توانایی دانشگاه آزاد اسلامی در کمک به حوزههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر حمزه سارویی در سومین همایش ملی کشاورزی و توسعه پایدار که به همت دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز برگزار شد، بیوگرافی کاملی از دانشگاه آزاد و واحد شیراز را به سمع حاضران رساند و گفت: برگزاری چنین همایشهایی نقطه شروع و گامی محکم برای اهمیت به کشاورزی و توسعه پایدار در این استان و کشور است.
رئیس واحد شیراز افزود: برگزاری این قبیل همایشها زمینه بسیار مناسبی برای تعامل بین ارگانها و سازمانهای استان فارس با دانشگاه آزاد اسلامی است و از آنجا که دانشگاه آزاد اسلامی یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی ایران است. کما فی سابق میتواند کمکهای شایانی در حوزههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی انجام دهد.
سارویی توجه به تاکید سخنان مقام معظم رهبری در نشستی که با دانشگاهیان و دانشجویان داشت؛ اظهار کرد: در سال ۱۴۰۴ سهم شرکتهای دانش بنیان چیزی نزدیک به ۵۰ درصد باید در تولید ناخالص ملی کشور نقش داشته باشد. از این رو راه اندازی این شرکتها و مراکز رشد از اولویتهای اصلی و مهم کلیه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور است و اقدامی مهم در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری است.
رئیس واحد شیراز با توجه به اینکه استان فارس از لحاظ شرایط اقلیمی آب و هوا و خاک دارای موقعیت ویژهای در کشور است و نقش کلیدی را درحوزه کشاورزی بر عهده دارد. خواستار همکاری تمام سازمانها و ارگانهای ذیربط برای رسیدن به توسعه پایدار از طریق کشاورزی در این استان شد.
مدیریت منابع آب و بهره وری آب از چالشهای جدی در حوزهٔ کشاورزی استان فارس است
در ادامه این همایش رئیس جهاد کشاورزی استان فارس گفت: توسعه پایدار در رابطه با کشاورزی را به طور خلاصه به کشاورزی پایدار تعبیر کرد و کشاورزی پایدار را از لحاظ زیست محیطی محافظ، به لحاظ اقتصادی به صرفه و از لحاظ اجتماعی مورد قبول و پذیرش دانست که با توجه به این تعریف باید این موارد را با کشاورزی استان فارس تطابق دهیم که آیا این تعاریف با مدیریت ما سازگاری دارد یا نه.
قاسمی با توجه به مدیریت منابع آب و بحث بهره وری آب را از چالشهای جدی و مهم در حوزه کشاورزی این استان قلمداد کرد و خواستار عزم ملی و مدیریتی جهادی در این دو حوزه شد.
اگر تدبیر در حوزه کشاورزی و آب را مدیریت نکنیم بهای سنگینی را در مقابل عدم مدیریت باید پرداخت
سخنران بعدی این همایش معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری فارس بود که در ابتدای سخنان خود شرایط حال حاضر استان را در حوزه کشاورزی و آب، شرایط بحرانی دانست و گفت: نمیدانم چرخه هیدرولوژی راه خودش را گم کرده یا اینکه سوء مدیریت ما باعث این بحران شده یا شرایط دگرگونیهای آب و هوایی در کره زمین باعث این قضیه شده.
جمالی از تدبیر مدیریت در این حوزه سخن گفت و خاطر نشان کرد: اگر تدبیر در حوزه کشاورزی و آب را مدیریت نکنیم بهای سنگینی را در مقابل عدم مدیریت باید پرداخت.
وی اظهار امیدواری کرد: خروجی این همایشها در سراسر کشور باید برای مدیریت در حوزه کشاورزی و رسیدن به توسعه پایدار تاثیر گذار باشد.
استفاده بهینه از امکانات موجود در حوزه کشاورزی امری معقول و ضروری است
در ادامه این همایش دکتر حمید محمودیان رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس از اقتصاد مقاومتی سخن گفت و تاکید کرد: برگزاری چنین جلسات و همایشهایی ارتباط مستقیمی با اقتصاد مقاومتی در کشور دارد که در این راه استفاده بهینه از امکانات موجود در حوزه کشاورزی امری معقول و ضروری است.
وی گفت: آیا خودکفایی در بعضی از محصولات کشاورزی و رفتن به این سمت چه توجیه علمی و منطقی دارد که از یک طرف ما تمام امکانات و منابع را در این امر بکار ببریم و از سوی دیگر شاهد ضرر و زیان در دراز مدت باشیم.
فرهنگ سازی و ایجاد بستر لازم در راستای تحقق توسعه پایدار
همچنین در این جلسه دکتر شهرام حسامی رئیس دانشکده علوم کشاورزی واحد شیراز و دبیر همایش بیان کرد: هدف این مجموعه از برگزاری این همایش، فرهنگ سازی و ایجاد بستر لازم در راستای تحقق توسعه پایدار، حصول به یک همگرایی نظری و همفکری عملی در خصوص اهداف ملی توسعه پایدار، شناسایی پژوهشگران داخل کشور و ایجاد تعامل و تبادل علمی بین محققان، آگاهی بخشی به دانشجویان و آسیبشناسی موانع رسیدن به توسعه پایدار در بخش کشاورزی دانست.
وی افزود: امروز اغلب صاحبان قدرت و دارندگان غذا از این امر مهم و حیاتی برای بقاء و استمرار زندگی به عنوان اهرم فشار و ابزار سیاسی در ارتباطهای بین المللی استفاده میکنند و این خود شاهدی بر اهمیت موضوع کشاورزی در دنیا است.
انتهای پیام/