١٠ نکته از مصطفی معین درباره انتخابات/ مستقلها به سمت اصلاحطلبان کشیده میشوند
متن کامل تحلیل «مصطفی معین» و ١٠ نکتهای که او در رابطه با انتخابات مجلس نوشته است، در ادامه میآید:
هفتم اسفندماه با خانواده برای رای دادن به حسینیه ارشاد رفتیم که یاد و تجدیدخاطرهای هم از دکتر علی شریعتی باشد. در حسینیه ارشاد، صف بسیار طولانی و متراکمی از زنان و مردان و به ویژه جوانان تشکیل شده بود و نگاهها، برخوردها و آنچه به زبانها میآمد همگی محترمانه، دوستانه و صمیمانه بود. به جمع مردم پیوستیم و سه - چهار ساعت بدون دقیقهای وقفه به گفتوگو، سوال و جواب، تحلیل اوضاع، مصاحبه داخلی و خارجی گذشت. حال که انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار شده است و نتایج آن در حال اعلام است باید خدا را شاکر بود که چنین احساس مسوولیتی در جامعه ما به وجود آمده است. این مهم همان اتفاقی است که ما میخواهیم و همچنین پیامبر ما خواسته است. چرا که انسان اجتماعی خلق شده و اینطور نیست که غیر مسوول باشد. انسان اجتماعی است و باید نسبت به جامعه خودش احساس مسوولیت کند. مردم ایران با شرکت گسترده در انتخابات هفتم اسفندماه ۱۳۹۴ نشان دادند که برای سرنوشت خود اهمیت قایل هستند و مشارکت جمعی را به انفعال و انزوا ترجیح میدهند. اما در رابطه با انتخابات مجلس شورای اسلامی و نتایج این انتخابات میخواهم چند نکته را بیان کنم:
١- نتایج انتخابات مجلس شورای اسلامی نشان میدهد که با امید به آینده میتوان شرایط را تغییر داد. با امید میتوان برای بهبود شرایط تلاش کرد. به واقع با یاری خدا و همیاری مردم انتخابات هفتم اسفندماه نتیجه خوبی در پی داشته است و حال باید به فردای روشن چشم بدوزیم که شرایط برای آبادانی و بهبود اوضاع معیشتی و رفاهی مردم فراهم شود و همانطور که رییسجمهور در پیام خود به مردم گفته است «اکنون وقت آن است که با همدلی و همزبانی ملت و دولت، راهی تازه بگشاییم و به اتکای توان داخلی و استفاده از فرصتهای خارجی، فصلی نو در رشد و شکوفایی اقتصاد ملی بگشاییم.»
۲- باید گفت که با وجود حذف نامزدهای شاخص اصلاحطلب و نیروهای اصیل انقلاب و کشور که برای شرکت در انتخابات ثبت نام کرده بودند، به خواست خداوند شور، انگیزه و تحول اجتماعی در انتخابات هفتم اسفندماه و همینطور باید از مردم هم قدردانی کرد که با شرکت گسترده آنها در انتخابات یک «نه» بزرگ به افراط و تفریط، بیاخلاقی و خشونت در کشور گفته شد.
۳- معتقدم همانگونه که از قبل پیشبینی میکردم، مجلس دهم، مجلسی سه قطبی خواهد بود. این سه قطب از سه جناح اصلاحات، میانه رو (اعتدالیون) و اصولگراهای سنتی تشکیل میشود. در این میان دو جناح اصلاحات و میانهرو با یکدیگر مشترک میشوند و دوسوم مجلس آینده را تشکیل میدهند و اصولگرایان سنتی جایگاه به مراتب کمتری در مجلس آینده از مجالس هشتم و نهم خواهند داشت.
۴- افرادی که مستقل وارد مجلس دهم شدهاند، نیز با گذر زمان به سمت اصلاحطلبان کشیده میشوند و در این مقطع اصلاحطلبان باید به گونهای رفتار کنند و استراتژی داشته باشند که بتوانند شروع به کادرسازی کنند و نیروهای جدیدی در مجلس دهم برای خود فراهم کنند.
۵- امیدوارم منتخبین مردم، در مجلس دهم دانش تخصصی و کارشناسی علمی را جایگزین رفتارهای پوپولیستی، شعارگرایی و عوام فریبانه کنند. امیدوارم نمایندگان به جای تقابل و کارشکنی برای دولت یازدهم، از دولت پشتیبانی و حمایت کنند اما همزمان نیز بر عملکرد دولت نظارت داشته باشند و استقلال رای خود را حفظ کنند. امید دارم که دهمین مجلسی که در جمهوری اسلامی ایران تشکیل میشود، تعامل با جهان را جایگزین جهانستیزی و ترویج تخاصم با دنیا کند.
۶- میتوان خوشبین بود که در مجلس دهم چهره رحمانی اسلام و چهره مهربان ایران و ایرانیان را بار دیگر به جهانیان معرفی کنیم. باید بدانیم که ما مردمان ایران از ۲۶۰۰ سال قبل منادی صلح، دوستی و همزیستی جهانی بودهایم و اسلام که دین آزادی، حق انتخاب و کرامت انسانی است، شرایط را برای یک زندگی آرام و شرافتمندانه برایمان فراهم کرده است. باید قانونگذاران ما به گونهای عمل کنند که چهره رحمانی اسلام جایگاه خود را در کشور به دست بیاورد و نسل جوان با دل و جان پذیرای آن باشد. امیدوارم مجلس آینده به این فکر باشد که یک چهره مردمی و اخلاقی اسلام را به جهان معاصر اعم از کشورهای اسلامی و غیراسلامی ارایه کند.
۷- برای اصلاح جامعه و پیشرفت کشور، پا به پای دولت و حکومت، نخبگان و دانشگاهیان نیز نقش و مسوولیت دارند و باید پاسخگو باشند که در این میان آگاهی بخشی به جامعه اصلیترین رسالت آنهاست. باید تلاش شود که در کشورمان عقلانیت جایگزین ناآگاهی و جهل شود. این مهم زمانی جامه عمل پیدا میکند که نهادهای مدنی، کمپینها و ان.جی.اوهای بیشتری در کشور به طور جدی شروع به کار کنند. پس همانطور که گفته شد در فصل جدیدی که کشورمان پیشروی خود دارد از نخبگان و دانشگاهیان انتظار میرود که برای رسیدن به جامعهای آگاه و عقلانی گامهای عملی و اساسیتر بردارند.
۸- افراد با هر گرایشی که باشند، یعنی چه گرایش اصلاحطلبی داشته باشند و چه اصولگرایی، همگی قابل احترام هستند. اما این موضوع منوط به این است که از اصالت فکری و اعتقادی، شخصیت اخلاقی و اجتماعی، حسن سابقه و دانش و کارآمدی برخوردار باشند و در کارنامه آنها هیچگونه سابقه رانتخواری، باندبازی، تفرقهافکنی، افراطیگری و دینفروشی وجود نداشته باشد. امیدوارم نمایندههای جدیدی که وارد مجلس دهم میشوند سابقهای خوب و به یادماندنی از خود در تاریخ سیاسی کشور به جا بگذارند.
۹- مجلس شورای اسلامی سنگر اصلی دفاع از حقوق مردم است به گونهای که نمایندگان به نیابت از مردم میتوانند سیاستهای ملی، بلندمدت و قوانین اصلی کشور را تعیین کنند. امیدوارم مجلس دهم اینگونه باشد و بتواند خواستهها و انتظارات مردم را برآورده کند. در این میان از نمایندگان مجلس که خود جوان نیز هستند انتظار دارم که به نیازها و مطالبات نسل جوان که در سالهای ١٣٨٤ تا ١٣٩٢ نادیده گرفته شده بود، اهمیت خاصی بدهند و در تلاش باشند تا به مطالبات آنها رسیدگی کنند.
١٠- پیروزی امروز در کشورمان که مردم هم از آن خوشحال هستند با حمایت بزرگان و چهرههای قدیمی اصلاحات اتفاق افتاد و باید قدردان آنها بود.
در پایان باید بگویم که همانگونه که از چندین ماه قبل از برگزاری انتخابات مجلس دهم در محافل مختلف پیش بینی و گفته شد که انتخابات مجلس دهم نقطه عطفی تعیین کننده در سرنوشت کشور خواهد بود، این مهم امروز و با اعلام نتایج انتخابات رقم خورده است. امیدواریم که باتحول در وضعیت مجلس، اصلاح و تقویت سایر قوا و ارکان نظام، آسایش و معیشت مردم، توسعه علمی - تکنولوژیک و پیشرفت کشورفراهم شود و جوانان برای زندگی بهتر راهی خارج از کشور نشوند بلکه بمانند و بازگردند تا سهم موثرتری در سربلندی جامعه ایرانی داشته و در وطن خودشان به کار و زندگی عزتمندانه بپردازند.
انتهای پیام/