94 است.


جلال‌پور با بیان اینکه رفع تحریم‌ها و ایجاد فضای روانی مثبت در اقتصاد ایران و اقبال کشورهای جهان ایران را به مقصد شماره یک کاروان‌های سیاسی و تجاری تبدیل کرده است، تصریح کرد: آغاز تدریجی تعاملات بین بانکی در عرصه بین‌الملل و عوامل مثبت دیگر ناشی از برجام هزینه‌های اقتصاد ایران را تا حد زیادی کاهش داد اما مشکلات اصلی اقتصاد ایران برجای مانده و اکنون مشکلات واقعی و ساختاری اقتصاد بروز و ظهور بیشتری پیدا کرده است.


وی ضمن تأکیدبر اینکه رکود در اقتصاد ایران و عدم دستیابی به رشد معقول و مورد انتظار دلایل دیگری داراد که نیازمند تمهیدات جدی است، عنوان کرد: محدودیت تأمین سرمایه برای رسیدن به رشد هشت درصدی یک واقعیت جدی است.


به گفته رئیس اتاق بازرگانی ایران، برای رسیدن به چنین رشدی ایران نیازمند سرمایه‌گذاری سالانه میان 150 تا 200 میلیارد دلار است. شکی نیست که ایران جاذبه‌های زیادی برای کار دارد اما همیشه روند جذب سرمایه کُند و تدریجی بوده است.


وی با بیان اینکه جذب سرمایه قبل از هر چیز محتاج تحولات اقتصادی بنیادین در حاکمیت اقتصادی ایران است، تأکید کرد: جذب سرمایه محتاج کوچک شدن دولت، توانمندی بخش خصوصی، بالا رفتن بهره‌وری، رقابتی شدن فضای اقتصادی کشور، کاهش فساد، کم شدن بروکراسی اداری و بهبود جدی فضای حسب و کار است.


جلال‌پور افزود: پیشنهاد اتاق ایران رسیدن به رتبه 50 درشاخص‌های فضای کسب وکار در برنامه ششم توسعه بوده است.


وی به سه آموزه و اصل مهم نهضت اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: توجه به توان داخلی، نگاه به خارج در تولید و در واقع محوریت تولید صادراتی و همچنین رشد اقتصاد مردمی از عواملی است که باید به آن دقت شود.


رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه اکنون کشور محتاج بسیج عمومی برای تغییر ریل اقتصادی است، اظهار کرد: این کار نه آسان است و نه بی‌زحمت اما اگر هزینه انجام این کار پرداخته نشود هزینه‌های بزرگتر و غیر قابل مدیریت‌تری پیش‌رو خواهیم داشت.


وی ادامه داد: هزینه‌هایی چون رشد لشکر بیکاران از جمله این موارد است.


جلال‌پور با بیان اینکه اتاق ایران در این ایام درخواست تعیین تکلیف دو مطلب مهم در اقتصاد ایران را کرده است، تصریح کرد: آیا قرار است مدل توسعه پسابرجام همان مدل 80 سال گذشته باشد یعنی تلاش برای تعریف چند پروژه بزرگ یا اصطلاحاً مگاپروژه و مانند آن یا قرار است امکانات محدود کشور صرف تقویت و رقابتی کردن بنگاه‌های ایران شود؟


وی افزود: آیا قرار است مدل توسعه شرکت‌های دولتی در دستور کار قرار گیرد یا سعی شود تا جامعه بنگاهی با قدرت رقابت جهانی در ایران شکل گیرد؟


جلال‌پور ضمن تأکیدبر اینکه هر دوی این اهداف را نمی‌توان به صورت موازی و همراه تعقیب کرد، عنوان کرد: در میان مسئولان هر دوی این راه‌ها طرفدارانی دارد اما تعیین تکلیف بین این دو مسیر یک فرض واجب است. در دنیای امروز دو کشور به تناسب حجم اقتصاد خود و شایستگی‌های کلیدی اقتصاد تعدادی از رشته‌های کاری جهانی را انتخاب می‌کنند و در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند.


رئیس اتاق بازرگانی ایران تأکید کرد: ما در دهه‌های اخیر از لزوم این امر غافل بودیم و در همه موارد و همه‌‌جای کشور سرمایه‌گذاری کرده‌ایم بنابراین اکنون تقریباً در هیچ رشته‌ای قدرت رقابتی مطلوب را نداریم. تعیین اینکه امکانات مادی و انسانی محدود ایران قرار است در کدام بخش‌ها صرف شود و از ورود به کدام بخش‌ها باید پرهیز کرد از جمله مواردی است که امروز باید به آن توجه ویژه داشت.


وی به انتظارات جدی بخش خصوصی در سال 95 اشاره کرد و گفت: در این سال اقتصاد مقاومتی باید سرلوحه کار قرار گیرد و حرکت به طرف رتبه 50 فضای کسب و کار با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند.


جلال‌پور همچنین به اولویت کوچک کردن دولت اشاره و اظهار کرد: مبارزه با فساد باید از قوت و شدت بیشتری برخوردار شود و ارتقای جدی استانداردهای دادرسی در کشور مدنظر قرار گیرد.


رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه مقررات‌زدایی و شفافیت بیشتر به عنوان اصل اساسی ارتقای فضای کسب و کار باید به صورت جدی‌تری دنبال شود، تأکید کرد: در سال 95 حرکت به سمت و سوی یک اقتصاد رقابتی باید نهادینه شود.



انتهای پیام/

ارسال نظر