آموزش پیشبینی رفتار انسان به هوش مصنوعی با استفاده از کتابخوانی
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engaget، هوش مصنوعی و توانایی تفکر منطقی و نتیجهگیری، یکی از مهمترین زمینههای تحقیقاتی مشترک میان علوم کامپیوتر و حوزه گستردهای از دیگر علوم است. علوم رفتارشناسی انسان که امروزه گسترهای از روانشناسی گرفته تا علوم نظامی و امنیتی را دربر میگیرد، سالهاست بهدنبال الگوریتمی میگردد که با آن بتواند به گستردگی انسان بیندیشد و به دقت یک ماشین نتیجهگیری کند.
محققان دانشگاه استنفورد در تحقیقات تازه خود یک هوش مصنوعی ساختند که 600 هزار داستان را در شبکه اجتماعی مخصوص به داستاننویسی موسوم به «Wattpad» خواند و توانست با استفاده از آنها الگوریتمهای رفتار انسان مدرن را بیاموزد.
این هوش مصنوعی که «اوگور» نام دارد پس از آن توانست پسزمینهای از رفتارهای مرسوم انسانها در جهان مدرن برای خود بسازد که با اتکا به آن میتواند رفتارهای بعدی آنها را پیشبینی کند.
براساس اعلام تیم تحقیق، این هوش مصنوعی میلیونها کلمه در داستانهای جهان را بررسی کرد و دریافت که برخی رفتارها در رمانهای مدرن برای انسانها قطعی است. به عنوان مثال هر انسان مدرنی وقتی وارد اتاق میشود چراغ را روشن میکند، وقتی از او تعریف میشود و خجالت میکشد، سرخ میشود و وقتی در جلسه است به تلفن همراه خود جواب نمیدهد.
در مرحله بعدی تیم تحقیق این هوش مصنوعی را روی یک دوربین تشخیص چهره روی سر یک نفر نصب کردند و این الگوریتم توانست در 91 درصد موارد در تشخیص چهرهها موفق باشد و رفتار افراد را در 71 درصد موارد به درستی پیشبینی کند.
اگرچه این نخستین بار نیست که از «خواندن» و «مطالعه» برای آموزش هوش مصنوعی استفاده میشود اما نتایج حاصل برای نخستین بار به این درجه از دقت رسیده است.
فیسبوک هم هفته گذشته 1/96 گیگابایت ذخیره داستانهای کودکانه را به هوش مصنوعی خود داد تا با مطالعه آنها بتواند به پیشبینی رفتار انسانهای عضو این شبکه اجتماعی عظیم بپردازد.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/