فاطمه طباطبایی: نگاه امام(ره) به زنان نهادینه نشده است
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا در این همایش دکتر نصیری قیداری دبیرکل یونسکو، دکتر طه هاشمی، خانم دکتر میرزاده، رؤسای شورای راهبردی زنان فرهیخته حضور داشتند.
دکتر فاطمه طباطبایی، رئیس شورای زنان فرهیخته و رئیس همایش ملی زنان در این مراسم ضمن خیر مقدم و تسلیت به مناسب شهادت حضرت زهرا (س) از برگزار کنندگان این همایش تقدیر و تشکر کرد.
او نگاه گذشتگان به جایگاه زن را یادآوری کرد و گفت: «موقعیت زنان در گذشته و قبل از انقلاب به ویژه در حوزه تحصیل، مدیریت و سیاستگذاری شرایط مطلوبی نداشت این موضوع نه تنها برای مذهبیها که اکثر خانوادههایی که فرهنگ، هویت و اصالت ایرانی داشتند در مورد زنان صادق بود. البته در جوامع دیگر نیز وضع زنان نامطلوب بود جنبشهای فمنیستی و زنان این مسئله را تأکید میکنند.»
طباطبایی ادامه داد: «با انقلاب اسلامی رویکرد جدیدی در مورد تحصیل، مدیریت و سیاستگذاری برای دختران و زنان فراهم شد. البته افراطگراییهایی هم وجود داشت که از آنها گذر میکنم اما تحولی شکل گرفت که با بروز انقلاب اسلامی در مورد خانمها اتفاق افتاد. خانوادههایی که از شرکت دخترانشان در جامعه و حضور آنها در دبیرستانها ممانعت میکردند که بنده نیز یکی از آنها بودم با فعالیت دخترانشان و ادامه تحصیل آنها موافق شدند و آنها را نیز تشویق میکردند. دختران بعد از انقلاب فرصت پیدا کردند برای فعالیت و درس خواندن به شهرهای دیگر نیز بروند.»
رئیس شورای راهبردی زنان فرهیخته افزود: «اوایل انقلاب با توجه به اینکه آمار بیسوادی زیاد بود و امام از این موضوع رنجیدهخاطر بودند، فرمان راه اندازی نهضت سوادآموزی را صادر کردند و تمام افرادی که دوستدار امام بودند فرمان امام را یک فرمان دینی، مذهبی و انقلابی تلقی کردند. بنده نیز وقتی فرمان امام را شنیدم به یکی از دبیرستانهای دخترانه در قم برای کمک مراجعه کردم که در عرض کمتر از 10 روز 150 نفر برای شرکت در کلاسهای سوادآموزی ثبت نام کردند. تمام این مسائل نشان میدهد امام به موضوع تحصیل اهمیت زیادی میدادند که دانشگاه آزاد اسلامی نیز در راستای همین موضوع تأسیس شده است.»
او ادامه داد: «خوشبختانه مسئولان ما همواره به فکر توسعه علمی بودند. شرایط بعد از انقلاب بسیار سخت بود. از داخل گروههای مذهبی و غیرمذهبی، افرادی به دشمنی با انقلاب پرداختند. گروههایی با نام اسلام ایجاد شدند و شخصیتهای بزرگ سیاسی، علمی و مذهبی را از بین بردند. تمام این مسائل برای ضربه زدن به نظام نوپای جمهوری اسلامی کافی بود اما درایت امام، همبستگی امام با مردم و عشق مردم به او باعث شد این اتفاقات به نظام آسیب نرساند. بعد از تمام این مشکلات، صدام به سرکردگی استکبار جهانی با ایران وارد جنگ شد که این موضوع هم با توفیق الهی، درایت امام(ره) و همراهی مردم پشت سر گذاشته شد. اما در چنین شرایط سختی باز هم مسئولان به فکر توسعه علمی بودند.»
طباطبایی یادآوری کرد: «با درایت آیتالله هاشمی رفسنجانی و با کمک معنوی و مالی امام(ره) دانشگاه آزاد اسلامی تأسیس شد و فضا برای رشد و تحصیل زنان ایجاد شد. این دانشگاه در شهرهای مختلف به جوانان خواستار علم ارائه خدمات کرد و امروز میبینیم که در حوزه اجتماعی و سیاسی نیز برای زنان فرصت ایجاد کرده است.»
طباطبایی به تحولاتی که در حوزههای مختلف تاکنون برای زنان ایجاد شده است اشاره کرد و افزود: «امام خمینی(ره) فرمودند زنان ما در صحنههای مختلف دوشادوش مردان و گاهی بهتر از آنها برای تعالی در اسلامی و قرآن فعالیت کردهاند. خانوادهها با شنیدن این سخن امام به زنان و دخترانشان فرصت دادند در عرصههای مختلف فعالیت کنند.»
رئیس شورای زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «امام حقیقتا توانمندی زنان را باور داشتند و این موضوع را پیروان او از امام آموختند. رفتار و گفتار امام تحول بنیادینی در خانوادههای پیرو او ایجاد کرد و باعث شد به زنان فرصت دهند اما متأسفانه این تفکر امام نهادینه نشده برخی از دورهها و فعالیتها کمرنگ شده البته فراز و فرودهایی نیز داشته است.»
رئیس همایش ملی زنان گفت: «باید از گذشته عبرت بگیریم و با توجه به فرمودههای امام و انقلاب که فعالیت زنان را ایجاد کردند برای این موضوع تلاش کنیم. ما هرگز در فکر رقابت با مردان نیستیم اگر بحث مدیریت زنان را مطرح میکنیم حضور آنها را برای توسعه کشور مفید میدانیم. ما برای رقابت با مردان فعالیت نمیکنیم و همانطور که امام گفتند معتقدیم سعادت و شقاوت کشور به وجود زن بسته است.»
طباطبایی به حضور شایسته زنان در مجامع بینالمللی اشاره کرد و گفت: «اگر زنان شایسته در تصمیمات وجود نداشته باشند، مردان به تصمیمات یکجانبه میرسند که این مسئله باعث میشود زنان برای پیدا کردن هویت به دنبال فرصتهای دیگر باشند که این مسئله آسیبهای اجتماعی را به دنبال خود دارد. بنابراین بهتر است به عمق کلام امام توجه کنیم زیرا سخنان او بسیار اهمیت دارد.»
او ادامه داد: «توسعه وجدانی، انشراح سطر، نگاهی ژرف به رسالت، منزلت و آینده باید در زنان ایجاد شود در نگاه امام نیز توسعه ملت در مرتبه سیاست، فرهنگ و اقتصاد به دلیل زنان آن کشور است. در صورتی که زنان بتوانند ارزشهای خود را بشناسند و وجود خود را توسعه دهند با این موضوع میتوانند فرزندانی مفید تربیت کنند. البته این مسئله با نگاه متحجرانه محقق نمیشود، امام نیز این با این نگاه مبارزه میکردند زیرا توسعه علمی کشور بدون توجه به توسعه وجودی زنان ایجاد نخواهد شد. بنابراین در پناهی آزاد و باور به جایگاه و رسالت زنان میتوانیم در این راستا گام برداریم.»
طباطبایی در پایان گفت: «مدیران فرهنگی و سازندگان نظام برای جامعهای توسعه یافته به فکر حضور بیشتر زنان در حوزههای مختلف باشند.»
انتهای پیام/