صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۲ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۴

استاد دانشگاه کابل: سرمایه‌گذاری در مناطق شمالی افغانستان با خطر کمتری مواجه است/ افغانستان در تدارک ایجاد 8 منطقه اقتصادی است

استاد اقتصاد دانشگاه کابل با دعوت از تجار ایرانی برای سرمایه‌گذاری در صنایع کوچک این کشور گفت: این کشور به بیش از 10 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد.
کد خبر : 70330

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه تجارت، سید مسعود در حاشیه نخستین همایش کاربردی معرفی بازار افغانستان اظهار کرد: همه مناطق افغانستان برای سرمایه‌گذاران خطرناک نیست و با توجه به اینکه امنیت بالا در مناطق مرکزی دایر است از تجار و بازرگانان ایرانی می‌خواهیم که در این مناطق سرمایه‌گذاری کنند.


وی با بیان اینکه افغانستان از نظر جذب سرمایه به سه قسمت تقسیم می‌شود، افزود: ریسک بالای سرمایه‌گذاری مربوط به مناطق جنوب و شرق افغانستان است، در حالی‌که در مناطق شمالی سرمایه‌گذاری با خطر کمتری همراه است و در مناطق مرکزی به دلیل امنیت بالا، ریسک سرمایه بسیار کم است.


این استاد دانشگاه کابل درباره اهمیت تولید عنوان کرد: هیچ کاری بدون تولید معنا ندارد، ما در سال‌های گذشته نسخه اروپای شرقی را الگوی خود قرار دادیم که باعث شد فقط بر سرمایه‌گذاری متمرکز باشیم و تولید مورد غفلت قرار گیرد. اکنون در سال 2016 مشکل کمبود تولید و عدم وجود زیرساخت‌های تولیدی بیش از پیش خود را نشان می‌دهد.


وی ضمن تاکید بر اینکه ایران در تولید با وجود تحریم‌ها بسیار موفق عمل کرده است و اکنون افغانستان به کمک‌های ایران نیاز دارد، تصریح کرد: مهمترین کالاهای اساسی افغانستان که بیش از دیگر کالاها از اولویت سرمایه‌گذاری برخوردار است، صنعت چاپ، پلاستیک، نساجی، برق، صنعت سنگ، ادویه‌سازی، صنعت چوب، نفت و گاز، محصولات شیمیایی، شکر، کود شیمیایی زراعتی، لبنیات، فولاد، مس و حمل و نقل است.


مسعود اظهار کرد: زمینه کار، تولید، سرمایه و مدیریت در افغانستان وجود دارد اما متاسفانه هیچ کدام از آنها کارایی ندارد زیرا ما در مورد میزان جمعیت و مساحت کشورمان به دلیل عدم وجود مراکز تحقیقاتی آمار درست و دقیقی نداریم و از ایران می‌خواهیم به ما در تاسیس مرکز ملی تحقیقاتی کمک کند.


وی با بیان اینکه افغانستان را به 8 منطقه اقتصادی از نظر مزیت نسبی منطقه تقسیم کرده‌ایم، افزود: طرح خود را به رییس‌جمهوری پیشنهاد داده‌ایم تا به نقشه راه سرمایه‌گذاری در افغانستان برای سایر کشورها تبدیل شود.


این اقتصاددان افغان در تشریح چگونگی تقسیم‌بندی این مناطق گفت: منطقه شمال را به بلخ، فاریاب، سمنگان، جوزجان و سربل، منطقه شمال شرق را به بغلان، قندوز، تخار و بدخشان، منطقه مرکز را به بروان، بامیان، پنجشیر، کابیسفا و دایکندی، منطقه شرق را به ننگرهار، لغمان، کنر و نورستان، منطقه جنوب شرق را به لوگر، میدان وردک، غزنی، بکتیا، بکتیکا و خوست، منطقه جنوب غرب را به قندهار، نیمروز، زابل، ارزگان و هلمند، منطقه غرب را به هرات، فراه، غور و بادغیس و منطقه کابل تقسیم کرده‌ایم.


وی مهمترین کالاهای دارای مزیت نسبی در مناطق مورد اشاره را به ترتیب در شمال، گاز، نفت، قالی، گلیم، انرژی، دامداری، میوه و ادویه، در شمال شرق برنج، نمک، سنگ‌های قیمتی، انرژی آبی، شکر و دامداری، در منطقه مرکز میوه و آبمیوه، توریسم، سنگ‌های قیمتی، سبزیجات، در منطقه شرق فراوری میوه، جنگلداری، برنج، شکر و ادویه، درجنوب شرق صنایع دستی، برنج، میوه و آبمیوه، جنگلداری، سنگ مرمر، دامداری، در منطقه جنوب غرب میوه و آبمیوه، سنگ مرمر، انرژی‌های نو و صنایع دستی، در منطقه غرب میوه، لبنیات، نوشابه، مرغداری و ادویه و در کابل تمامی اقلام کالایی عنوان کرد.


سومین نمایشگاه اختصاصی ایران در افغانستان قرار است از فردا به مدت چهار روز در شهر کابل برگزار شود که در این نمایشگاه بیش از 100 شرکت ایرانی در 12 گروه کالایی و خدماتی محصولات و خدمات خود را به نمایش خواهند گذاشت.


انتهای پیام/

ارسال نظر