صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۸ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۴

شهلا لاهیجی: در نمایشگاهِ کتاب «شهرآفتاب» شرکت می‌کنیم/ نمی‌خواهم یک مخالف ابدی باشم!

انتشارات روشنگران مطالعات زنان که چند سال اخیر در اعتراض به شرایط برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در مصلا، از شرکت در این نمایشگاه انصراف داده بود، در نمایشگاه کتاب این دوره که در شهر آفتاب برپا می‌شود شرکت می‌کند.
کد خبر : 69141

شهلا لاهیجی، مدیر انتشارات روشنگران مطالعات زنان در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا گفت: «من مخالف برگزاری نمایشگاه کتاب در مصلای تهران بودم و هنوز هم معتقدم این محل، مناسب نمایشگاه کتاب نیست. اما اگر نمایشگاه سال جاری در شهر آفتاب برگزار شود، بعد از چند سال در آن شرکت خواهیم کرد.»


وی توضیح داد: «البته من هنوز شهر آفتاب را ندیده‌ام. قطعا فاصله‌ای که این مکان با مرکز شهر دارد مطلوبِ ما نیست اما نمی‌خواهم به یک مخالف ابدی تبدیل شوم که مدام مخالفت می‌کند. به همین خاطر اگرچه شهر آفتاب را هم مکانی مطلوب برای نمایشگاه کتاب نمی‌دانم، اما در نمایشگاه بیست و هشتم شرکت خواهم کرد.»


لاهیجی با اشاره به تداوم مشکلات عرصه نشر و نمایشگاه کتاب تهران گفت: «اتحادیه‌ها باید سخنگوی ناشران باشند و مشکلات آنان را با مسئولان مطرح کنند. دور از دسترس کردن نمایشگاه کتاب و اتکا به خط مترو، نمی‌تواند جوابگوی نمایشگاه باشد و جابجایی کتاب‌ برای ناشران را سخت می‌کند.»


وی که معتقد است با شرایطی که نشر کتاب دچار آن شده، تعریف نمایشگاه کتاب نیز از چهارچوب‌های اصلی خود خارج می‌شود، ادامه داد: «این‌روزها به دلیل فضای انتخاباتی این سوال اهمیت پیدا کرده که «چرا باید رای داد؟». همین وضعیت درباره نمایشگاه کتاب نیز هست و باید از خودمان بپرسیم، چرا باید نمایشگاه کتاب برگزار کرد؟»


این ناشر با سابقه افزود: «کارکرد نمایشگاه کتاب، معرفی تازه‌های نشر به جامعه است، اما در شرایطی که تیراژ کتاب به 200 نسخه رسیده، مردم علاقه‌ای به کتاب ندارند و به کتاب‌های منتشر شده اعتماد نمی‌کنند، نمایشگاه کتاب چه تعریفی می‌تواند داشته باشد؟»


وی ضمن بیان این مطلب که مردم ما، مردمی شفاهی هستند و تلاشی برای بالا بردن نرخ مطالعه انجام نمی‌شود، اظهار داشت: «طبیعی است که در این وضعیت، برگزاری نمایشگاه کتاب نیز به یک جریان سطحی و بی‌نتیحه تبدیل شود.»


لاهیجی ادامه داد: «برخلاف نمایشگاه‌های معتبر جهان که در آن‌ها فروش کتاب ممنوع است، نمایشگاه کتاب تهران مهمترین هدفش فروش کتاب است و با توجه به اقتصاد بحران‌زده نشر در کشور، ناشران حاضرند به قیمت دسترسی به نقدینگی، به هر شرایطی تن بدهند.»


مدیر انتشارات روشنگران مطالعات زنان تاکید کرد: «با تمام این احوال، همانطور که گفتم از آنجایی که در سال‌های اخیر خواسته ما تغییر محل نمایشگاه از مصلی به محلی دیگر بوده، اگر نمایشگاه سال آینده در شهر آفتاب برگزار شود، بعد از چند سال در نمایشگاه کتاب شرکت خواهیم کرد، البته به شرط آنکه غرفه‌ای در شان انتشارات روشنگران مطالعات زنان در اختیار ما قرار بگیرد.»


انتهای پیام/

برچسب ها: شهر آفتاب
ارسال نظر