تعداد تخت روانپزشکی در دنیا استاندارد خاصی ندارد/ کمبود جدی تخت روانپزشکی در کشور
احمد حاجبی، مدیرکل دفتر سلامت اجتماعی، روان و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا با بیان اینکه هم اکنون در ارائه خدمات روانپزشکی کشور با کمبود تختهای روانپزشکی مواجه هستیم، افزود: متاسفانه تعداد تخت موجود در کشور نسبت به تعداد تخت تعیین شده در نظام سطح بندی وزارت بهداشت بسیار کمتر است.
وی ادامه داد: براساس سطح بندی وزارت بهداشت باید حدود 16 هزار تخت روانپزشکی داشته باشیم اما تا سال 93 حدود هشت هزار و 140 تخت بود و تا پایان سال 93 باید 11 هزار و 178 و تا پایان سال 94 حدود 16 هزار تخت روانپزشکی داشته باشیم در حالی که این رقم هنوز محقق نشده و با کمبود جدی تخت روانپزشکی در کشور مواجه هستیم.
مدیرکل دفتر سلامت اجتماعی، روان و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه در دنیا استاندارد تخت روانپزشکی نداریم، افزود: تعداد تخت روانپزشکی هیچ استانداری ندارد و نیاز به تخت روانپزشکی بستگی به سایر خدمات روانپزشکی دارد به طوری که اگر در کشور ارائه سایر خدمات روانپزشکی در سطح جامعه قوی و جامع باشد به همان نسبت نیاز به تخت روانپزشکی کاهش مییابد.
حاجبی یاد آور شد: ما به سمت تاکیدات سازمان بهداشت جهانی مبنی بر راه اندازی خدمات روان در سطح جامعه حرکت میکنیم همچنین براساس اعلام نیاز و درخواست برخی از بیمارستانهای تک تخصصی بدون اورژانس روانپزشکی و مخروبه نیز کمک کردیم که تعدادی تخت روانپزشکی به بیمارستان اضافه کنند.
وی خاطر نشان کرد: اوایل سال جاری به دانشگاههای علوم پزشکی نامهای ارسال کرده و خواستار اعلام تختهای روانپزشکی آنها شدیم بر همین اساس دانشگاههایی که یک تخت روانپزشکی هم نداشتند متقاضی این طرح دریافت تخت روانپزشکی شدند.
مدیرکل دفتر سلامت اجتماعی، روان و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: براساس پژوهشهای صورت گرفته مشخص شد اگر بتوانیم خدمات پس از ترخیص شامل پیگیری تلفنی بیماران در صورت نیاز ویزیت در منزل آموزش خانواده و آموزش بیمار به درستی انجام دهیم اوج نیاز بیماران به تخت روانپزشکی به 45 درصد کاهش پیدا خواهد کرد زیرا مطالعات نشان میدهد کیفیت زندگی بیمار و رضایتمندی بیمار و خانوادهاش پس از ارائه خدمات پس از ترخیص افزایش پیدا میکند.
انتهای پیام/