صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۰ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۴

صادق زیباکلام: نشان توسعه یافتگی هر جامعه آمار بالای جمعیت رای دهنده است

تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: برخی افراد در انتخابات شرکت نمی کنند زیرا فکر می کنند حضور آنها در عرصه انتخابات تاثیری ندارد در صورتی نشان توسعه یافتگی جامعه آمار جمعیت رای دهندگان است.
کد خبر : 69266

به گزارش گروه گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، صادق زیباکلام شامگاه چهارشنبه در مراسمی در اهواز عنوان کرد: انتخابات پیش رو نقطه عطفی برای جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود. البته همه ما عادت کرده ایم مسئولان همیشه بگویند انتخابات پیش رو به دلیل حساسیت ویژه منطقه ای بسیار حساس و سرنوشت ساز است.




وی افزود: نظام های مبتنی بر دموکراسی و مردم سالاری باید حداقل هایی را در بطن خود در اختیار داشته باشند. یکی از این حداقل ها این است که عزل و نصب حکومت مبتنی بر رای مردم باشد. حکومت، دولت و اصحاب قدرت در یک نظام مردم سالار نمی توانند هر آنچه را که می خواهند انجام دهند.


زیباکلام تصریح کرد: در یک نظام مبتنی بر دموکراسی، مسئولان حکومت نمی توانند تصمیماتی بر خلاف قانون انجام دهند. چنین حکومت هایی باید در قبال سیاست و تصمیمات اتخاذ شده به مراجع رسمی همچون رسانه ها و غیر رسمی همچون مجلس پاسخگو باشند.


این تحلیل گر مسائل سیاسی با بیان اینکه شان به وجود آمدن مجلس در یک نظام مردم سالار این است که مطالبه گر باشد، اظهار کرد: به طور حتم حکومتی که دارای اختیارات نامحدود باشد و به مردم نیز پاسخگو نباشد را نمی توان حکومت مردم سالار دانست.


زیباکلام گفت: تفکر ایجاد مجلسی مطالبه گر در کشور ما کم و بیش از دوران انقلاب مشروطه آغاز شد. اصل تفکیک قوا و قانون اساسی نیز بر اساس همین ایده شکل گرفت.


وی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی پس از انقلاب نقش برجسته ای پیدا کرد، افزود: در اوائل انقلاب اسلامی همه امور به مجلس مربوط می شد اما متاسفانه این نهاد به مرور زمان از قدرت کمتری برخوردار شد و اگر مجلس اول و نهم را با یکدیگر مقایسه کنیم متوجه این مسئله خواهیم شد.


زیباکلام با اشاره به اهمیت مسئله پرونده هسته ای در ۱۰ سال گذشته عنوان کرد: در این مقطع زمانیف مسئله هسته ای جز جدی ترین مباحث کشور بوده اما متاسفانه در دولت گذشته صحبت های زیادی در این خصوص انجام نشد. در طول این مدت هیچ گاه مجلس شورای اسلامی دولت را موظف به ارائه توضیحات در این خصوص نکرد.


وی گفت: متاسفانه عدم موفقیت پرونده هسته ای در دولت قبل را تنها در مناظره های انتخاباتی و از قول علی اکبر ولایتی شنیدیم.


وی با بیان اینکه جایگاه مجلس شورای اسلامی رو به افول است ادامه داد: امروزه نامزدهای انتخابات برای موفقیت خود هزینه های میلیاردی در نظر می گیرند. میزان موفقیت در انتخابات بر اساس معیار پول مشخص می شود.


زیباکلام با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی باید به راس امور بازگردد، عنوان کرد: بسیاری از حوزه های دارای مشکل در کشور همچون؛ اقتصاد، سیاست خارجی و اقلیت های دینی و قومی با تشکیل مجلسی کارآمد دارای وضعیت بهتری خواهند شد.


وی تصریح کرد: بسیاری از افراد به غلط می گویند که در انتخابات شرکت نمی کنند زیرا فکر می کنند حضور آنها در عرصه انتخابات هیچ تاثیری ندارد در صورتی که این مسئله غلط است و نشان توسعه یافتگی هر جامعه، آمار بالای جمعیت رای دهنده آن است.




انتهای پیام/

ارسال نظر