صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۲ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۴

واکنش بی‌سامان اصولگرایان به نتیجه انتخابات/ از تشکیک در نتیجه تا اتهام‌زنی به اصلاح‌طلبان

نتیجه انتخابات در تهران معنایی جز شکست مطلق و سهمگین اصولگرایان ندارد. آنها که در فضای پیشا انتخابات خود را برنده مطلق می‌پنداشتند (محمد رضا باهنر در پاسخ به چرایی عدم ثبت نامش گفته بود از برد اصولگرایان مطمئنم) و بی‌توجه به کنار گذاشتن چهره‌های رای‌آوری چون علی مطهری، کاظم جلالی و بهروز نعمتی بر لیست ائتلافی خود تکیه می‌کردند، گمان نمی‌بردند حاصل ده‌ها ساعت جلسه پایداری، موتلفه و ایثارگران و به میدان آوردن تمام ظرفیت آیات مصباح‌یزدی، موحدی‌کرمانی و یزدی متحمل چنین شکستی شوند.
کد خبر : 70001
به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه اعتماد نوشت: فهرست برندگان انتخابات در تهران نشان از اقبال مردم به چهره‌هایی دارد که برخی اصولگرایان به اندازه سن آنها تجربه و سابقه فعالیت سیاسی دارند. فارغ از تحلیل چرایی این اتفاق که خود مجالی مفصل می‌طلبد نوع واکنش اصولگرایان به این شکست می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که آیا آنها می‌خواهند از این شکست درس بگیرند یا به قول حسین مرعشی در فاصله پنج روز تا انتخابات نیازمند شکست‌های بیشتری از سوی مردم هستند؟

