صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۱ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۴

وزیر بهداشت: 80 درصد سلامت جامعه به اقدام سایردستگاه‌ها مربوط می‌شود

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت : کمتر از 20 درصد سلامت جامعه دراختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و 80 درصد به اقدام سایردستگاه ها و ارکان حکومت مربوط می‌شود.
کد خبر : 70830

به گزارش گروه اجتماعی آنا، سید حسن قاضی زاده هاشمی در آیین رونمایی از 166 خانه و کانون سلامت شهرداری اصفهان افزود: قوه قضاییه، قوه مقننه، وزارت راه و شهرسازی، وزارت ورزش و جوانان، وزارت کشاورزی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا و سیما و سایر رسانه‌ها از ارگان‌ها و ارکان‌های موثر در حوزه سلامت جامعه هستند.
وزیربهداشت درمان و آموزش پزشکی تقویت بخش سلامت را لازمه توسعه عمومی دانست و خواستار مشارکت همه دستگاه‌ها در این زمینه شد.
وی با تجلیل از اقدامات شهرداری اصفهان در حوزه سلامت شهری ادامه داد: خیلی خوب است که شهرداری فقط به فکر ساخت‌وساز شهری نباشد بلکه به امور فرهنگی مانند سلامت شهری و افزایش دانش مردم به منظور توانمند شدن در حوزه سلامت و بهداشت عمومی توجه داشته باشد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: هر چند در شهر به اتوبان، پل و راه نیاز است، ارتقای فرهنگ عمومی نیز لازمه شهر سالم است و شهرداران و معاونان باید به این وظیفه توجه داشته باشند.
وی راه اندازی خانه‌های سلامت را به عنوان پایگاه‌هایی برای جلب مشارکت مردمی و فعالیت‌های مردم نهاد بسیار ارزشمند توصیف کرد و گفت: برای ارتقای سلامت چاره‌ای جز جلب مشارکت مردمی وجود ندارد.
قاضی زاده هاشمی افزود: طرح ستاد سلامت شهرداری اصفهان می‌تواند در کل کشور اجرایی شود و سایر شهرداران با الگوگیری از آن به ویژه در تهران به سلامت جامعه کمک کنند.
وی به اجرای طرح پزشک خانواده اشاره کرد و افزود: در این طرح برای هر 12 هزار و 500 نفر به یک پایگاه و برای هر 50 هزار نفر به یک مرکز جامع بهداشتی نیاز است که در صورت اختصاص زمین با کمک خیرین به صورت یک ساله آماده خواهد شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در این طرح برای هر فرد یک پرونده پزشکی تشکیل می شود و به ازاری هر 3تا 4هزار نفر یک مراقب وجود دارد.
وی 75 درصد مرگ و میرها به علت بیماری‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های غیر واگیر مانند کم تحرکی، استفاده از نمک، قند و روغن دانست و افزود: تصادفات و آلودگی‌های زیستی از دیگر موارد این گونه مرگ‌هاست که این استان هم از آن بی‌نصیب نیست.
قاضی زاده هاشمی در پایان فشار خون را علت 50 درصد از سکته های قلبی و مغزی خواند و تصریح کرد: باید علت آن مورد بررسی قرار گیرد تا بسیاری از افراد را در بهترین زمان زندگی و شرایط که می توانند مولد شوند از ما نگیرد.
گفتنی است 14خانه سلامت منطقه ای و 152 کانون سلامت محلی در کنار فرهنگسراها و مساجد به منظور افزایش آموزش های عمومی در حوزه سلامت و ارتقای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی با رویکرد محله‌محوری و بهره‌گیری از ظرفیت های مردم در حوزه سلامت توسط ستاد فرهنگ سلامت شهرداری اصفهان ایجاد شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر