صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۶ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۴

یدالله طاهرنژاد: ٧ اسفند، آری مردم به سیاست‌های برجامی بود

لیست اصلاح‌طلبان در تهران در انتخابات هفتم اسفندماه با رای مردم به پیروزی قاطع رسید. حالا دولت حسن روحانی که توانست در سیاست خارجی دستاوردی همچون برجام را به دست آورد با کمک نیروهای اصلاح‌طلب و اعتدالی می‌تواند سیاست‌های اقتصادی خود را در مجلس دهم دنبال کند.
کد خبر : 69997
به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه اعتماد نوشت: اما جدای از این موضوع انتخابات هفتم اسفند تاثیرات مهمی در تحقق منافع ملی و امنیت ملی هم خواهد داشت. یدالله طاهر نژاد، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در همین رابطه بر این اعتقاد است که رای مردم نشان داد که افکار عمومی به مخالفان برجام «نه» گفتند.


ارزیابی‌تان از حضور حداکثری مردم در انتخابات چیست؟ این مشارکت حداکثری چه اثراتی در تقویت بنیان‌های امنیت ملی و منافع ملی دارد؟
حضور مردم پاسخ روشنی به تلاش و دستاورد‌های ارزشمند دولت در عرصه ملی و بین‌المللی در دو سال و نیم گذشته بود. محصول این حضور حداکثری دولت را قادر می‌کند با پشتوانه و قدرت مردمی بیشتری به سیاست‌ها و برنامه‌های خود جامه عمل بپوشاند. مسیر حرکت دولت هموار شده است. کارشکنی‌ها و مخالفت‌های غیرکارشناسی و بعضا جناحی به میزان زیادی کم می‌شود و برنامه‌ها و وعده‌های محقق دولت به مردم تا حجم زیادی افزایش پیدا می‌کند. مجلسی همراه و کمک کار دولت می‌تواند در پیشرفت امور کشور به دولت کمک کند و دولت را در تصویب قوانین و برنامه‌های لازم یاری کند. مردم بسیار هوشیار هستند و خیلی خوب می‌فهمند که ریشه مشکلات کجاست و دقیقا آن را هدف می‌گیرند. همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند که همه به خاطر کشورشان در انتخابات شرکت کنند، این انتخابات نشان داد که نفس حضور مردم پای صندوق‌های رای صرف نظر از نتیجه بسیار برای کشور ارزشمند است و قدرت چانه زنی ما را در برابر زیاده خواهان دنیا بالا می‌برد. به دولت این امکان را می‌دهد که از موضع مشروعیت و مقبولیت مردمی بالا و قدرت بیشتر در برخورد با مخالفین در عرصه بین‌المللی بتواند برنامه‌های خود را جلو ببرد.
به نظر شما پیام اصلی مردم با حضورشان پای صندوق‌های رای چه بود؟
پیام اصلی پاسخ منفی به مخالفان دولت در این دو سال و نیم بود. مخالفانی که دستاوردهای دولت را در این مدت نادیده گرفتند؛ زحمات تیم دیپلمات کشور را در موضوع برجام کوچک شمردند و اجازه ندادند که برکات این اقدام بزرگ برای مردم تبیین شود. این پاسخ در درجه اول به مخالفان برجام بود.
از نگاه جامعه‌شناسانه مردم با رای‌شان به لیست‌ها چه حرفی را به مسوولان و مدیران زدند؟
توجه مردم به لیست‌ها نشان داد که کشور از خلأ جدی نبود احزاب و تشکل‌های فراگیر ملی رنج می‌برد. ضرورت دستیابی به دموکراسی در کشوری که همه ارکان قدرت با رای مردم انتخاب می‌شوند، وجود احزاب و تشکل‌های سیاسی است. احزاب فراگیر می‌توانند به مردم در انتخاب بهتر کمک کنند. در این دوره از انتخابات مردم به این مساله توجه کردند. در عرصه داخلی مردم نشان دادند که طرفدار آرامش و امنیت هستند و به آینده امید دارند و می‌خواهند کشور از رونق اقتصادی و امنیت ملی برخوردار باشد. در حوزه بین‌المللی مردم خواهان تعامل با دنیا هستند. اینکه بتوانند از داشته‌های خود به نحو احسن استفاده کنند و هم نیازهای خود را از هر جای دنیا که بخواهند تامین کنند. پیام مردم تعامل منطقی و سازنده در کشور و دنیا با رعایت ملاحظات ملی است.
به نظر شما اولویت‌های مجلس دهم با توجه به این مشارکت چیست؟
اولویت اول مجلس باید وحدت ملی باشد. شکافی را که بین جریان‌های سیاسی کشور افتاده ترمیم کند و آن را زیر نظر مقام معظم رهبری به سمت وحدت ببرد. اولویت دوم پیشرفت و آبادانی کشور است که با رونق اقتصادی شکل می‌گیرد. کشور هر چه سریع‌تر باید از رکود خارج و رونق اقتصادی ایجاد شود و فضای کسب و کار بهبود یابد. همه اینها در سایه وحدت ملی میسر می‌شود. با وحدت توانستیم هشت سال جنگ را که با تمام کشور‌های دنیا بود پیروز شدیم و در حوزه اقتصادی نیز می‌توانیم همین را تجربه کنیم و تجربه موفقی خواهد بود.
فکر می‌کنید مجلس دهم شباهت به کدام یک از مجالس گذشته داشته باشد؟
از نظر ترکیب تقریبا عکس مجلس پنجم است و دو فراکسیون قدرتمند خواهد داشت.
چرا تا پیش از روز جمعه و حضور بیش از ٧٠ درصدی مردم هیچ‌یک از جریان‌های سیاسی نتوانستند حضور این‌گونه مردم را پیش‌بینی کنند؟ به واقع این موج مردمی چگونه ساخته شد؟
برخورد شورای نگهبان با کاندیداهای شناخته شده اصلاح‌طلب جامعه را به شوک فرو برد. جامعه نتوانست احساسات خود را بروز دهد تا ارزیابی دقیقی از شرایط جامعه صورت گیرد اما در روز انتخابات مردم با درک صحیح شرایط وارد میدان شدند و حرف خود را کاملا روشن زدند.
جریان اصلاحات در سراسر کشور بیش از ١٤٠ کاندیدا نداشت که بر اساس اخبار حوزه‌های انتخابیه به نظر می‌رسد که بیش از ٥٠ درصد این تعداد وارد مجلس دهم می‌شوند. به نظر شما محدودیت‌سازی برای ورود کاندیداهای اصلاح‌طلب به عرصه انتخابات و پیروزی بیش از ٥٠ درصدی همین تعداد در انتخابات چه پیامی دارد؟
پیام اصلی این است که باید به وحدت برسیم. وحدت رمز پیروزی و عزت کشور است. امیدواریم هر چقدر که در گذشته از شکاف و تفرقه خسارت دیدیدم در آینده جبران کنیم و بتوانیم کشور را در حوزه‌های مختلف به جلو ببریم.



انتهای پیام/

برچسب ها: تهران برجام
ارسال نظر