گوش حداد بدهکار نبود
دیروز حسن بیادی، کاندیدای فهرست صدای ملت در مصاحبه‌ای با ایسنا گفت: بار‌ها بنده و دوستان تذکر دادیم و گفتیم کسانی که بیش از سه دوره در مجلس بودند، نیایند و به جای چنین افرادی از چهره‌های جدید انقلابی استفاده کنیم ولی گوش کسی بدهکار نبود. این عضو دوره سوم شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که اگر شورای ائتلافی در انتخابات مجلس نیز از چهره‌های معتدل‌تر استفاده می‌کرد به نتایج بهتری دست پیدا نمی‌کرد، افزود: «حتما نتایج بهتری رقم می‌خورد. اگر از چهره‌های معتدل در ائتلاف استفاده می‌کردیم حتما اتفاقات بهتری رقم می‌خورد. این را از قول من بنویسید که انتخاب چهره‌های تندرو برای انتخابات یک اشتباه بود. من تذکرات لازم را بر اساس مصاحبه و مسائل حقوقی گفتم. من از بسیاری از بزرگان وقت گرفتم تا مسائل را تذکر بدهم ولی به من وقت ندادند.» محمد نبی حبیبی، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی و کاندیدای انتخابات مجلس که نامش در بین ٥٠ نفر اول هم دیده نمی‌شود روز گذشته در واکنش به نتایج انتخابات در جمع دبیران حزب متبوع خود با اشاره به ترکیب رای مردم و هوشمندی ملت در آرای ریخته شده به صندوق اظهار داشت: مردم پاسخ مداخلات بیگانگان در امور داخلی ایران را دادند. عمق مشارکت مردم در این انتخابات علاقه آنها به نظام و انقلاب را نشان می‌دهد. این حضور نوعی رای قاطع ملت به عزت، اقتدار و امنیت ملی است.
مردم به صداقت رای می‌دهند!
محمد اسماعیل کوثری که ساعاتی قبل از اعلام نتایج آرای تهران و کسب رتبه چهل‌ونهم تهران در گفت‌وگو با فارس اعلام کرده بود ملت به صداقت رای می‌دهند بی‌توجه به گفته‌های پیشین خود دیروز اظهاراتی را مطرح کرد و در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان ضمن تشکیک در آرای تهران گفت: در حال پیگیری این مساله هستیم و این‌طور نیست که از ٣٠ نفر حتی یک نفر هم مثل آقای حدادعادل رای نیاورد و ایشان از نفر سوم به سی‌و‌یکمین نفر بیاید، باید از راه قانونی پیگیری شود. خطی که از سوی کوثری بیان شد با اظهارات لاله افتخاری، نفر چهل و دوم تهران دنبال شد و او نیز در گفت‌وگویی با همان رسانه با بیان اینکه نتیجه نهایی آرای تهران هنوز نهایی نیست، گفت: آرای تهران هنوز به تایید شورای نگهبان نرسیده است.
خویشتنداری زاکانی
با این حال علیرضا زاکانی، از مخالفان جدی دولت و نفر سی و هفتم تهران با خویشتنداری بیشتری نسبت به کوثری و افتخاری موضع‌گیری کرد و به فارس گفت: نتیجه انتخابات هر چه باشد پس از تایید مجاری قانونی حتما خیر و برکتی برای جامعه خواهد داشت و باید مورد احترام واقع شود.
حال و هوای رسانه‌های اصولگرا
در اردوگاه آشفته اصولگرایان وضعیت رسانه‌ای این جریان هم دست کمی از رفتار فعالان سیاسی‌اش ندارد. روزنامه وطن امروز در گزارش اصلی خود آرای تهران را این‌گونه تفسیر کرد: در حوزه انتخابیه تهران، ری، اسلامشهر و شمیران نیز همانند دوره‌های گذشته، نتایج با تاخیر اعلام می‌شود. اما آمارهای اولیه از شمارش آرای مربوط به صندوق‌های مجلس خبرگان رهبری، حاکی از پیروزی بیش از ٧٠ درصد لیست جامعتین بوده است. همچنین این روزنامه در سرمقاله خود وضعیت اصلاح‌طلبان را این‌گونه توصیف کرده است: اکنون به جای مجلس ششم به چیزی شبیه مجلس پنجم می‌اندیشند. یعنی جریانی که آمده بود به پشتوانه گفتمان ساختارشکن و با کمک رسانه‌های سلطه جهانی مجلس ششم بسازد امروز به مجلس پنجم هم قانع است! روز شنبه پس از انتخابات این حس شکست به اندازه‌ای بود که نومحافظه‌کاران حتی نمی‌توانستند آن را پنهان و آثار آن را از چهره پاک کنند. این تحلیل عجیب در حالی است که اصلاح‌طلبان هرگز نگفتند خواهان شکل‌گیری مجلس ششم هستند که حالا عدم وقوع آن را نشانه شکست ایشان بپنداریم بلکه اصلاح‌طلبان بارها گفتند و نوشتند که مجلسی می‌خواهند عاقل و به دور از افراطی‌گری و در مهم‌ترین گام ترکیب بیش از ٨٠ درصد مجلس اصولگرا را تغییر دادند و وکالت خود را از هر ٣٠ کاندیدای تهران پس گرفتند و آن را به اصلاح‌طلبان سپردند.
احمدی‌نژادی‌ها علیه حداد
پایگاه خبری دولت بهار نیز که از سوی نزدیکان احمدی‌نژاد اداره می‌شود و مواضع آنها را منتشر می‌کند با انتخاب تیتری کنایه‌آمیز نوشت: «آقای حداد! چه خبر از خط قرمز؟! خط قرمز روی آقای «خط قرمز»/ اصلاح‌طلبان انتخابات مجلس در تهران را درو کردند.»
طغیان علیه اصولگرایان ائتلافی
پایگاه خبری صراط‌نیوز وابسته به اصولگرایان که از ابتدا منتقد لیست ائتلافی آنها بود در تحلیل آرای تهران نوشت: لیست موسوم به ائتلاف اصولگرایان در تهران شکست خورد و تهیه‌کنندگان این لیست اکنون خود را پشت پیروزی‌های اصولگرایان در شهرستان‌ها پنهان کرده‌اند. پذیرش این واقعیت که سازوکار ائتلاف در جریان اصولگرایی از ابتدا اشتباه بوده احتمالا برای مدعیان اصولگرایی دشوار است اما تلاش برای فرافکنی و توجیه اشتباه، احتمالا باعث تکرار آن در آینده خواهد شد. آنها به قدری از لیست نهایی خود مطمئن بودند که به فهرست رقیب طعنه می‌زدند که لیست‌شان هیچ اقتصاددانی ندارد و ما ١٠ اقتصاددان داریم!
آغاز تحلیل‌های کیهانی
روزنامه کیهان نیز در نخستین واکنش به انتخابات و رای مردم به حامیان دولت نتیجه را به سود خود تفسیر کرد: «فتح‌الفتوح» ادعایی دولت در برجام و نتایج آن چنگی به دل مردم نزده است و افراطیون مدعی اصلاح‌طلبی دچار نوعی بی‌وزنی شبیه حالت «تعلیق در خلأ» شده‌اند. یعنی تحریم گسترده انتخابات یا دعوت گسترده این جماعت به شرکت در انتخابات، هیچ تاثیری بر میزان مشارکت مردم ندارد. البته کیهان به این سوال پاسخ نداده است که چرا در شرایطی که مشارکت در انتخابات تغییری نکرده است اقبال مردم به حامیان دولت و اصلاح‌طلبان بیش از گذشته نمایان شده است؟ کیهان در بخش دیگر تحلیل خود بار دیگر به اتهام‌افکنی روی آورده و نوشته است: البته به تفصیل باید در موقعیت دیگری نوشت که به شهادت قرائن و اسناد متواتر، همچنان که آن تحریم انتخابات، از سوی برخی عناصر نفوذی در طیف اصلاح‌طلب و از سر ماموریت بود، این تصمیم به بازگشت به انتخابات و همرنگ مردم شدن و از انگشت‌نمایی «پسافتنه» و «پساتحریم انتخابات» در آمدن هم برای طیفی از این جریان مطابق ماموریت است. نویسنده کیهانی پس از اتهام زدن به اصلاح‌طلبان دولت را هم از تیغ اتهام خود دور نگذاشته و نوشته است: اغراق نیست اگر بگوییم دوسوم ظرفیت دولت در این یکی دو سال گذشته به ویژه چندماه اخیر صرف تدارک تبلیغاتی برای پیروزی در انتخابات شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر