صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۷ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۴

کشف فسیل یکی از اولین ارگانیسم‌های ساکن خشکی

دانشمندان به تازگی فسیلی از یک موجود را کشف کرده‌اند که طول آن از قطر موی انسان کمتر است، شبیه گیاه قارچ است و تصور می‌شود که قدیمی‌ترین نمونه کشف شده از فسیل یک ارگانیسم ساکن خشکی‌ها باشد.
کد خبر : 70851

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از دیلی‌میل، این قارچ که قدمت آن ۴۴۰ میلیون سال است، زیر سطح زمین می‌زیسته و مواد را تجزیه می‌کرده است. حتی دکتر مارتین اسمیت، دانشمندی که آن را تحلیل کرده، می‌گوید که یک قارچ کوچک افتاده بیش نیست. اما این ارگانیسم پیشگام به نام تورتوتوبوس (Tortotubus) می‌تواند توضیح دهد که موجودات اولیه چطور خشکی‌های لم‌یزرع زمین را اشغال کردند.


بیشتر دانشمندان موافقند که حیات حدود ۵۰۰ تا ۴۵۰ میلیون سال قبل از دریاها به خشکی آمد. اما برای آنکه گیاهان و حیوانات بتوانند بر زمین خشک (terra firma) جای پایی پیدا کنند، وجود مغذی‌ها و خاک لازم بود و همین قارچ‌ها بودند که این فرآیند را شروع کردند، یعنی شروع به تولید نیتروژن و اکسیژن در خاک اولیه سطح زمین کردند.


ارگانیسمی که رکورد فسیل‌ها را زد


دکتر اسمیت می‌گوید احتمالا قبل از این قارچ‌ها، باکتری‌ها و جلبک‌هایی روی خشکی وجود داشت اما فسیل آنها به ندرت حفظ می‌شود. به این ترتیب تورتوتوبوس احتمالا قدیمی‌ترین فسیل یک ارگانیسم ساکن خشکی است که تا امروز کشف می‌شود.


دکتر اسمیت گفت:‌ «این اولین فسیل یک ارگانیسم است که فقط روی خشکی می‌زیسته است. این موجود مواد مرده و پوسیده را تجزیه می‌کرده است».


این قارچ فسیل شده در بسیاری نقاط از جمله در سوئد و اسکاتلند کشف شده است. طول هر یک از این فسیل‌های ذره‌بینی کمتر از قطر موی انسان است و ساختمان طناب‌مانند آن شبیه قارچ‌های امروزی است.


دانشمندان فکر می‌کنند که قارچ‌های اولیه (fungi) به تشکیل خاک و فرآیند پوسیدن مواد ارگانیک کمک کردند و به این ترتیب راه را برای پیدایش گیاهان گل‌دار و درختان و سپس حیوانات هموار کردند.


به گفته دکتر اسمیت که این تحقیق را در دانشگاه کمبریج انجام داده، زمانی که این ارگانیسم در خشکی بود، حیات تقریبا به طور کامل به اقیانوس‌ها محدود بود و چیزی پیچیده‌تر از خزه یا گلسنگ و امثال آنها در خشکی تکامل پیدا نکرده بود.


پیش از آنکه گیاهان گل دهنده یا درختان، یا حیواناتی که به آن وابسته هستند، پدید آیند لازم بود فرآیند پوسیدن و تشکیل خاک ظاهر شود.


انتهای پیام/

برچسب ها: ارگانیسم فسیل
ارسال نظر